Pieter Zandvliet's Art World Gallery
July 14, 2020
Breaking News

Het leven spat van het doek, Groot Vlaardingen 2006

Title: Het leven spat van het doek, Groot Vlaardingen 2006 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Media about Pieter

Vlaardingen – Een vleugje Keith Haring en een toefje Picasso overgoten met een Spaans stripsausje. Dan weer speels en avontuurlijk… maar ook ingetogen en droef als een icoon. Dat kenmerkt het werk van de Schiedamse kunstenaar Pieter Zandvliet, die nog tot en met 26 Augustus exposeert in Antiquariaat en Boekhandel Lievredoor op de Hoogstraat 53.

Zandvliet heeft affiniteit met strips,  dat is aan zijn werk te zien. Zijn figuren zouden zo van het doek kunnen stappen om hun verhaal aan je te vertellen. Vrolijke clown, een droef klinkende Madonna met haar kind, die al een baard heeft. Felle kleuren. Verwrongen koppen. Gegeseld door leven lijken ze te figureren Fellini film. Geen lijsten om zijn werken. Niet nodig, het leven spat van de doeken. Een man kijkt smachtend naar zijn ontklede echtgenote of is zij zijn minnares, hij haar minnaar.  Het maakt niet uit hoe je naar het werk van Zandvliet kijkt, er is een persoonlijk avontuur te zien in ieder schilderij. De Schiedammer kijkt goed naar wat er om hem heden gebeurt. Dat zie je aan zijn figuren. Hoe verwrongen ze er ook uit zien, het zijn ‘echte’ mensen die leven en werken.

Houston

Pieter Zandvliet exposeert regelmatig in de Verenigde Staten. Zijn werk was onder andere te zien in Houston, Dallas , San Antonio en in de staat New York. Ook exposeerde hij in Belgie en Frankrijk. Het werk van Zandvliet is vooral geliefd in de VS bij Latino’s. In Nederland exposeerde hij onder andere in de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In de laatste stad hangt er een werk van hem in het logement van de oude Tweede kamer, pal boven een beeld van Pim Fortuin.

Tekst onder de foto:  Pieter Zandvliet op zijn kunstscooter voor Lievredoor op de Hoogstraat. Naast het schilderen op linnen, beschildert hij ook gebruiksvoorwerpen en klompen. Zandvliet woont en werkt in de Schiedamse wijk de Gorzen. Werkte eerder in een stripwinkel, waar zijn affiniteit met illustratief werk vandaan komt. (foto: Herman van Weert)

Leave a Reply