Mijn vrouw Xandra en ik zijn al maanden druk bezig met het formuleren van een eerste boek van mijn zwart/wit tekeningen. Er liep het één en mis, bijvoorbeeld met het programma waarmee wij willen werken, maar vriend/kunstenaar\dichter/muzikant\cabaretier/ vader en wat al niet meer Rene Maagdenberg de schrik van Meppel en omstreken hielp ons uit de sloot.Title: CHECK ONE een boek vol zwart/wit tekeningen | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Dus konden wij weer vrolijk soms veel minder vrolijk verder met,”CHECK ONE”, een boek met een grote selectie zwart/wit tekeningen. Veelal portretten die ik door de jaren heen maakte van beroemdheden, liefst vergeten beroemdheden, vrienden en fantasie figuren.

Wat mij opviel was dat ik de ene keer een gevoel probeer weer te geven in de lijnen waarmee ik het portret teken, het gaat mij er überhaupt niet om of het portret lijkt, want veel van de geportretteerde zijn al eeuwen niet meer onder ons, of misschien beter gesteld, ze zijn juist heel erg onder ons.

Humor en niet erotische erotiek zijn ook niet van de lucht, het is voor mij als maker echt genieten om ze zo achter elkaar te zien. Onder de tekeningen staan de namen van de tekeningen die u mocht u even niets beters te doen hebben, op het net of voor de kanjers in boeken op kunt zoeken, u komt dan op prachtige verhalen, en soms op nauwelijks informatie, maar zeker is dat u weer nieuwe vrienden of vijanden leert kennen, dat is wel de bedoeling van mijn boek, waarin ik vooral de tekeningen wil laten spreken.Title: CHECK ONE een boek vol zwart/wit tekeningen | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Dirk Schmitz uit Hamburg vriend en collectioneur van onder andere mijn werk schrijft het voorwoord in mijn boek, die alleen online te bestellen zal zijn. Voor mij is dit boek een kroon op het tekenen, zonder tekenen had ik er al niet meer geweest, ik weet dat dit dramatisch klinkt maar sinds ik een pen kan vasthouden is tekenen voor mij alles, ik ben er altijd even veel van blijven houden, het gaat er niet om of ik een mooie tekening maak, maar elke tekening is een kleine verwerking van allerlei momenten die mijn gedachtes blokkeren. Tot ik mijn vrouw leerde kennen gooide ik of mijn moeder elke tekening of strip weg, het ging er vooral om dat ik tekende, dit hield mij rustig, drukte woede aanvallen weg. Maar goed, het gaat nu niet om mij, en of het tekenen maar wat ik uiteindelijk heb neergezet, in CHECK ONE dus een eerste selectie. Veel van de tekeningen kunt u bestellen op mijn winkeltje op mijn website, dan kunt u bijvoorbeeld zeggen tegen vrienden en vriendinnen dat uw tekening in een boek staat. :)