Pieter Zandvliet's Art World Gallery
September 25, 2020
Breaking News

Jacobs blues an de riest

Pieter Zandvliet zal achter de stand van Bacon Fat Louis staan, en t-shirts van Bacon Fat Louis van een Tekening voorzien!!!

Title: Jacobs blues an de riest | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News

Zondag 20 maart klinkt de blues in partycentrum de Deel in Nieuwleusen. Het festival wordt geopend door Sloe Gin en afgesloten door The Veldman Brothers. Verder zijn er optredens van 70’s Tush, de JJ Sharp Band en Bacon Fat Louis. Een line-up waarbij de blues(rock) liefhebbers hun vingers zullen aflikken. Tussen de optredens door kan er in de kroeg op de etage worden gejamd.

De uit Nieuwleusen en omstreken afkomstige formatie Sloe Gin beklimt als eerste het podium. De band wordt gevormd door een steady bassist, een strakke drummer, twee super suptiele gitaristen en een zangeres met een goede, warme stem. Samen een goede mix van een snufje blues en een portie rock. Kortom een energieke bluesrockformatie die deliefhebber gewoon gezien en gehoord moet hebben.

Omstreeks 16.00 uur wordt het podium gevuld door de zes mannen van 70’s Tush uit het Belgische Gent. De in 2013 opgerichte formatie speelt blues ‘n’ roll zoals het hoort. Zij zijn geïnspireerd door de jaren 70 helden Rory Gallagher, Elmore James, Led Zeppelin en Humble Pie. De band is een 100% live band. Geen gepolijste studionummers van de mannen, maar pure blues ‘n’ roll, gespeeld op de manier zoals het bedoeld is.

Doorleefde bluesstem
Jan J. Scherpenzeel oftewel JJ Sharp is een bluesman van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring in diverse succesvolle formaties. Tien jaar was hij als componist, zanger/frontman en harmonicaspeler de motor van de Twelve Bar Blues Band. Na de Farewell tour van de 12BBB in 2015, is Scherpenzeel teruggekomen met de JJ Sharp Band. Een band met een verrassende bezetting. JJ Sharp heeft een goed doorleefde bluesstem. De vocalen zijn treffend, goed verstaanbaar en voelbaar. In combinatie met heerlijk mondharmonicawerk weet hij zijn publiek te boeien.

Na het – ongetwijfeld – enerverende optreden van de JJ Sharp Band is het de beurt aan Bacon Fat Louis. Heel plat gezegd pakt het energieke trio de blues “bij de kloten”. Zij gaan terug naar de juke joints waar ooit volop gedanst en gedronken werd op bluesmuziek. Geen academische gitaarsolo’s maar Bo Hudson op driesnarige cigarbox gitaar. Sandy ‘Slim’ Sticks op een drumkist met potten en pannen en Hokey Bellamore op mondharmonica. Het is praktisch onmogelijk om niet te bewegen op de muziek van Bacon Fat Louis.
‘You gotto move’. Dus, beweeg en geniet van je drankje.

Blues & Roots
The Veldman Brothers zijn het ultieme voorbeeld van bluesbroederschap.
De band rondom de broers Gerrit en Bennie Veldman is al een geruime tijd in het bluescircuit onderweg en dat met heel veel succes. In 2011 ontving de band de Dutch Blues Foundation Award voor beste band en dat is slechts één van een indrukwekkend aantal onderscheidingen en nominaties, die hen in de loop der jaren ten deel mochten vallen. Blues, rhythm & blues, swingblues en deltablues, blues met een randje rock, blues met een randje soul of funk. The Veldman Brothers laten zich niet in één hokje duwen. Blues & Roots: Straight from the heart!

Jam-kroeg
Tijdens het wisselen van de bands in de grote zaal is er in de kroeg ruimte om te jammen. Muzikanten die willen jammen, hebben gratis toegang tot het festival. Voorwaarde is wel dat men zich vooraf aanmeldt bij de organisatie. Een drumstel en een P.A. (geluidsinstallatie) is aanwezig. Bandleden van vorengenoemde bands spelen ook even mee. Neem je gitaar of harp of elk ander instrument mee en speel of zing gezellig mee in de jam-kroeg. Aanmelden kan via het volgende mailadres: info@bluesanderiest.nl

Kaarten voor het festival kunnen in de voorverkoop worden besteld via www.bluesanderiest.nl

Leave a Reply