Aug 212018
 

 

In dit eerste interview over kunstnaar Pieter Zandvliet, ondervraag ik Pieters kersverse vrouw Sandra Vermeulen

zou het liefst willen dat ik iedereen persoonlijk mee zou kunnen nemen naar een expositie

Door Aad Rietstengel

Title: Interview over Pieter met zijn vrouw Sandra | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Artwork of the week Media about Pieter

 

Vertel iets over uw zelf ?
Ik ben Sandra Zandvliet geboren in Amsterdam en na jaren te hebben gewoond in Purmerend thuisgekomen in Nieuwleusen.
Daar woon ik met Pieter en onze hondjes Floris en Toyah die we samen verzorgen met hun andere baasje Ruud Timmer uit Purmerend.

Hoe kwam u in aanraking met Pieter Zandvliet ?
Ik heb Pieter leren kenen op facebook. Ik zag daar zijn werk in een kunstgroep en was daar zo van onder de indruk dat ik een werk bij hem kocht.
Daar uit is een bijzondere vriendschap uit ontstaan

Wat spreekt u aan in de werken van Pieter ?
Wat ik vooral zo bijzonder vind zijn de zwarte lijnen in zijn werk die zijn zo uniek en onnavolgbaar. Ook zijn kleurgebruik is bijzonder en de karakters die hij schildert zijn onvergelijkbaar met een bepaalde stijl. Het is voor mij elke keer weer een belevenis om van dichtbij mee te mogen maken als hij iets nieuws creëert. Ook niet onbelangrijk te vermelden is dat Pieter het gehele canvas,papier of object vult met zijn figuren.

Wat was het eerste werk dat u van hem aankocht, en waarom juist dit werk ?
Bunny was het eerste werk dat ik kocht van Pieter. Het is een afbeelding van een konijn op papier van 50x65cmm wat is opgezet met dikke zwarte lijnen die in een keer op het papier gezet zijn. Ik was meteen verliefd op dit werk en nog steeds ondanks dat er vele bij gekomen zijn.

Op vier april 2018 bent u met Pieter getrouwd, en kreeg hij met u al zijn werken terug, was dit het waard ?

Meer dan waard want ik kreeg er “de liefste man en kunstpaleis” voor terug. Het is een feest om werken van Pieter in huis te hebben omdat er zoveel in te ontdekken is, het verveeld nooit. Ook zijn zwart/wit tekeningen (waar ik een grote fan van ben) blijven boeiend om naar te kijken.

U leeft nu met Pieter in zijn Artworld, ie dat erg zwaar voor u ?
Oh nee Ik leef in zo een bijzondere wereld vol verhalen en kleuren met mijn man die daar vol passie over vertelt en die me een heel andere kant van het leven laat zien.

Zijn er meer kunstenaars van wie u werken aankocht ?
Een werk van kunstenares Lea Davis uit Australië

In de wandel gangen van de plaatselijke voetbal vereniging USV vernam ik dat Pieter u niet helpt in de huis houding, waarom niet ?
Dat hebben we (ik) samen zo afgesproken. Pieter is dag en nacht met kunst bezig en ik doe dit deel van de afspraak. Zo zijn we allebei tevreden.
Als ik hulp nodig heb dan vraag ik dat en omgekeerd.

Zijn kunstenaars van die egoistische klootzakken zoals algemeen bekend staat ?
Hahaha geen idee maar Pieter zeker niet, juist vrij van geest en geïnteresseerd in alles wat er om ons heen gebeurd

Maakt u ook kunst of bent u op andere wijze creatief bezig ?
Nee ik maak geen kunst maar creatief bezig zijn vind ik erg leuk. Ik word best aangestoken door Pieter. Voorzichtig probeer ik wat uit

Wat maakt het werk van Pieter onvergelijkbaar met dat van andere kunstenaars ?
Wat ik vooral zo bijzonder vind zijn de zwarte lijnen in zijn werk die zijn zo uniek en onnavolgbaar. Ook zijn kleurgebruik is bijzonder en de karakters die hij schildert zijn onvergelijkbaar met een bepaalde stijl. Het is voor mij elke keer weer een belevenis om van dichtbij mee te mogen maken als hij iets nieuws creëert. Ook niet onbelangrijk te vermelden is dat Pieter het gehele canvas,papier of object vult met zijn figuren.

