Oct 032017
 

Goedenavond dames en heren ik ben uw presentator Jeroen Bosch, met aan de tafel mijn vaste gasten Rembrandt, van Gogh en last but not least Mondriaan, goedenavond heren, blij dat jullie er weer zijn. Jullie hebben het vast al vernomen onze collega Willem de Kooning staat bovenaan van duurst verkochte werken tot op heden met het schilderij Interchange $303.000.000, dat is toch mooi een landgenoot en nog een Rotterdammer ook die het duurst verkochte werk tot op heden heeft gemaakt. Rembrandt: al had het werk de Wereld gekost, dat maakt het schilderij er niet beter op, de prestatie ligt in het geval van zo’n ordinaire prijslijst, maar bij de veiling en vooral welke rijke malloot het koopt. Het duurste werk is in geen geval een maatstaf of een werk goed of slecht is. Als ik naar dit werk kijk, vraag ik mij af of meneer de Kooning teveel had gezopen, verschrikkelijk het doet pijn aan mijn ogen. Jeroen Bosch; bespeur ik hier enige jaloezie meneer Rembrandt? Van Gogh; Mijn smaak is het ook niet, maar dat de Kooning lef had staat vast. Mij zegt het ook niks hoor, de prijs van het werk, ik bedoel wij hebben alle vier een museum waar onze werken in pronken, dit in tegenstelling tot Willem de Kooning, dat is een prestatie, dan stel je pas echt iets voor. Mondriaan; ik sluit mij graag aan bij van Gogh, maar ik ben zeker trots dat een landgenoot nu even bovenaan staat, want ik weet zeker dat er binnenkort weer een andere kunstenaar boven aan dit lijstje komt te staan met een nog absurder bedrag, geen kunstwerk kan dit waard zijn, hoe goed en knap het ook is gemaakt. Geld maakt gek.

Jeroen Bosch; we zitten weer lekker in onze azijn zure flow, heerlijk. Wat vinden jullie trouwens van kunstenaar Pieter Zandvliet, dat slaat toch helemaal nergens op en gaat tochTitle: Studio Kunst | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza echt nergens naar toe, wat ordinair, talentloos, een chronisch gebrek aan klasse, alles wat je nodig hebt om in deze tijd tot de aller grootste te gaan behoren, of heb ik dat mis? Rembrandt;…… oh die is in slaap gevallen. Lekker verdienen zo. Van Gogh; ik vind Zandvliet een groot schilder, de grootste schilder van dit moment in Nederland, zijn verfstreken zijn sterk en zitten vol energie, schitterend, hier is over nagedacht en perfect uitgevoerd. Jeroen Bosch; we hebben het hier over Pieter Zandvliet Vincent. Van Gogh; oh gadverdamme bah, nee ik bedoel natuurlijk Robert Zandvliet. Mondriaan; hahaha leeft Pieter nog? Jeroen Bosch; jazeker meneer Mondriaan. Mondriaan; dat betreur ik ten zeerste, zijn werk is totaal overbodig, die jongen moeten ze opsluiten, zijn handen eraf halen en in zijn reet proppen. Dat hij zich kunstenaar durft te noemen, de stompzinnige holbewoner. Rembrandt; en dan is dat stuk verdriet ook nog in Leiden geboren, gelijk aan mij. Hij zal wel drugs gebruiken en stiekem sodemieteren als zijn vrouw op stap is,afschuwelijk. Jeroen Bosch; wat leuk, wij zijn voor het eerst ergens over eens. Rembrandt; laten wij hem volgende week uitnodigen om over zijn ellende, sorry werk te komen praten. Van Gogh; ja leuk, dan zal hij vast een kogel door zijn kop jagen van verdriet, dat deed ik ook, maar hij zal daar in tegen door niemand herinnert worden hahaha mooi, opdonderen met die nagemaakte. Jeroen Bosch; nou lieve kijkbuis kinderen dit was dan weer een extra korte uitzending van,”Studio Kunst”, het programma waar niemand naar kijkt. Mondriaan;leuke slogan zelf verzonnen? Jeroen Bosch; nee.

 October 3, 2017  Posted by at 18:06 Pieters Proza  Add comments

  One Response to “Studio Kunst”

  1. Nice site Mate.

    By the way, I have some early work from you witch is rather big to expose.. If you want to use it for an exposition in the future you can always borrow this:-))

 Leave a Reply

(required)

(required)