Pieter Zandvliet's Art World Gallery
February 18, 2020
Breaking News

Vriendschap

Title: Vriendschap | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Na de stukjes Snelle jongens en nummer 11 rue de thorigny, Parijs   over oplichters uit mijn verleden heb ik nu een vrij recente in de aanbieding (voor het slachthuis)
Een kerel uit Straatsburg benaderde mij via Facebook, hij vond mijn werk interessant, en wilde graag zaken met mij doen. Dit komt op zijn minst één keer per week voor, meestal hou ik het af. Maar deze man, laat ik hem Slik noemen, had het er voor over bij mij langs te komen. Toen ik al dacht dat hij dood en begraven was, belde hij mij op, hij was in Amsterdam en wilde langs komen. Met enige tegenzin stemde ik toe. En behoorlijk laat op de avond kwam hij een mollig manneke met zijn vriend, een mager mannetje en een vrouw aan gezakt. Ze keken naar mijn werk, en waren te enthousiaster werd onduidelijk van alle kanten door elkaar heen gepraat. Ik was al snel moe, en wilde niets liever dan naar bed. Dit kwam het zaken doen niet ten goede. Kortom ik gaf tot afgrijzen van Xandra drie werken van een meter bij een meter met ze mee, en wat kleine werkjes. Ik schrok mij lam, toen ze de doeken van de houten ramen afhaalde, en oprolde. Toen ze weg waren had ik heel veel spijt, en heb mij er een half jaar rot over gevoeld. Xandra belde Slik op, of hij de werken die natuurlijk niet verkocht waren wilde terugbrengen. Wee een maand later kwam hij de werken met zijn magere vriend brengen. Hij opende meteen al moeilijk, hij zei dat er een werk een beetje beschadigd was. Een beetje, hij was totaal naar de klote. Ik deed niks anders als mijn woede inhouden, en proberen niet te hyperventileren tot ze weg gingen.

Een dag later kwam mijn vriend Tim Neros langs. Ik vertelde hem het verhaal en liet hem het werk zien. Hij schrok zich rot. Ik had er toch drie weken werk aan gehad.
Tim liet er geen gras over groeien. Hij heeft Slik gemaild, dat hij 1500 Euro van hem, voor mij wilde hebben, en hem verteld dat hij mijn manager was. Slik gaf niet thuis, toen heeft Tim hem drie weken lang overdag om het half uur gebeld, hij nam niet op, dus sprak Tim zijn antwoord apparaat in.
Slik wilde mij bereiken, om te klagen over mijn manager, maar ik gaf hem niet thuis, sterf nou snel een beetje heel veel, Uiteindelijk mailde hij Xandra, hij was inmiddels doodsbang.
Hij smeekte of we Tim konden stoppen, we hebben het hem gevraagd, en hij deed het voor ons.
Als dit geen vriendschap is heb ik een vagina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *