Een Banaan aan een muur bevestigd met ducktape geveild voor een belachelijk hoog bedrag, maar wees eerlijk 50 Eurocent had voor ons toch al te duur geweest? Ik dacht dan ook, Pieter niet aan ergeren, is weer eens iets anders op het journaal hoe oninteressant ook. Maar hoe oninteressant ook ik bleef er maar op terug komen, mijn vrouw werd er gek van. Van alles ging door mijn warTitle: Kut Banaan | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

hoofd heen. Wat als ik de banaan hier ergens op straat aan een muur bevestigd zou zien, zou ik dan denken, zo er wonen hier meer kunstenaars, het zou dus kant nog wal slaan. Men zou er even bij stil staan en vervolgens schouders ophalend de weg vervolgen. Maar daar zit het nu juist waar de banaan knelt. De Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan heeft heeft dit werk bedacht en uitgevoerd, niet zomaar een kunstenaar, hij is al Wereld beroemd in de hedendaagse kunstwereld, wat u kunt vergelijken met de roem van een nieuwe speler in een soap. Alleen in de kunstwereld dus, en dat zal Maurizio verder een Hema worst wezen. Als de banaan niet alles overheerst kunt u meer van zijn werk uit het verleden vinden zoekende op Google. Als je mij vraagt hoe vind je dit werk, dan zeg ik kut, maar dat iemand het koopt maakt het groot, en laat het zien dat een duur betaald werk niks over hoe het werk verder is uitgevoerd te zeggen, en dan is dit werk geniaal. Ik denk dat veel mensen zoveel aandacht voor een werk zouden willen hebben. Maar het werk is dus niet zomaar uit het niks opgehangen door een verder onbekende kunstenaar. Dan was er nog die grapjas die dacht laat ik ook even een graantje mee pikken in deze droevige Wereld en de banaan op te eten, wat een lul. Dat is mij net even kort door de Wolpheartsbocht. En dan de studente die beweerde het zelfde kunstwerk al in 2013 gemaakt te hebben, en dat mag natuurlijk, de kans dat Maurizio dit werk met internet eens bewust dan wel onbewust gezien heeft is groot. Plagiaat misschien, maar ook voor haar geld dat als ze hem geëxposeerd had en dat iemand hem gekocht had voor dezelfde prijs als de Italiaanse kunstenaar is nihil, hoogstens wat mensen die aan haar verstandelijke vermogens hadden getwijfeld, als ik haar was zou ik maar blij zijn dat haar idee via Maurizio en de koper nu zo bekend zijn.

De banaan en Maurizio bewijzen dat kunstenaars merken zijn, het niet echt meer uit maakt wat je maakt, de naam is de garantie, ogen heeft de koper niet meer nodig, wel geld heel veel geld.