Menu

Beastie Boys

0 Comments


Er zijn van die dromen, ik bedoel ik heb van die dromen om het even niet in de algemeenheid te werpen, die komen steeds terug. Bijvoorbeeld over Delfshaven de wijk waar ik ben opgegroeid en waar alles in mijn droom dan het zelfde als toen is gebleven, de mensen, de huizen heel vertrouwd.

Of over Galerie Slaphanger die er dan steeds nog altijd blijkt te zijn, en waar ik steeds weer nieuw leven in blaas, en eerst alles schoonmaak, want het pand is dan al sinds zomer 2003 gesloten, best een vermoeiende droom eigenlijk, ik denk dat het ermee te maken heeft dat ik nooit afscheid heb kunnen nemen van de Galerie, maar goed als je dromen uitpluist zijn ze niet meer boeiend.

Ik heb ook wel eens exposities in mijn dromen, niet dat ik denk oh laat ik eens in mijn dromen exposeren, dat zou te gek zijn. Nee die gebeuren gewoon, en er hangen dan werken van mij die ik niet ken, en ook niet te onthouden zijn, althans niet voor mijn hersens, er zal nog wel eens een dromen printer komen, maar daar zal ik waarschijnlijk niet veel meer aan hebben. Wat wel grappig aan deze mijner dromen is, is dat ik soms merk dat ik nu werken maak die ik jaren geleden droomde. Niet precies, maar in de richting. De droom exposities zijn ook altijd heel gaaf ingericht met vette muziek, dat moet toch te doen zijn buiten mijn droom wereld om.

Er zijn zo nu en dan dromen die geheel op zichzelf staan, zoals die van gisteren. Merijn van Ham een vriend waarmee ik in Galerie Slaphanger werkte kwam mij en mijn Webmaster ophalen, samen met Tommy de Roos een andere lieve vriend. Ik woonde in mijn huis aan de Heennvlietsestraat in de Gorzen Schiedam, en daar woon ik al niet meer sinds mijn trouwen in 1999, maar goed onbelangrijk detail als ik droom. Merijn vroeg of we zin hadden op visite bij de Beastie Boys te gaan, een veelzijdige rap formatie waar ik al sinds mijn jeugd gek van ben. Natuurlijk hadden mijn Webmaster en “se moi” daar wel oren naar, maar helaas hadden wij geen geld om naar New York af te reizen. Merijn en Tommy moesten lachen, Tommy vertelde dat de Beastie Boys al jaren op de Schietbaanlaan in Rotterdam wonen. Dat veranderd de zaak, we trokken onze jassen aan, en reden met lijn 1 vanaf de Koemarkt naar de Schietbaanlaan. Ik was stront zenuwachtig, en vroeg aan Merijn of wij wel welkom waren, aangezien Beastie Boy MCA aka Adam Nathaniel Yauch twee jaar geleden is overleden. Merijn moest andermaal lachen, wat hij normaal echt niet zo vaak doet, en zei dat ik niet alles moest geloven, MCA was springlevend.

En dat was hij, want hij sprong even later met een wasmachine in zijn armen door het winkelraam van de Title: Beastie Boys | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Rotterdamse Beastie Boys studio. We werden hartelijk onthaald door de Beastie Boys. AD Rock vertelde dat hij gek was van de Astma Boys en de Krimpos, wie niet zei ik onbescheiden. Ze wilde wel een album met ons uitbrengen. (de droom begon op een natte droom te lijken). Mike D bleek veel naar onze Nederlandse buis te kijken, hij vroeg of Gerard Joling Homo seksueel was, ik vertelde dat ik dit niet wist, maar wel dat hij in zijn testament had laten op maken dat hij op zijn buik begraven wilde worden. Natuurlijk had ik de lachers op mijn hand, met deze onsmakelijke grap. De muziek stond inmiddels behoorlijk hard, en er waren veel mensen die stonden te dansen, waaronder mijn webmaster die gelijktijdig de boel stond onder te plassen, en dan maar zeggen dat mannen maar één ding te gelijk kunnen, ”ja ja dames”, ik weet het, het was een droom, maar het zag er behoorlijk echt uit. Na lang zeuren van MCA greep ik de mirophone en bracht het nummer’”I got cheese on my dick”, van de Astma Boys ten gehoren. Echt iedereen ging los, sprong op en neer, ik zag AD Rock nog uit glijden door de urine van mijn Webmaster, het was een dolle boel, maar ergens midden in de enorme hit werd ik helaas wakker, maar met een grijns dat wel

http://www.beastieboys.com/

1 thought on “Beastie Boys”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *