Dankjewel Xandra mijn lieve mooie vrouw. Voor het lachen die mijn slaap verjoeg, gelijk David de reus Goliath (wat zijn reuzen trouwens vaak de piemel in verhalen, zou daar kneuzen uit zijn voortgekomen, wie zal het zeggen, ik niet.)

Mijn ogen kreeg ik nog niet open, toen Xandra haar telefoon ging, Xandra stond al naast het bed zich Title: Dankjewel Xandra | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza aan te kleden, en nam de telefoon op, nu is dit niet helemaal waar, ze pakte haar mobieltje van haar nachtkastje en veegde over een groen lichtje en zei hallo. Toen hoorde ik haar zeggen, ze was inmiddels de kamer ingewandeld met een immer vrolijke Elvis achter, voor haar en aan beide kanten naast haar huppelend, omdat hij nu eenmaal een hondje is,”Nou vertel, ik heb zeker een prijs gewonnen”. Al heel snel was het gesprek afgelopen, en begrijpt u net als ik deed, dat Xandra gebeld werd door een arme dame die haar centjes verdiend aan het vervelen voor de één of andere kloterige multinational die ergens op een strand ligt met een cocktail in zijn hand, met aan weerszijden twee voor hem veel te jonge dames, die om beurten giechelend hun handjes in zijn krappe zwembroekje doen, en op bevel van de multinational keer op keer herhalen,”wat is hij groot”. Wat de multinational niet weet is dat de huppelkutjes dan naar zijn enorme dikke pens kijken.

Maar goed hij doet maar, Xandra heeft heel misschien weer een bel dame op andere gedachte gebracht, en haar misschien duidelijk heeft weten te maken, dat wat ze waarschijnlijk nog verplicht doet, mensen vertellen dat ze een prijs hebben gewonnen, soms heel pijnlijk kan zijn.

Xandra vertelde dat ze haar eerste zin was, zonder netjes haar naam te zeggen,”Ik heb heel goed nieuws voor u”, ja dan schiet Xandra hem er gelijk keihard in, in haar dan onvervalst Rotterdams,”nou vertel, ik heb zeker een prijs gewonnen”,. Noa een korte stilte, zei de dame maar eerlijk dat ze éen of ander kut abonnement op een berg vervelende ellende had. Waarop Xandra zei naar waarheid dat we in de schuldsanering zitten, dan wordt het altijd stil, en verontschuldigd men zich onverschillig, maar deze dame bleek het echt te menen , en verontschuldigde zich een aantal maal. Ik hoorde Xandra zeggen dat het al goed was, voor ze de dame haar eigen leventje weer indrukte.

Ik was klaar wakker, en was aan het lachen, dus nogmaals, dankjewel Xandra, goed gedaan kanjer.