Jan 262012
 

Visitekaartje van het Vechtdal

Auteur: door Hans Keesmaat |   maandag 31 mei 2010 | 06:17 | Laatst bijgewerkt op: maandag 31 mei 2010 | 09:22

Kunstenaar Pieter Zandvliet showt voor het eerst zijn pop-artachtige werk tijden de Open Atelierdagen. “Mensen stippelen bewust een bepaalde route uit en dan is het een leuk idee dat ze speciaal langskomen om jouw werk te bekijken.” foto FFU Press Agency

Gewoon, mooie dingen bekijken. Dat is voor Gerda Meijer en Marry Mulder de belangrijkste overweging om er tijdens de Open Atelierdagen op uit te trekken.

De twee Dalfser dames hebben Atelier/Galerie Janet Korpershoek als uitvalsbasis gekozen en zijn van plan via het atelier van Pieter Zandvliet in Nieuwleusen richting Dedemsvaart te trekken. “We gaan eigenlijk op de bonnefooi”, zeggen ze. “We kennen elkaar nog niet zo heel lang en zo’n gezamenlijke interesse opent mooie mogelijkheden om in gesprek te raken en elkaar beter te leren kennen.” Galerie Korpershoek bevalt hen als ‘binnenkomer’ alvast prima: “Mooi realistisch werk en een groot aanbod van verschillende kunstvormen: beelden, sieraden, schilderijen… De galerie zelf is trouwens ook heel mooi ingericht.”

Niet minder dan 25 galeries en kunstenaars namen afgelopen weekeinde deel aan de manifestatie ‘Open Ateliers in het Vechtdal’. Verscheidene van hen haakten er voor het eerst op in. Zoals Janet Korpershoek, wier galerie bijna drie jaar geleden van start ging in de toen nog maar net verbouwde varkensstal achter de boerderij aan het Oosterveen 27. “Ik dacht eerst dat deze hoek geen deel uitmaakte van het Vechtdal, vandaar dat ik nog niet eerder meedeed”, zegt ze. “Maar het is een leuke manier om eens extra de aandacht te vestigen op ons aanbod. Weliswaar is het niet heel veel drukker dan in andere weekeinden, maar ik merk toch dat mensen gericht hier naartoe komen.”

Dat vindt ook Pieter Zandvliet, de oorspronkelijk uit Schiedam afkomstige kunstenaar die zijn atelier aan Den Hulst – in de voormalige zuivelfabriek – eveneens voor het eerst heeft opengesteld tijdens de Open Atelierdagen. “Mensen stippelen bewust een bepaalde route uit en dan is het een leuk idee dat ze speciaal langskomen om jouw werk te bekijken. Het is inspirerend om te horen hoe zij er tegenaan kijken. Een van de bezoekers vergeleek mijn werk zelfs met dat van Robert Combas, een Franse kunstenaar met wiens werk ik erg veel affiniteit heb. Dat vond ik een heel groot compliment.”

Waar Galerie Korpershoek ook werk van anderen toont en bewust kiest voor een zeer brede sortering aan kunstvormen, showt Zandvliet uitsluitend zijn eigen pop-art achtige werk. “Dit is geen galerie, maar in principe kunnen mensen altijd komen kijken. Maar op dagen als deze gebeurt dat toch wat gestructureerder.”

Tot en met augustus zetten de deelnemende ateliers elk laatste weekend van de maand hun deuren open.

 January 26, 2012  Posted by at 12:38 Media about Pieter  Add comments

Leave a Reply