Menu

De PieReneters

0 Comments


Title: De PieReneters | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Komische duo´s, noem ze maar op…
Nou als u het niet doet, doe ik het wel weer: Johnny en Rijk, de Mounties Piet Bambergen en Rene van Vooren (als dat geen hetero naam is), Snip en Snap, Andre van Duin en Frans´meneer de Uil¨ van Dusschoten, de Dikke aan de Dunne, Peppie en Kokkie, Oki en Doki, De Jansens, Viktor en Rolf, Bert en Ernie, Terence Hill in Bud Spencer en alle grappenmakers die het samen doen of deden die ik vergeten ben, gelukkig maar trouwens want ik lach mij tranen met tuiten, wat de uitdrukking ook wezen mag. Dan heb je ook nog kunstenaars duo´s als Gil en Moti, Gilbert en George, Paul en Gilles, de helaas te vroeg overreden Krimpos en alle beeldmakers die het samen doen of deden die ik vergeten ben, gelukkig maar trouwens want ik geef mijn ogen de kost, wat de uitdrukking ook wezen mag. Nu of alweer een tijdje heb je een duo, die eigenlijk een mix zijn van de voorgenoemde duo´s. Ze zijn net niet leuk of grappig, en hun kunst is verre van bekend, u raad het nooit, en ik neem u dat niet eens kwalijk, hoe kan u iets raden waar u nooit en te nimmer van gehoord heeft,

¨DE PIERENETERS¨, tevens een nieuwe Piet (er) Zandvliet en Rene Maagdenberg, geen kinderen van de Mounties Title: De PieReneters | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza trouwens. Ergens op een strand te Meppel, Drenthe liepen de twee kunstenaas elkaar tegen het lijf. Het was meteen liefde, nou ja meteen vonden ze elkaar interessant en gingen samen schilderijen en cartoons maken. Ze deelde alles, eten, drinken, ellende en het meest intiem hun psoriasis. Is dit nou niet mooi, als het nou niet mooi is was het toen wel heel mooi, of misschien straks. De eerste werken waren nog niet droog achter de oren, toen, JAWEL, Drenthe tv het brildragende duo interviewde. Wat waren ze blij en gelukkig die twee belhamels van de rebellen soort. Oh trouwens ik was Sjors en Sjimmie nog vergeten dat u niet gaat denken dat ik dit stukje aan u toevertrouw in een outfit van de Klu klux Clan. Al snel na het tv optreden, om precies te zijn, twee en een half jaar na het legendarisch stukje provinciale tv betaalde Pieter en Rene, De PieReneters samen, wat kunstenaars in een Molen te Ommen (een wijk in Monaco aan zee) om daar mee te mogen doen aan een groepsexpositie. Ik kan beter stellen groepsexplosie, het ging totaal los daar in die molen, de drank was niet aan te slepen, wat kwam daar een volk langs, helaas kwam er wat minder binnen maar de pret mocht niet drukken.

Toen de storm wat was gaan liggen, waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds ligt, hield het olijke duo de Molen open. Ze waren zogezegd een dagje zowel Kunstenaar als Suppoost. Rene kwam met Title: De PieReneters | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza het legendarische idee live te gaan schilderen voor de molen. Pieter begon wat te klooien, heel snel, want hij haat publiek. Al snel nam een immer goed gehumeurde Rene de kwast van zijn trouwe vriend over. Pieter nam plaats op een stoel waar de laatste maagd van Gin op Geul nog op heeft gezeten, net voor dat het mooie meisje sneltreinen ging tellen op de rails, al snel was ze de tel kwijt, maar dit terzijde. Pieter ergerde zich aan de sierlijke penseel streken van zijn partner, die dit ook nog vrolijk fluitend deed, het stuk chronisch reuma, moet Pieter gedacht hebben. Och nee dat wilde hij gaan denken, maar hij werd verstoord door wat jongens op hun fiets, die schreeuwde iets naars naar Rene. En De Piereneters zijn niet voor niks (ook niet voor geld trouwens), dus voelde Pieter zich geroepen de jongens uit te schelden, en ze te vragen of ze wat klappen op hun muil wilde, en meer van dien aard. Rene Title: De PieReneters | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza kreeg Pieter rustig met wat Yoga oefeningen diep in de muf geurende molen. Toen beide in verheven sferen waren, liep het duo naar buiten. Even vergeten dat ze in Ommen waren, waar altijd wel iets te beleven is. Zo ook nu, meer als honderd vrachtwagen passeerde de molen op nog geen twee meter afstand. Gehandicapte kinderen mochten naast de chauffeurs zitten, leuk idee, maar de Verwende Piereneters werden er gek van, na het lang aan gehoord te hebben, en een fotosessie (zie foto’s), doken ze de molen in en sloten de deur van de molen.
Het is nu wachten wanneer ze er weer uitkomen :)

Dit verhaal wilde nooit iemand eerder publiceren

Voor meer over en van de PieReneters, bezoek eens: http://www.piereneters.nl/
Title: De PieReneters | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

1 thought on “De PieReneters”

Leave a Reply