Menu

Groetjes uit Ruinerwold

0 Comment


Toen ik vernam van de kinderen die jaren vast zaten op een boerderij wist ik meteen dat mijn vriend Gerrit, vader van de kinderen hier mee te maken had. Eerst wilde ik de NOS bellen en nog een paar duizend journalisten, want ik wist hoe het echt zat. Maar ik had het te druk en dacht dat het allemaal een storm in een glaswater was. En wat bleek, dat was het tot nu toe ook. Gerrit is namelijk bang voor stikstof, en wil het liefst zijn kinderen hier liever niet aan bloot stellen. Veel verder gaat het niet bij hem. We bellen elkaar zo nu en dan, beter gesteld Gerrit belt mij vaker als mij lief is.

Title: Groetjes uit Ruinerwold | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Digital Camera

Altijd weer dat gezeik over stikstof en plannen voor het opzetten van boeren, of hij hiermee bedoeld een boer op zijn hoofd zetten of de arme boer opzetten gelijk een overleden beestje werd mij nooit helemaal duidelijk. In ieder geval is hij het op dit punt eens met Jesse Klaver lijsttrekker van Groen links. Nee voor mij hoeft dat niet, mede doordat ik bijzonder weinig kan doen aan het stikstof probleem, hoogstens in ademnood sterven. Nu ik zo over de gesprekken tussen mij en Gerrit nadenk, denk ik dat hij mijn stem nog nooit gehoord heeft, je komt er gewoon niet tussen bij Gerrit. Ik ben een paar keer langs geweest, maar dan alleen op weg naar Havelte. Ik leerde Gerrit kennen op het internet, waar anders. Op GOOGLE zocht ik met de zoekterm,”Hoe begin ik een geloof en wordt hartstikke rijk” en kwam op Gerrit die hier al jaren mee bezig bleek te zijn. Ik stuurde een berichtje dat ik zijn ideeën nog al beperkt vond en er niet zo in geloofde, dat ik hoopte dat hij zou branden in de Hel met de Duivel zijn besneden zwavel penis doorlopend spuitend in zijn gekke muil. En zo werden wij eigenlijk een soort vrienden. Mijn ideeën voor een eigen geloof staan alweer een tijdje op sterkwater. Ik kan mij er gewoon niet toe zetten contact op te nemen met God, om hem te vertellen dat ik een Profeet ben, en dat is wel het minst wat je moet doen voor een eigen geloof lijkt mij.

Enrique een andere vriend van mij, liet zich laatst uitschrijven bij de Katholieke Kerk, met de memorabele woorden,”ik heb God niet meer nodig, ik geloof in mezelf”, ja Enrique begrijpt er geen reet van, maar houdt in tegenstelling tot Gerrit wel erg van Stikstof. Enrique eet dan ook heel veel uien, zijn lucht is niet te harden. Als hij weer eens een biertje komt drinken, heb ik soms het idee al lang geleden overleden is, niks is helaas minder waar. Maar ik wijk af van Ruinerwold, ik hoop dat de sprookjes vertellers dat binnenkort ook zullen doen.

Leave a Reply