Aan alles komt een einde, zo besloot ik vanmorgen een einde te maken aan mijn virtuele leven.

In de vorm van Facebook, waar ik tegen de 5000 vrienden had, bij het woord vrienden ga ik over mijn nek, ik bedoel Title: Ciao Facebook | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza stel dat ik 5000 echtte vrienden had, dan had ik niet alleen een einde aan mijn virtuele leven gemaakt, maar tevens aan het niet virtuele bestaan. En eigenlijk heb ik mijn echte leven ook een beetje in de steek gelaten, door heel veel te Facebooken, Te liken als een op hol geslagen stier. Al maar te bedanken in meerdere talen, voor het liken. En dat toch veel jaren achter elkaar. En ik heb er van genoten, het heeft mij liefhebbers voor mijn kunsten bezorgd. Leuke collega’s uit heel de Wereld, betweterige klootzakken, nee ik had het zeker wel tot aan het einde van mijn leven vol gehouden. Makkelijk, te makkelijk, en dat is niet goed, het ging mijn leven beheersen en dat van mijn omgeving. En helaas als ik iets doe, doe ik het in veelvoud, en weet nergens in te perken, tijd voor iets anders. Mijn echte vrienden ook de virtuele van Facebook, kunnen altijd naar mijn website om eventueel op de hoogte te blijven, en mij eventueel te emailen.

Ik voel het nu al als een opluchting. Ik heb geen afscheid genomen op Facebook, dat is mij te dramatisch, en om dit verhaal nu iedere keer te gaan uitleggen, nee dat doe ik maar even niet.

Ik ga nu wat meer zoeken naar interesse voor mijn werk, in plaats van als een idioot te posten, en te hopen dat er iets nuttigs uitkomt. Mijn website ben ik samen met Xandra een beetje overzichtelijker aan het maken, van alles wat, en niet teveel, dat maakt het voor de geïnteresseerde misschien leuker om eens naar de rest te komen kijken, we zien het wel.

 

Ik ga lekker tekenen….