Pieter Zandvliet's Art World Gallery
August 15, 2020
Breaking News

Een beetje respect voor onze Vincent graag

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, totaal niet mijn motto.
Sterker nog ik pas niet in deze zogenaamd wijze zin.
Maar zelfs ik begrijp dat als een chirurg een hart operatie uitvoert, dat hij zich een beetje aan deze regel houdt. Al moet er wel ruimte blijven voor de chirurg dat hij buiten zijn dienst zo gek mogelijk mag doen, als andere er geen last van hebben. Toch denk ik dat de Wereld de weg een beetje kwijt is op zijn tocht in het Heelal. Als de belangrijkste man op Aarde President Trump een rijke gek is, wat willen we dan?
Hij is wel openlijk doorzichtig en dus gemeen maar wel eerlijk, dat moet ik dat lelijke gedrocht nageven. Nu kan ik hier natuurlijk wel wijs zitten doen achter mijn toetsenbord, ik ben niet opgegroeid in Noord Amerika, dus kijk ik automatisch met Nederlands geprogrammeerde hersens naar een Amerikaanse President. Als de meeste Amerikanen op Trump stemmen en dit waarschijnlijk weer gaan doen, hebben zij daar vast wel hun redenen toe. Ik bedoel aan iedereen mankeert wel wat, aan Trump heel wat. Ze doen het er maar mee, van mij en mijn toetsenbord en al mijn lezers zal hij geen last hebben.Title: Een beetje respect voor onze Vincent graag | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Het wapen beleid is zo’n groot cultuur verschil tussen Europa en de Verenigde Staten van ontbinding, gelukkig. Tot vandaag dan, want nee er is gelukkig geen idioot die zijn wapens leeg schoot op een kleuterschool, maar vandaag werd het wapen waar (mogelijk) kunstenaar Vincent van Gogh zijn verhaal op deze Aarde mee de Hemel mee inschoot. Het werd verkocht voor 162.000 Euro. Ik wordt daar misselijk van, al was het 25 Euro geweest hoor. Het is toch walgelijk zelfs aan de zelfmoord van Vincent van Gogh geld te verdienen, vergeet niet dat zelfmoord vaak de oorzaak is van een heel zwaar leven en het verdriet voor nabestaande. Het laatste beetje respect voor een man die ongeveer even veel voor de schilderkunst betekende als Lionel Messi voor het voetbal. Met het verschil dat de kleine dribbel Koning hier van kan genieten, en het over een paar jaar weet als hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt dat hij buitenaards goed kon voetballen, en er een aardig zak centje mee heeft kunnen verdienen. Daar in tegen de arm gestorven Van Gogh heeft er eigenlijk niks aan gehad. Ik zou kunnen zeggen,”dat is toch niet eerlijk”, maar ik weet wel dat eerlijkheid het langst duurt, maar in de Wereld van geld wolven uitstervend is. Geef Vincent toch even zijn momentje van respect, pleur dat stuk roest een oven in, of stort het bedrag aan een goed doel. Aan de andere kant vernam ik hier en daar dat antiek niet veel meer waard is, dan is het verkopen van een stuk oud roest waar je met wat fantasie een revolver van kan maken een teken dat het verkopen van antiek weer opklimt. Ik heb hier trouwens nog ergens een paar sokken van Vincent liggen, iemand Interesse?

Leave a Reply