Pieter Zandvliet's Art World Gallery
February 18, 2020
Breaking News

CHECK ONE nog steeds geen bestseller

Net terug van mijn moeders verjaardag in Rotterdam. Op de heen en terug weg las ik in de mooie biografie ,”het litteken van de dood over Jan Wolkers van Onno Blom. Op de terugweg werd ik hier behoorlijk in gestoord door een meid met koptelefoon op haar kop, waarschijnlijk om zichzelf niet te horen, die loeihard door de overvolle wagon iemand van Rotterdam Alexander tot en met Amersfoort raad vroeg aan iemand, die ze vervolgens blijkbaar verbeterde, waarom vraag je dan in raad, “stomme vingerplant”, ga lekker dood of iets van dien aard. We hadden haar gemakkelijk kunnen verslinden met zijn allen daar in die wagon, iedereen had er aan de gelaat uitdrukkingen te zien gericht op die parmante imbeciel, maar wij hielden ons netjes in, want dat mag niet, maar zou mij wel helpen mijn dikke biografie nog lekkerder te lezen. Ik lees graag biografieën, en zeker over eigenwijze soms onuitstaanbare dwars drollen als Jan Wolkers. Ik heb een hele collectie biografieën in mijn bibliotheek. Ik zal maar eens wat namen noemen; Lou Reed, David Bowie, Pablo Picasso, Diego Madonna, Prince, Atje Keulen-Deelstra, Ronaldo, een flink aantal van Johan Cruyff, Rene van der Gijp, Wim Kieft, Andy van der Meyde, Pier Paolo Passolini, Edith Piaff, Frida Kahlo, Messi, Hennie Kuiper, Freddy Maertens, Gerrie Knetemann, Jan Janssen, NICO, Andy Warhol en heel veel meer, lekker even in het leven van iemand anders duiken voor de dromen komen.

Nu is er deze week bij de online winkel BOEKEN een boek van mij uit, CHECK ONE, een dik boek met 365 tekeningen van mij, met een voorwoord in het Duits, Engels en Spaans van de Hamburgse kunst verzamelaar Dirk Bernhard Schmitz. We hebben er drie jaar over gedaan het boek samenstellen, het is geen biografie, maar wel de basis van alles wat ik in mijn leven doe, tekenen. Ik ben er trots op, dan heb ik dat er in ieder geval al van mee gepakt. Het had even zo goed in plaats van trots, diep triest kunnen wezen, dan had ik dat gehad.

In de shop op mijn website ga ik gewoon door met het bouwen van mijn tekenparadijsje, het gaat inmiddels al wat op een stad lijken :)

Het boek kunt u bestellen op: https://www.boekenbestellen.nl/boek/check-one/11551Title: CHECK ONE nog steeds geen bestseller | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *