Jan 262012
 

9 oktober 2009Title: Ondergronds Museum,  beeld van Overijssel 2009 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Media about Pieter

Tijdens de Military 2009 opent de Creatieve Campus Enschede (roepnaam CeeCee) een ‘Ondergronds Museum’. De kunstwerken zijn op drie verschillende plekken op het terrein ingegraven en door een glasplaat van bovenaf te bewonderen.

Drie kunstenaars hebben zich, speciaal voor het ondergronds museum, laten inspireren door CeeCee en drie werken gemaakt. De kunst die geëxposeerd wordt, verbeeldt de samenwerkingen die ontstaan op CeeCee. Decorateur Liza Beldman maakte voor het CeeCee Military Museum een kunstwerk genaamd ‘De Wervelbol’. In deze lichtgevende bol van epoxy zijn gebruiksvoorwerpen gegoten die te maken hebben met creatieve en innovatieve bedrijven. Het is een object om naar te kijken, over te fantaseren en tevens een lamp.
Autonoom kunstenaar Martijn Stellinga maakte ‘De Lichtblauwe Brief’. Deze brief schreef hij aan de ondernemer op CeeCee. Rondom de brief is een aantal objecten geplaatst. Beeldend kunstenaar Pieter Zandvliet maakte van meerdere kunsttechnieken gebruik. Het werk toont een man die belt, druk communiceert voordat de samenwerking start. Om hem heen staan mensen klaar om gezamenlijk de klus te klaren.
De kunstwerken blijven gedurende de gehele military ‘ondergronds’.

Versterkend

CeeCee groeit op het voormalige Grolsch-terrein. Creatieve en innovatieve ondernemers vinden er een werkplek en worden elkaars buren. Door de concentratie van ondernemers uit diverse creatieve disciplines ontstaan er samenwerkingen waarbij het versterkende effect groter is dan individueel ondernemerschap.

Military van 8 tot en met 11 oktober, Military-terrein, Boekelosestraat in Boekelo (bij Enschede).

http://www.beeldvanoverijssel.nl/

 January 26, 2012  Posted by at 12:33 Media about Pieter  Add comments

Leave a Reply