Menu

Koken van woede

0 Comment


Er eigenlijk van een heleboel teveel op de Wereld.Title: Koken van woede | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

En zoals men vaak zegt, “overal waar te voor staat is niet goed”, en daar sluit ik mij niet bij aan, puur en alleen om niet al te oubollig te willen zijn.

Maar in een tijd van crisis is het toch verdomd belachelijk dat er mensen zijn die zoveel centjes verdienen, terwijl andere dood vallen van het harde werk dat ze verschaffen voor een grijp stuiver.

En dan maar hopen dat het in de herstart, het volgende leven voor een arme donder beter zal zijn.

Armoede zal er net als geweld altijd zijn op moeder aarde, soms wat minder, soms iets meer, maar het zal nooit helemaal verdwenen zijn, althans dat denk ik, alleen het journaal heeft de harde feiten.

Waar ik zelf echt van denk dat er teveel is, is van kook programma’s die er worden uitgezonden, in alle soorten en maten, buiten de kookboeken die er worden uitgegeven, en echt niet allemaal slecht, maar op zeker teveel, en dan krijg ik er vaak nog heel erge honger van, verschrikkelijk. Ik hoop echt dat ze in gebieden waar men onder heven is aan voedsel schaarste geen kook programma’s uitzenden, of simpelweg geen televisie hebben, waar moeten die mensen van koken?

Hoeveel recepten zouden er geschreven zijn? En echt hoor er staat veel in de winkel, maar daar moet men het echt meedoen, hoe kun je in Godsnaam zoveel combineren, dat je zoveel kook programma’s kan maken, en kookboeken samenstellen, ik zou het niet weten.

Maar als elk kook programma garant staat voor een kijkcijfer hit, kan ik natuurlijk niet achter blijven, het kan trouwens wel, maar ik besluit mij ook te verlagen tot een kook programma, nou ja het plan ervoor.

Men zet een microfoon neer, in een standaard anders lukt het niet, of u neemt hem in de hand, laat iemand u filmen (vaak zit er een microfoon in de camera), dan is de microfoon overbodig, of u neemt zich zelf op met een I-phone of iets anders waar een camera in zit. Vervolgens denkt u diep na aan een onderwerp waar je echt boos van wordt, of iemand waar u kwaad op bent, of pak hem beet een heel land, en u gaat los, helemaal los, u moet echt boos zijn, uw hart luchten, kijk maar hoelang u het vol houdt, of dat u denkt zo ik heb mijn zegje gedaan, plaats het op You tube onder de zin, noemer, “Koken van woede”. Zo werken wij samen aan een kook programma zonder eten, waarin u niet uw maag vult op een originele manier, maar lekker lomp uw hart lucht op een lompe manier, succes ermee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *