Apr 232017
 

Net terug op mijn nieuwe tweede hands scootertje uit Nieuwleusen waar ik samen met Xandra naar een documentaire over de Amerikaanse mode ontwerper Jeremy Scott heb gekeken. Geweldig, Pop art avant la lettre. Een prachtig verhaal over een man die keihard heeft moeten werken tot wat hij nu heeft bereikt, op Netflix kunt u dit pareltje bekijken. Toen Jeremy in Parijs aankwam zat zo’n beetje alles tegen, nergens lukte het hem zijn portfolio te slijten. Toen besloot hij zelf maar een catwalk te organiseren van zijn kleding, die de Franse televisie op pikte, en zo kwam werd hij de gigant die hij nu is.

Onderwijl vroeg ik mij af of ik als kunstenaar een doel voor ogen had, ik bedoel dan niet overleven, dat lukt mij net Title: Wat wil je eigenlijk Pieter ? | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza met een chronisch te kort aan materialen, maar dat is eigenlijk vooral het laatste jaar, en ik heb altijd werken gemaakt, en doe dat nog steeds vaak 16 uur per dag, liefst helemaal alleen en ongestoord. Dat is dus geen doel, ik heb vanaf mijn eerste deelname aan een groep expositie met als thema de Nieuwe spoortunnel met een tekening in de Laurenskerk te Rotterdam, heel vaak in groep en solo geëxposeerd. Maar nooit naar volle tevredenheid. Ik wil namelijk de mensen over donderen met wat ik in al die jaren hebt gemaakt, van tekeningen T/m gefreesde werken, van Gemengde technieken op papier tot schilderijen op canvas en ga zo maar even door. Het zal lijken alsof ik de werken zo heb gemaakt, maar dat is niet zo, ik besteed elke minuut aan mijn kunst, daardoor heb ik mijn Wereld kunnen opbouwen, dat wil ik laten zien, de diversiteit in mijn stijl, knallende kleuren, heerlijk onbescheiden Pieter Zandvliet. Ik zou er een museum mee kunnen vullen, van een beetje formaat natuurlijk. De bezoekers moeten moe en verward de expositie verlaten, en hopelijk er over nadenken en nooit meer vergeten, iets wat ik even als de expositie ruimte niet in de hand heb.

Twee maal eerder exposeerde ik in een museum, een expositie als zeg maar mijn doel zit er natuurlijk niet zomaar in. Dan moet ik het misschien zelf doen, er voor sparen misschien, en dan een ruimte huren, en mensen zien aan te trekken, want die komen niet zomaar, het enige wat ik kan garanderen is iets dat de bezoeker nooit eerder zag, dat lijkt mij zo gaaf, ik denk dan niet aan miljoenen Euro’s op mijn bankrekening, maar ik wil de bezoekers mijn Wereld intrekken, hem laten zien, waarom ik zo ontzettend hard heb gewerkt en zoveel heb gelaten. Natuurlijk gun ik ieder ander zijn of haar doelen, daar veranderd mijn doel niks aan, maar mijn doel hoop ik echt te gaan verwezenlijken, tot die tijd exposeer ik natuurlijk gewoon door en blijf hard werken, simpel en alleen omdat ik mij een leven zonder mijn kunst niet kan indenken.

 April 23, 2017  Posted by at 01:00 Pieters Proza No Responses »
Apr 212017
 

“Not a band but a Show”, is ons allernieuwste project.

We zijn in ieder geval Pedro Propaganda aka Peter van Hemert, Kutwyv aka Lorna Buckley, Killer Bee Honey aka Title: Boetlek Underground Escape “not a band but a show” | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various Voorpagina Serge Epskamp en ik schreef de gek Boetlek Spacetower aka Pieter Zandvliet. Dan hebben we nog onze dansers die tot nog toe niet zijn komen opdagen bij de eerste drie spetterende performances. Nou ja Madfuck probeerde het publiek wat op te zwepen te dansen, daar is hij hem kennende nog steeds mee bezig. Op de nummers die wij tot nog toe ijverig en vooral met veel plezier brouwde zijn tal van zangers en zangeressen te horen van goede vrienden tot familie leden, maar onder geen geval mensen met enige ervaring op het gebied van zingen buiten de douche ruimte waar niemand hen kan horen. En zo wil Boetlek Underground Escape het hebben, puur en vooral spontaan. Laat u vooral niet misleiden door de nummers die van ons op Soundcloud staan, daarvan krijgt u slechts elementen te horen bij een show. We doen bij optredens namelijk niet aan pauzes, dat doe je alleen als je iets niet fijn vind om te doen, wij maken e”en doorlopende show non-stop, met opbouw en afbouw. We kunnen wel zoals in Mascolori Rotterdam op een plek inspelen, in dit geval de zesde verjaardag van de mooiste schoenenwinkel des lands. We kunnen zelfs varianten van muziek stromingen ten gehore brengen, maar nooit en te nimmer zoals het publiek verwacht. Wij willen de mensen verassen, op een arty farty performance. Het moet met de mensen mee naar huis, zo van, waar ik nu weer naar heb staan te kijken, het is me wat, maar wat eigenlijk, zoiets maar dan anders.

Pedro Propaganda is rapper die weigert te rappen, wel heeft hij dezelfde donkere stem als Lou Reed vind vooral hij Title: Boetlek Underground Escape “not a band but a show” | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various Voorpagina zelf, hij kan geweldig dansen, maar ook dat doet hij sporadisch, en het is strikt verboden Pedro drank te voeren tijdens optreden,hij moet namelijk nog langer mee.

Kutwyv is een zeurderige ietwat arrogante muts, extravagant met totaal geen interesse in het publiek, ze gaat ergens op de grond zitten met haar brede rug naar het publiek, plant haar instrumentjes neer en doet haar ding, ze heeft totaal geen interesse in wat de andere Boetlekkers doen, gaat nergens in mee, ze heeft eigenlijk een solo optreden, als ze niet zo goed kon boksen hadden we haar allang uit de Boetlek Underground Escape getrapt. Solo treed ze op over heel de Wereld en in haar legendarische noise band de FCKNG BSTRDS, we hopen dat ze snel op Title: Boetlek Underground Escape “not a band but a show” | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various Voorpagina tournee gaat en ons keihard vergeet. Killer Bee Honey is de man die vrijwel alles misbruikt om tot een ware mix van idioterie te komen, een geluid die overal mee te vergelijken is maar nergens op lijkt. In alles ziet hij een uitdaging, een gapend gat waar hij met al zijn apparaten en apparaatjes inspringt, gelijk een hijgend hert uit het Zwarte Dennenbos bij Staphorst. Er gaan geruchten dat hij als ene Hokey Baltimore in de legendarische Delta blues band Bacon Fat Louis speelt, maar het blijft gissen, hij lijkt namelijk helemaal niet op Hokey, de enige gelijkenis is een oubollige tatoeage van jawel een anker op hun onderarm, naar mijn idee heeft hij nog nooit een boot gezien, misschien Hokey maar dat blijft gissen omdat die alleen buitenlands praat. Dan Boetlek Spacetower een rock and roll zanger die allang geleden ergens in het jaar 1957 overleed aan een overdosis tranen bij het overlijden van zijn grootmoeder. Toch flikt hij het steeds aan te Title: Boetlek Underground Escape “not a band but a show” | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various Voorpagina sluiten bij formaties als bijvoorbeeld de dadaisticnoise Krimpos en de Garagedisconoise jongens van de Astma boys en oh ja de Hitmakers, opzeker de slechtste coverband ooit, mede door de chronische Korsakov waar Boetlek aan leid, en je hebt niet veel nodig voor een goede cover, maar toch zeker een geheugen, en juist dat geheugen probeert Boetlek zich te herinneren vooral tijdens optredens, daarbuiten is hij natuurlijk gewoon overleden.

De optredens tot dusver in het Centrum voor Labiele Media te Dordrecht, Mascolori in Rotterdam en stripwinkel Lambiek te Amsterdam waren alle drie onvergelijkbaar, en dat is wat Boetlek Underground Escape is, een show die alle kanten op gaat, behalve de goede kant, geen Tomtom muziek zeg maar. Ik zou zeggen mocht u behoefte hebben aan een show van de Boetlek Underground Escape neem gerust contact met ons op!