Hoe denkt u als zijn vrouw dat Pieter over zijn eigen werk denkt ?
Ik denk dat Pieter oprecht trots is op wat hij maakt omdat het voor hem ook een reis is waarvan hij niet weet hoe het eindigt. Zijn fantasie kent geen grenzen.

Doet hij nog andere dingen buiten kunst maken ?
ja muziek maken. Hij heeft verschillende band opgericht/ gespeeld.
Even zo uit mijn hoofd : de astma boys
de krimpos
the fckn bstrds
Boetlek Undergound Escape
De Hitmakers
Oraal
Basta man & Dr.Drek
Boetlek Spacetower & Truck van Rental, Korte film
Korte verhalen op de website (zie Pieters proza)
Dus buiten kunst vele interesses

Bent u tevreden met zijn prestaties in de slaapkamer ?
De slaapkamer heeft Pieter eigenhandig vol gehangen met zijn kunstwerken. Op zo een manier dat ik de gelukkigste vrouw van de wereld ben.

Zou u tot slot mensen kunnen aanmoedigen een exposite van Pieter te bezoeken en/of een werk aankopen ?
Ik zou het liefst willen dat ik iedereen persoonlijk mee zou kunnen nemen naar een expositie om het gevoel over te brengen dat ik krijg als ik kijk naar een werk van Pieter.
Als je een werk van Pieter koopt heb je kunst wat je nooit gaat vervelen. Dat is een zekerheid dat voor elk schilderij of 3d object geldt

 August 21, 2018  Posted by at 18:51 Artwork of the week, Media about Pieter No Responses »
Dec 282017
 

Title: Artwok of the week, Superwoman VS Monstercock | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Artwork of the week Acrylic on canvas 60×60 cm

Nobody in the Netherlands a small and rich country in Europe, course we have a Super hero, A she. She stole her name from someone in the USA, but that is probibly oke, they know we stole everything from the USA, even the things we have all ready for ages. Our Superwoman is born in the North sea, so she is cold and strong as water and fast as the Dutch wind. Her last fight was with Supercock, a bad mutant from Zottegem Belgium. She killed him, her tradmark, she fights till her enemy died, no matter if children saw the fight. But we are proud, Superwoman is oke.

 December 28, 2017  Posted by at 18:10 Artwork of the week No Responses »
Dec 212017
 

Title: Artwork of the week, Perfect day | Artist: Pieter Zandvliet | Category: 2011 - 2018 Artwork of the week Mixed media

Mixed-media on paper 50×65 cm

A perfect song of good old Lou Reed, and a theme for this artwork. A Perfect day, at least it look like a perfect day. But it can chance every moment, there is something in the air, everybody can feel that, but nobody wants to think about it, cause all they want is a perfect day.

 

 

 December 21, 2017  Posted by at 17:00 2011 - 2018, Artwork of the week, Mixed media No Responses »
Dec 152017
 

Title: Artwork of the week, Domingo | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Artwork of the week

Domingo is made on Paper and got for somehow something Surealistic flavor. That’s why grandmaster Salvador Dali taking a look in the corner with a look that tells, Ïf this artwork is surealistic Iám stll allive”. The pink rhino takes the sun on his horn but for somehow the weather is nice on this domingo (sunday) morning. The church for this day is Pieters church under the P, cause he is the creator of his own Pieter World, and we have to believe and have faith in that little World, a World that is on every art World different with a lot to discover. Have fun and get your own fairytales out of it.

Mixed media on paper 50×65 cm

 December 15, 2017  Posted by at 00:20 Artwork of the week No Responses »