Pieter Zandvliet's Art World Gallery
February 18, 2020
Breaking News

De Chinese Muul

Het komt niet iedere dag voor dat ik met mijn vrouw Sandra achterop mijn brommer door het prachtige Nieuwleusen rijd, dat is gemiddeld drie keer per dag. We reden langs Lei Ping, een restaurant dat alweer twee jaar gesloten is.

Het is nog steeds ingericht zoals de Chinezen het pand hebben verlaten. Ik kan u wijs maken dat Lei Ping gesloten is doordat er hondenvlees is gevonden in een vegetarisch Title: De Chinese Muul | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza gerecht. Maar de kans dat dit daadwerkelijk zo was is best klein. Sandra merkte op dat het ongelofelijk is dat het restaurant al zo lang leeg staat. Ik beaamde dit verstandig, want Sandra wordt niet graag tegen gesproken, voor je het weet pleegt ze op mij een mogelijke terreur aanslag. Wel begon ik erover dat je bij de concurrerende Chinees in Nieuwleusen voor niet al teveel geld een goed happie eten kan afhalen, bijvoorbeeld een bami gewoon met twee loempia’s. Dat vond Sandra gelukkig ook.

Thuis leek het haar een goed idee als ik twee loempia’s en bami gewoon ging afhalen bij Chinees restaurant de Lange Muur, ja over deze mooie naam heeft onze Chinees, de Chinees van Nieuwleusen goed nagedacht ik bedoel er is verder geen enkele Chinees die dezelfde naam heeft in Nieuwleusen. Waar ik blij mee ben is dat deze Chinees geen wok Chinees is, maar gewoon een lekker oubollige Chinees met op onze Hollandse smaak aangepaste Chinese gerechten. Gewoon overal beeldjes alsof je in een Chinese tempel bent, met Chinees Heineken bier en achter de bar een verveelde Chinese dame die bij binnenkomst aan je vraagt wat je wil eten. Twee loempia’s en een bami gewoon. Bami die gewoner is gebleven dan Frans Bauer, en in tegenstelling tot vrolijke Frans krijg je er sambal bij. Ik nam plaats op een bankje waar je gezellig tegen elkaar aan zit te wachten, gelukkig was ik de enige met de verveelde Chinese vrouw achter de bar. Net toen ik wilde vragen hoe ze toch op die originele naam waren gekomen van het restaurant ging de telefoon, ze nam op met,’goedenavond met de Chinese Muul’. Ik bedacht mij dat ik dan zou moeten antwoorden met’ hallo met de Hollandse Delta werken. Stiekem vond ik mijn gedachte erg leuk. Ik twijfelde of ik de verveelde dame haar avond kon maken, door mijn glapje aan haar te vertellen. Het leek mij verstandig dit glapje voor dit stukje letters te bewaren. Naar ik hoop kunt u er erg om lachen, en vind u het niet al te Lacistisch van mij zult vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *