Pieter Zandvliet's Art World Gallery
February 18, 2020
Breaking News

Illegale Bar

Zoals ik al eerder schreef over de geheime bar hier op het Plevierplein in het stukje, “het Plevierplein gaat los”, een geheimzinnige bar die na sluiting als een lift de aarde weer in verdwijnt. Wijlen Willy Vandersteen geestelijk vader van Suske en Wiske, tegenwoordig meer Willy Onderdesteen zou van deze bar een voor Suske in Wiske een leuke titel hebben bedacht, bijvoorbeeld de Barre bar. Maar goed die bar is ontdekt door de Teeken club rakkers, of misschien kan ik beter schrijven door de uitbater Rolf Dunnink zal ik hem maar noemen, want hij blijft liever anoniem.
Hij had op Facebook over de Teekenclub gelezen en was onder de indruk, of misschien gewoon onder invloed van Bacchus zaad, Alcohol waardoor hij de werken van de Teeken club gaaf vond, en dit wel op een muur in de bar wilde hebben. Natuurlijk was de Teeken Club niet meteen enthousiast, onze secretaresse Angela Nomden krijgt om het kwartier wel een opdracht voor ons binnen, die we vaak afslaan, maar na ander halve minuut gaven wij herbergier Rolf ons Akkoord.
Daar was hij erg blij mee, alle mensen op het Plevierplein behalve nummer 4 (daar woont namelijk al eeuwen zoals men in heel Nieuwleusen en omgeving wel weet een Clit masseuse wat niet meer is als een heks van deze tijd is), die eigenlijk zo’n beetje tegen alles is behalve tegen haar eigenwaan ideeën en geribbelde paaltjes, dus wat haar betreft mogen de immer positieve goedlachse Tekenclub leden een pijnlijke dood sterven. Title: Illegale Bar | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Zaterdag jongstleden ben ik als leraar van de Tekenclub begonnen met de eerste olijke lijnen op de muur van de bar. Van Rolf en zijn vriendbuurmancollega en ordinair zuipmaatje Lars mocht ik mijn eigen muziek op zetten. Dit sloeg ik vriendelijk af, omdat ik niet zo graag naar mijn eigen muziek luister (u kunt dit wel doen op bijvoorbeeld soundcloud Boetlek Underground escape, de Krimpos, Oraal en de Hitmakers) Ik koos voor oude Gabber opnames uit Parkzicht Rotterdam en begon lekker te tekenen met Lars Kalter en Rolf achter mij. De oudste dochter van Rolf (zegt hij) Ashley en haar Poolse vriendinnetje ook aan de bar aan het tekenen, het begon zowaar gezellig te worden daar in dat kleine café zonder haven. Het werd pas echt gaaf toen de twee en half jarige zoon Dylan van Lars, los ging op de puur Rotterdamse gabber, ik heb plannen met mijn kleine matti een rondleiding door Rotterdam te gaan doen, dat lijkt ons wel gaaf.

Avonds genoot ik een maal van replica MC Donald hamburgers vervaardigd door Aline Kalter-Ekkelenkamp de moeder van Dylan en Annelies Dunnink-sol de vrouw van Lars, ik kan er naast zitten hoor, ik bemoei mij nooit met relatie problemen, ik creëer ze wel trouwens, niet in het echt hoor, alleen in deze sexy verhaaltjes.

De dag na deze eerste dag zondag heet die dag geloof ik, kwamen twee vrienden van Sandra Zandvliet en mij ons verblijden met een bezoek, jawel kunstenaar AKA boetseer Koning en seks verslaafde Guido Tuink en zijn toekomstige vrouw performance kunstenares van OA de roemruchte FCKN BSTRDS Kutwyv Lorna Buckley. Natuurlijk schepte ik op over mijn piemel (die ze volgens Guido nu wel kende) ook op over de Bar van Rolf en Annelies. Die wilde ze wel zien, en zo geschiedde, niet veel later verplichtte Rolf ook Lorna en Guido tot deelname aan de muurtekening. Maar wat graag gaven de doerakken hier gehoor aan. Lorna tekende een reuzen slak vergezeld van een slakke spoor zo’n beetje door de hele bar heen, en Guido was een paar uur bezig met een doodskop, en recepten van lekkere sausjes onthouden. Ondanks deze wan vertoning zien wij het gezellige stelletje nu als volwaardige leden van de Teekenclub, wat moeten die mensen anders doen.

Maar lieve lezers, de grote dag was vandaag, Monday fun day, zoals Lennart dit altijd zo mooi zegt.
Voor de fans van. Van Lennart hij heeft zijn hoofd vorige week kaal laten scheren door Martijn, het staat hem goed, al missen wij zijn dromerige krullen. Vandaag gingen we de bar muur te lijf met Sandra, Lennart Mulder en ik. Martijn Oosterga moest nog wat dingetjes regelen die iets met porno te maken hadden en kwam tegen het vallen van de avond. Rolf de herbergier kwam om vier uur samen met Lars. We vonden het gezelliger met zijn vrouw en dochters, maar Rolf deed zijn best het tot een gezellige avond te maken.
Hij begon met het grillen van een naakte kip op een houtskool BBQ waar hij altijd erg over opschept.
Dus eigenlijk had hij het bij ons al gemaakt. We waren Lennart een paar keer kwijt, we vonden hem in de ijskast tussen de flesjes Heineken, dat schept een band zegt hij, arme jongen. Maar goed het begin van de muurschildering in de bar is er, mede mogelijk gemaakt door toekomstig kunstenaar Ashley die even liet zien hoe je in no time scherpe schepsels tekent, Lennart was er ondersteboven van, we hebben hem verder maar uit de buurt van de kinderen gehouden.
Ik hou u op de hoogte over de leukste club van Nederland, en dat zonder subsidie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *