Het zit niet mee, althans de dagen hier op het platteland, ik slaap heel veel, hou middag slaapjes die ik soms noodgedwongen inlas. Het was zo erg dat mijn rug vastliep, ik had geen fut voor mijn dagelijkse oefeningen. Maar pijn is niet fijn, en na mijn oefeningen weer te hebben opgepakt, is de rugpijn weer weg.

Wat een gezeik, en dat is het ook trouwe lezer van Pieters proza. Maar mocht u zich ongerust maken, niet nodig, ik vermaak mij tussen het slapen door prima. Onlangs genoot ik van een prachtig dik boek,”Victus”, over de ondergang van mijn lievelings- stad Barcelona geschreven door Albert Sanchez Pinol, een boek waarin men alles leert over oude vestingen en hoe men die in vroeger tijden verdedigde of aanviel, beschreven met veel zwarte humor van de beste soort. Daarna begon ik aan her Kleurrijke leven van Kees van Dongen, over humor geschreven, die man was buiten een groot kunstenaar, ook nog eens een man met humor die de Parijse stad met zijn wilde feesten op zijn kop zette, een heerlijk boek, helaas wat dun, maar dat is beter als te dik. Ik heb twee exposities van Van Dongen bezocht, één in het Stedelijk museum van Schiedam, vooral zijn grafische werken en geweldige illustraties. Ik was extra trots toen ik las dat Van dongen ter Wereld kwam in de wijk waar ik mijn jeugd jaren vergalde (grapje) Delfshaven. Bij een stukje in het Schiedams dagblad over de expositie in het Stedelijk museum Schiedam stond een foto waarop mijn vrouw Xandra en ik voor een werk van Van Dongen staan, prachtig soms ons leven. Vandaag kwam ik terecht op een stukje op Wikipedia over de eerste Nederlandse profwielrenner, Title: De dagen door | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza die buiten records brak in de twee jaar dat hij actief was als wielrenner voor hij werd aangereden door een auto, Wereldkampioen werd, Pim Kiderlin uit jawel Delfshaven. Ja het gaat er in mijn stukjes op lijken dat ik opgroeide in het Hollywood aan de maas, waar de sterren niet van de lucht zijn, waar je nog moet uitwijken voor paard en wagen die allang niet meer rijden over de Historische Voorhaven, waar schepen liggen aangemeerd wachtend op hun trekpaarden, die er na twee keer knipperen met uw ogen helemaal niet liggen, nou goed ik sla door.

En nu ben ik aan het lezen in het boek,”UIT KOERS” van Frank Heinen, waarin wielrenners naar voren komen uit lang vervlogen tijden, wat een levens, echt een aanrader, ook als u niet zo’n wieler fanaat als ik ben. Vraag maar aan mijn vrouw.

En natuurlijk geniet ik van de Ronde van Italië, die ik dankzij SPORZA België lekker kan volgen. En wat een Giro, spannen vrijwel iedere dag, en dat is waarvoor ik kijk, Alberto Contador, el Pistolero zit dit jaar in een zwakke ploeg, maar hij gaat morgen in het ros Milaan binnenrijden, na een strijd die men in geen jaren meer heeft kunnen aanschouwen. En dan rijdt er ook nog een Stefan Kruiswijk mee, die mijn Nederlandse hart sneller doet kloppen, wat ben ik dan gelukkig. En op de koop toe krijg je de mooiste beelden van de Italiaanse laars, een compliment aan de RAI is hier wel op zijn plaats. Al vrees ik dat de omroep mijn stukjes niet leest, en waarom zouden ze ook, ik kijk wel naar wat ze mij voorschotelen.