Categories
News

Expositie KLEURRIJK

Expositie KLEURRIJK
Title: Expositie KLEURRIJK | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News

Joke Dekker-Poolman   (keramiek)

De keramiste Joke Dekker-Poolman heeft les gehad in het creatief centrum Hardenberg. Joke is zich als autodidact verder gaan ontwikkelen in verschillende keramische technieken.

Haar werk is voornamelijk figuratief en soms abstract.

De zeer bewerkelijke stukken die ze maakt zijn vaak met mozaïek- structuren uitgewerkt en hebben veelal felle kleuren.

De projecten bakt ze af in de keramiek-oven, en de raku-oven.

Door de zeer precieze werkwijze zijn de beelden van hoge kwaliteit.

In haar eigen atelier geeft ze keramieklessen aan volwassenen en kinderen.  Ze is verbonden aan de stichting “kind en cultuur” waarbinnen ze werkt als kunstenaar in de klas voor basisscholen.

Voor meer informatie:  www.keramiekjokedekker.nl

Title: Expositie KLEURRIJK | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News

Pieter Zandvliet (schilderijen)

Pieter Zandvliet (Leiden 1969) zet zijn lijnen altijd direct op het medium. Hij werkt niet graag zijn eigen gedachten uit, maar wil het liefst beleven wat voor reis hij nu weer zal afleggen met de pen, stift of kwast. Lijnen zijn erg belangrijk voor hem, hiermee drukt hij zijn gevoel in het figuur dat hij tekent uit. Als hij kleur gebruikt dan is dat psychedelisch en contrasterend.

In bijna alle werken zitten weer kleinere tekeningen van kleine wereldjes, die Pieter tijdens de reis, zoals de kunstenaar zijn manier van werken noemt, tegenkomt.

Met veel plezier woont Zandvliet nu bijna zes jaar in Nieuwleusen, waar hij de nodige rust heeft gevonden om zijn werken te verwezenlijken.

Voor meer informatie:  www.pieterzandvliet.com

Opening expositie

De opening van deze expositie vindt plaats op zaterdag 12 juli om 14.00 uur in de Gashouder in Dedemsvaart. Bij deze opening zal Pieter Zandvliet enkele van zijn gedichten voorlezen. U bent van harte welkom!

Bezichtiging expositie

De expositie is gratis te bezichtigen in de Gashouder te Dedemsvaart van 7 juli  tot 4 september  tijdens de openingstijden van het museum. Op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur is het museum open.

Leave a Reply