Apr 142018
 

Title: Zomerexpositie 2018 van Beeldentuin Witharen geopend door burgemeester Vroomen | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News

Op maandag 2 april werd de Zomerexpositie 2018 van Beeldentuin Witharen geopend door burgemeester Vroomen. Naast de Zomerexpositie is er een extra expositie ‘Ommerschansportretten’.

Deze expositie is geinspireerd op de geschiedenis van de Ommerschans, onderdeel van de Maatschappij van Weldaadigheid. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de Maatschappij van Weldadigheid opgericht werd. En dit wordt gevierd door allerlei activiteiten. De expositie is een van de onderdelen. Piet Zandvliet uit Oudleusen en Harrie Neutel uit Hardenberg hebben hun medewerking verleend aan de expositie. Pieter raakte geinspireerd door de foto’s van de kolonisten uit de Ommerschans. Elk individu heeft een mooi vehaal. Harrie Neutel heeft naar aanleiding van scherven uit de eetzaal allerlei borden gemaakt deze staan ook tentoongesteld Op zaterdag 7 april wordt er een lint van mensen gemaakt op de fundamenten van het voormalige hoofdgebouw. Dit menselijk lint laat de kracht van verbinding zien.

 April 14, 2018  Posted by at 16:01 News  Add comments

 Leave a Reply

(required)

(required)