Of ga gewoon naar een optreden, dat mag ook als u geen podium voor handen heeft.       https://soundcloud.com/cascosongs/sets/boetiek-spacetower-underground

https://www.facebook.com/BSUOUE/

 

Title: Boetlek Underground Escape “not a band but a show” | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various Voorpagina

 April 21, 2017  Posted by at 11:20 News, Various, Voorpagina No Responses »
Apr 192017
 
PIETER ZANDVLIET
€249.00
Mascolori brings fashion and art together. This shoe is based on the work of mixed media artist Pieter Zandvliet (1969) Zandvliet has been drawing figures on everything in sight since age three and that essentially what he still does today. With his typical comic paint style and attention to contours, he takes you on a trip. His dreams, fantasies and environment inspire his paintings. This shoe is a bold, Pop-Art style that is a true story, and an entertaining one at that. This shoe is a limited edition, with only 100 pieces. Mascolori makes quality shoes with an artistic design and an eye for creative details. All shoes are hand made in small factories in Portugal. In order to keep the shoes unique, they are made in small orders of 50 pieces. Which means when we are out, we are really out. The shoes have an inner lining of cow leather with a rubber injected leather (in fuchsia pink) stitched sole, which ensures it does not wear. online store: https://www.mascolori.com/brand-new/pieter-zandvliet
Title: Mascolori brings fashion and art together | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Voorpagina
 April 19, 2017  Posted by at 13:56 News, Voorpagina No Responses »
Apr 182017
 

Title: Pieter with Manel Ferré Montañés mayor of Amposta | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieter's art around the globe Voorpagina

Pieter with Manel Ferré Montañés
mayor of Amposta
Artshow en La Sala Fundació La Pedrera Amposta Mayo 2013
Updated about 2 months ago · Taken in Badalona
En este álbum de fotos de mi Artshow en La Sala Fundació La Pedrera Amposta Catalunya mayo de 2013. Las obras de esta artshow se encuentran todavía en la casa de mi querido amigo Ximo Nebot Pereira en Sant Carles de la Rapita para nueva artshow en España.

 April 18, 2017  Posted by at 19:11 Pieter's art around the globe, Voorpagina No Responses »
Apr 172017
 

Voordat ik de Drawing Machine betrad te Gouda, was ik het weekend hiervoor ook in de Jeruzalem Kapel op Title: Wilde Westen deel 2 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza uitnodiging van Lorna Buckley, als onderdeel van haar kunst project voor, de Kunststichting Zwaan kleef aan”, organiseerde de bedreven kunstenares een akoestische noise jam. Met boodschappen wagentjes vol dingen waar je geluid mee kunt krijgen en die Lorna bij elkaar had gezocht en/of gemaakt stapte wij op de trein naar Gouda. Uit heel Zuid Holland kwamen er noise artiesten op af, die in sessies herrie maakte in de kapel, die al honderden jaren in Gouda staat, en het nu elk moment kon gaan begeven. Ik besloot op aanraden van Serge Epskamp aka Killer Bee Honey , een korte documentaire over deze dag te maken, met een rood clowns neusje op vergezeld van een door mij stug volgehouden clowns stemmetje interviewde ik de noise makers. Ik werd er zelf misselijk van, laat staan de anderen in de kapel. Ook bezoekers liet ik niet met rust, ik sloeg zowaar een beetje erg door in mijn zelf aangenomen rol van Clown Bennie Leuk. Lorna kreeg mij aan het tekenen, waar meestal weinig meer voor nodig is dan een papiertje en een pen. Ze gaf mij de compilatie cd’s voor het SOTU Festival in Amsterdam, en ik begon daar op te tekenen in de tyfus herrie, die mij vast een gehoor beschadiging hebben bezorgd. Zo nu en dan maakte mensen een praatje met mij, wat voor mij echt niet hoeft als ik aan het tekenen ben. Natuurlijk nam ik pauze voor mijn docu, en irriteerde lekker door, geholpen door poppenkast speler Peter Baum, zelfs toen Lorna genoeg van ons had, en ons naar Rotterdam stuurde konden wij niet meer ophouden, en irriteerde zoveel mogelijk Gouwenaren met onze kut stemmetjes. Ik had pijn in mijn kaken van het leed vermaak, wat ik ooit eens voor altijd uitgesloten had, maar het bloed kruipt waar het niet mag komen. Maar als er iets kunst was, een zeer pure vorm, dan was het deze dag wel. Lekker ongecontroleerd, maar niet iets wat ik nog vaker ga doen, dit was namelijk niet te overtreffen…

Ook erg leuk was het roken van een bong, nou ja leuk, het was een ervaring die ik nog niet eerder had gedaan, ja

Title: Wilde Westen deel 2 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Digital Camera

een waterpijp roken dat wel, maar een bong is veel directer, in één zuig knetter stoned, en in mijn geval ongelofelijk geil voor zeker een half uur. Ik hield het dan ook bij één hijs om de mogelijke eer die ik heb te redden.

Een onverwachts optreden op maandag avond in het al eerder beschreven, Centrum voor labiele media te Dordrecht met de ter plekke verzonnen naam door noise Queen Kutwyv, Incentive Cirkel met jawel Kutwyv en Arno Pelzer met mij als slecht opgedroogde MC was een zware bevalling, maar met het motto, Alles voor maar vooral met kunst deed ik een performance tussen de twee ervaren Noise rotten in.Kutwyv had razendsnel een klein festival georganiseerd voor twee Russische bands Coneforest en Miroed die fucking goed waren. De vriendelijk Title: Wilde Westen deel 2 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza jonge Russen kwamen uit Petersburg, waar juist op deze dag de aanslag op de Metro was. Gelukkig zaten er bij de doden en gewonden geen familie of vrienden van de bandleden. Het eerste kwartier van mijn optreden had ik geen microphone geluid, waar ik trouwens niemand over heb horen klagen, en toen ik het wel had ook niet, dus al met al een geslaagd optreden daar in het oude Dordrecht.

Heel erg tof vond ik het dat ik met Tante Lorna mee mocht op atelier bezoek bij de goed gesoigneerde kunstenaar/striptekenaar Joost Halbertsma die buiten vette kunst maakt vooral op en met karton het underground stripblad de Kutlul uitbrengt. Als liefhebber van vooral underground strips uit alle tijden en landen was dit natuurlijk helemaal mijn ding, mijn tante weet wel wat haar neefje leuk vind. Tante Lorna bracht bij Joost de originele voor een speciaal SOTU 666 Kutlul nummer. Buiten een mooi blad is de Kutlul nergens online te vinden en kunt u de nummers alleen bestellen voor vijf Euro per stuk bij Joost 06 44 690 512, de opbrengst wordt in het volgende nummer gestoken. Tijdens de presentatie in stripwinkel Lambiek te Amsterdam van het verse 666 \kutlul nummer trad ik op met mijn Boetlek Underground Escape vlak voor de stand van de Kutlul, met drie muzikanten op één meter was wat vreemd, zeker doordat als ik net stond te zingen, er steeds iemand zei, sorry mag ik er langs, nee ik heb niemand vermoord, geestelijk een hele massa dat wel. Sávonds reden Serge Epskamp en ik terug naar het Oosten waar mijn zusje Angelique het gezellig had gemaakt voor mijn verjaardag, en is het wachten op mijn volgende avontuur.

 April 17, 2017  Posted by at 20:30 Pieters Proza No Responses »
Apr 172017
 

Iám proudly present my own shoe the Pieter Zandvliet (limited 50) after the sold out Outline shoe last year (limited 100) this shoe is maybe even more a wink to my art world. Check out the online store on: https://www.mascolori.nl/schoenen/pieter-zandvliet Title: The Pieter Zandvliet shoe by Mascolori Rotterdam | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News

Dit blij-makende model is gebaseerd op werk van Pieter Zandvliet. Van kleins af aan tekent Zandvliet vormpjes op alles wat los en vast zit, en dit is wat hij nog steeds doet. Met zijn gedetailleerde en hallucinerende stijl neemt hij je mee op een artistieke reis. Zijn dromen, fantasieën en omgeving zijn inspiratiebronnen voor zijn werk.

 April 17, 2017  Posted by at 15:26 News No Responses »