Eindelijk op Pinkpop

Daar sta ik dan als gitarist van een naar het schijnt wereld beroemde band, aan de duizenden mensen voor het podium te zien. De andere band leden hebben net als ik lang, heel Title: Eindelijk op Pinkpop | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza lang haar. Hoe we heten en wie die gasten zijn is mij een compleet raadsel. Ze zijn er klaar voor, ze hebben er zin in.
Behalve ik, want ik zou het liefst hartstikke dood zijn.
Want ik besef mij opeens dat ik geen noot kan spelen, wat doe ik eigenlijk in een rockband met lang heel lang haar. Heb ik de echte gitarist vermoord. Ik draai mij om naar de band, en net als ik wil vragen of iemand mij even wat basis principes van de gitaar kan uitleggen telt de enthousiaste drummer af, de klootzak De band gaat los, met onze overdreven opgemaakte zanger, die op en neer springt en verdomd rot kan zingen. Ik daar in tegen sta nog altijd naar de snaren te kijken die iemand op mijn gitaar heeft gespannen, ik durf de pret niet te bederven door ze te betasten, ik geef dan de voorkeur aan een dames kruis, daar komt ook geluid uit als je heel goed je best doet. Maar daar heb ik nu niks, noppes, nada aan voor al die mensen, ik durf niet eens naar ze te kijken.
Stiekem zie ik veel ros in het publiek, zijn we een gay band ? Mijn kont voelt verder zoals altijd en ik heb geen keelpijn, er staan tevens veel dames in het publiek wild te zijn, dus het moet Pinkpop zijn. Ik kijk naar het nageboorte van een lijk, onze zanger,en zou wel met hem willen ruilen, hij op gitaar ik veel beter zingen dan hij. Maar door het kabaal zou hij mij niet horen. Voorzichtig leg ik de gitaar neer, tegen alle rock and roll in. Ik begin te dansen, gelukkig mist niemand het virtuoos gitaar spel. Wel missen ze de drummer, want ik ben over het snoer van de bassist het drumstel in gevallen. Terwijl de lelijke drummer woest verder drumt op mijn hoofd, hoor ik het publiek duivels om mijn hoofd schreeuwen. Snel spring ik op, zie een plas regen water en duik erin. Op dat moment zwemt er een potvis langs en beland ik met mijn hooft in diens anus, als een aambei zwem ik zo met hem weg, ver van Pinkpop. Mijn lange, hele lange haar is nu ook verdwenen, zit weer stijlvol zoals dat bij mij hoort. De anus als een droogkap erom heen even daar gelaten. Het beest zwemt sierlijk, en ik volg, veel keuzes heb ik verder niet. Net als ik mij afvraag waar de benauwde reis naar toe gaat laat het enorme beest een scheet en schiet ik aan tafel in de Wereld draait door, aan tafel bij Mathijs van Nieuwkerk en tafelheer Ali. B met de andere bandleden woest kijkend om mij heen.
Als Mathijs mij vraagt, Waarom ? Wordt ik eindelijk wakker uit deze belachelijke droom.

Leave a Reply