Feb 012012
 

Title: Pure kunst van Pieter Zandvliet, Meppeler Courant 2010 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Media about Pieter Nieuwleusen- Zijn woning vertoont aardige trekken van een atelier. Hier en daar hangt een doek en ook de lamp is van zijn eigen hand. Maar wie in zijn atelier komt, ziet dat dit toch de plek is waar de schilderijen worden gemaakt. Schilder en beeldend kunstenaar Pieter Zandvliet uit Nieuwleusen schildert spontaan. ‘Ik schets nooit. Dat is om de puurheid te bewaren. Het moet uit het hart komen.’ Wel moeten zijn ideeën meteen goed op het doek komen. Een enkele gaat dat dan ook mis. Hoewel Zandvliet spontaan schildert, zit er achter elk schilderij een verhaal. Zandvliet schildert op zijn eigen manier voornamelijk de stad. Elementen als de metro en de trein zijn er in terug te vinden. Zijn eigen stijl vond Zandvliet al snel, maar schilderen hij al iets meer dan tien jaar. “Ik ben autodidact. Sinds 1998 ben ik serieus bezig met schilderen.’

Echt helemaal autodidact is Zandvliet niet. Hij begon met het tekenen van strips en runde zeven jaar een stripboekenwinkel. Daarvoor volgde Zandvliet een grafische opleiding en studeerde hij aan de Vrije Academie’. Sinds twee jaar woont hij in Nieuwleusen. Hij heeft er zijn plek gevonden. Daardoor is het bereik van zijn schilderijen groter.  Toen Zandvliet nog in Rotterdam woonde, werden zijn kunstwerken voornamelijk in Amsterdam getoond. Nu exposeert hij in Zwolle en Enschede. Zelfs Amerika staat op de lijst van plekken waar hij zijn werk heeft geëxposeerd.

Hoe hij zijn stijl wil noemen, weet Zandvliet niet echt. ‘Ik wil er geen naam aan geven, anders word je metten in een hoekje gedrukt. Sommige mensen noemen het Pop-art, maar het is gewoon Pieter Zandvliet.’ Het werk van Pieter Zandvliet kunt u zien op afspraak met de kunstenaar.

 February 1, 2012  Posted by at 17:59 Media about Pieter  Add comments

Leave a Reply