Jan 292012
 

Title: Huishoekje uitgaanskrant AD 1995 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Media about Pieter

Barbara Houtbraken (16) komt uit Schiedam en zit in de vierde klas van de Havo.

KUNST

Title: Huishoekje uitgaanskrant AD 1995 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Media about Pieter Als je zo jong bent als ik is het iets wat ver van je af staat. Natuurlijk , de grote namen ken je wel. Je zou wel erg weinig algemene ontwikkeling hebben als je bij God niet weet wie Picasso, Karel Appel, Vincent van Gogh, Joost van den Vondel en de rest van de hele mikmak zijn, echt geïnteresseerd zijn de meeste van ons niet. Dat komt vooral omdat wij jong zijn en graag vrij en uitdagend willen overkomen. Kunst is dan niet bepaald iets wat daar goed bij past. Het is saai en typisch iets voor volwassenen. FOUT.

Kunst wás misschien iets voor volwassenen, en was misschien eerst saai en oubollig maar daar is heus verandering in gekomen. er zijn namelijk ook zat jongeren die talent hebben op het gebied van schilderen, beeldhouwen, knutselen enzovoorts. Ach gut, denk je nu vast, zo jong en toch al zo verdorven. Maar zou het wel eens bij je op kunnen komen dat kunst ook iet moderns zou kunnen zijn? Iets wat in deze tijd past en als belangrijkste punt aansluit bij de ideeën en beelden die jongeren vormen en bovenal ook nog boeit? Zo niet, dan moet je toch maar eens snel een kijkje gaan nemen in de Grote Visserijstraat in Rotterdam, want daar opende afgelopen zaterdag Galerie Slaphanger haar deuren. Nou ja, deuren, haar deurtjes. Want als je met meer dan twintig personen in de ruimte die zij beschikbaar hebben zou staan, zou je spontaan last van claustrofobie krijgen. op zich heel zonde, want wat er tentoongesteld wordt verdient een grotere  plek.

Er werd namelijk geopend met een expositie van Pieter Zandvliet, Title: Huishoekje uitgaanskrant AD 1995 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Media about Pieter genaamd,”Barbie on art”. Dit klinkt vrij onschuldig maar als je echt verliefd bent op de kleine broze poppetjes zou ik maar wegblijven anders schrik je je de blaren. Lugubere taferelen van vijftig half omgesmolten met verf besmeurde Barbies op een schilderij geplakt. Bergen vol Barbiehoofden, hele mooie vazen samen gezmolten met Barbiebenen en ga zo maar door. De wierooklucht en de Afrikaanse muziek, die gespeeld wordt door drie’echte’ Afrikanen maken het af. Bij elkaar een zeer vreemd geheel. Maar als je van een beetje vreemd houdt moet je het toch echt gezien hebben. Mocht je trouwens van jezelf vinden dat je behoorlijk aardig kan tekenen, schilderen of iets in elkaar kan flansen en als je een toekomst als kunstenaar wel ziet zitten (of je hebt toevallig nog een paar oude Barbiepoppen op zolder liggen), kun je je er gelijk laten inschrijven en misschien liggen daar dan de volgende keer jouw jeugdige kunstwerken in de vitrines van deze jongeren galerie.

Galerie Slaphanger, Grote Visserijstraat 31b, Rotterdam, telefoon 010 2621083

Title: Huishoekje uitgaanskrant AD 1995 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Media about Pieter

 

 January 29, 2012  Posted by at 22:32 Media about Pieter  Add comments

Leave a Reply