Menu

Als Nederland kan winnen, is het vast klote

0 Comment


Wat ben ik blij dat Nederland het WK in Brazilië niet heeft gewonnen, dan hadden we nu geen voetbal toernooien voor landen teams gehad. “Hoezo dan”, hoor ik u denken, nou omdat als Nederland in een sport wint, dan twijfelt men er in andere landen aan of de sport wel iets voorstelt.Title: Als Nederland kan winnen, is het vast klote | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Ik doel dus eigenlijk op de Olympische spelen van Sotshi, daar wonnen onze lange baan schaatsers meer goud al de beste goudzoekers ter Wereld, en nog tijdens het toernooi twijfelde men al of het niet een beetje vreemd was dat die gasten uit dat kleine pis landje zoveel wonnen, Als Nederland kan winnen zal het wel klote zijn, bleek het nieuwe motto in de internationale sportwereld. Het is überhaupt zonde om welke sport dan ook af te willen schaffen, maak desnoods een speciaal schaatskanaal, maar laat de mensen die er van houden er alstublieft van genieten. Ik hoop dat men mijn held Epke Zonderland niet gaat lastig vallen, of er een arm bij hem afhalen, zodat de andere ook een kans maken. Gewoon kappen nu, men is hier trots dat we beseffende dat we maar zo’n klein landje behoorlijk sterk vertegenwoordigd zijn in veel sporten. Is het verstandiger om eens na te gaan waarom Nederlanders zo goed zijn in bepaalde sporten, en in weer andere helemaal niet? Het zal er zeker mee te maken hebben dat we een redelijk rijk landje zijn, maar goed geld of geen geld, voor geld, geld dat alles wel met geld te maken heeft. Misschien ligt het aan ons eten, aangeboren talent, maar ik denk toch het meest dat Nederlanders zelfs van een gebrek aan iets, juist een talent kunnen maken.

Neem Johan Cruyff, vaak begrijp ik en waarschijnlijk meer mensen niks van wat de man verteld, maar nachts word je wakker, en denkt, ja Cruyff je had gelijk. Ik kan bijvoorbeeld zeggen ( helaas niet begrijpen) dat ik Nederland gelijktijdig kan haten als liefhebben. Dat is toch vreemd. Maar goed ik dwaal af, laat Nederland sporten, trots zijn, en doe je uiterste best het ze moeilijk te maken, niet te moeilijk natuurlijk :)
Succes….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *