Menu

Hein Dingemans en Pieter Zandvliet exposeren in Galerie Herenplaats Rotterdam

0 Comment


Vorig jaar ergens in maart werd mijn Pieter Zandvliet schoen uitgebracht door Mascolori feestelijk gepresenteerd in de Mascolori store aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Buiten de presentatie had ik een optreden met mijn Performance art band,”Boetlek Underground Escape”. Mede dankzij de geweldige soundmachine van Serge Epskamp werd het een knaller die zijn weerga niet kent. Mijn tofste performance tot op heden. Ik raakte na het optreden in gesprek met Richard Bennaars mede oprichter en artistiek begeleider van mijn favoriete Galerie Herenplaats. Hij vroeg of ik zou willen exposeren in Herenplaats met een kunstenaar uit hun stal naar keuze. Die keuze was snel gemaakt, mijn vriend Hein Dingemans die Wereldwijd bekend staat om de krijgers met enorme penissen. AL kunt u misschien maar moeilijk om de geslachtsdelen heen kijken, is vooral het detail in zijn werk geniaal en uniek zoals eigenlijk alle kunstenaars die in Atelier Galerie Herenplaats werken. Voor de expositie samen met Hein is er gekozen voor enorme recente schilderijen die qua penissen zijn eerdere krijgers in de schaduw doen staan. Ze zijn prachtig de werken en op een wijze geschilderd die ik nooit eerder heb gezien. Zowel Hein als ik hebben het Syndroom van Asperger en zijn beide van kinds af aan tekenaars, en tevens komen er geregeld lullen in ons brede oeuvre voor. Bij Hein draait het om de kracht van de penis, bij mij om de penis die zijn eigen gang gaat op humor volle manier. Twee jaar geleden exposeerde wij samen met Kunstenares Mies van der Perk (ook werkzaam op Herenplaats) in de Outsider galerie Amsterdam en in 2006 in de Kunstwinkel ‘t Walvis te Schiedam. Het verschil met deze expositie in Herenplaats is dat wij dankzij Richard Bennaars onze pittigste werken mogen laten zien.Title: Hein Dingemans en Pieter Zandvliet exposeren in Galerie Herenplaats Rotterdam | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News

Het is voor mij een eer eindelijk in de Galerie te exposeren die ik al vele malen als bezoeker heb bezocht met veel plezier, en er om de één of andere manier Richard nooit eerder tegen het lijf liep. Een bezoek aan Atelier Galerie Herenplaats is niet zomaar een droog bezoekje aan een galerie, je kunt er met de kunstenaars praten, de kunst echt beleven, een unieke plaats in Rotterdam en zo mogelijk op de Wereld.

Tijdens de expositie waarvan vrijdag 29 juni de opening zal zijn zal ik optreden met Boetlek Underground Escape in verrassende bezetting. Hein en ik garanderen u een expositie om nooit te vergeten.

Voor meer informatie kunst u contact opnemen met galerie Herenplaats  https://www.herenplaats.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *