Jawel lieve lezers, u heeft de primeur, een artikel over het afluisteren door de Amerikanen, morgen in het NRC vanavondTitle: Afluister schandaal | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza al in Pieters Proza. Het is rond uit verschrikkelijk dat de Amerikanen (niet allemaal hoor), ons al sinds 1946 afluisteren.

Ik had altijd al het idee dat de hijger die mijn onder buurvrouw zaliger een Amerikaanse CIA agent was met astma. Als het goed is kent hij er dankzij mij wat onvervalste Nederlandse scheldwoorden bij, de godverdomde malloot. Na mijn vinnige woorden heeft hij nooit meer een astma aanval gehad, in ieder geval niet aan de telefoon, de kut spion. Zou dat bestaan, kut spionnen, zijn die kerels in nachtclubs helemaal geen geile mannen, maar bloedserieuze CIA agenten, die net doen of ze geile mannen zijn, en stiekem een zooi dansende vagina’s bespioneren, mij verbaasd al niks meer nadat ik verblind werd door fel licht 14 April 1969 te Leiden. Misschien is mijn vader wel de eerste CIA agent die ik tegenkwam, ik vond hem wel een superman, dus waarschijnlijk begon de ellende voor mij toen al, met dat afluisteren.

Maar alle gekheid op een volwassen walvis  mannetjes geslachtsdeel, is het nou echt zo vreselijk wat die cowboys doen, een beetje afluisteren, misschien vervelen ze zich, worden ze er een beetje geil van wat Rutte met zijn moeder bepraat, het blijven immers rare jongens die Amerikanen. Dat wist Henk Westbroek en zijn band het Goedendoel al lang geleden, waarin het liedje `België` de prachtige zin voorkwam,`en wat Amerika betreft, dat land bestaat niet echt`, buiten dat hij Henk er niet wilde wonen, nam hij ze ook niet al te serieus, en misschien de Amerikanen hem ook wel niet, hebben ze hem nooit afgeluisterd, wie zal het zeggen, ik niet.

Eigenlijk is het best een beetje zielig, ik bedoel dat je niemand kan vertrouwen, overal bang voor bent, en dan schreeuwt dat je het machtigste land ter Wereld bent. Wat doen ze met alle loze informatie, opslaan, niet eens een leuk boek over samen stellen, nee veilig opslaan, wat het zelfde is als op een knopje delete drukken is. Wat een baan, afluisteren, dat wil toch niemand. En dan als baan, niet eens omdat je ziekelijk nieuwsgierig bent.

En waar maakt Nederland zich druk om, willen wij stiekem onze grote vriend aanvallen? Zijn wij geen staat van de Je naait mij steeds in Amerika, maar een ordinaire spion van Rusland, zijn dat dan toch onze echte maatjes? Als we nou afspreken dat we elkaar te pas en te onpas afluisteren, dan hoeven wij het daar niet meer over te hebben, dat stoort alleen maar, laten we het over de nieuw te introduceren regenboog Piet hebben, ik hoop trouwens dat de Amerikanen die discussie niet hebben afgeluisterd…