May 222019
 

De stemming zit er bij mij een dag voor de Europese verkiezingen goed in.. Het is alsof ik een instrument ben die tot in de nopjes is gestemd voor wat komen gaat.

Ik ga er voor, al weet ik niet waarvoor. Want ik hou eigenlijk niet van politiek, of die nou Links, rechts, gelovig, dierlijk, democratisch, bejaard, verjaard, rood als bloed, groen als de Hulk, zwart als de nacht, wit gelijk mijn bilpartij is, ik snap er toch geen reet van. Ik voel mij eigenlijk helemaal niet geroepen mijn mening middels de stem waar ik recht op heb uit te dragen en nee van verzekeringen heb ik ook geen verstand. Eigenlijk vind ik stemmen heel erg griezelig, nee niet de handeling, men heeft nog nooit mijn paspoort ingenomen of erger mijn vege lijf bruut genomen in een stemhokje, maar ik ben altijd bang dat als ik een vakje mooi rood heb gemaakt, dat ik toch op een partij heb gestemd die een dag na de stemmingen iets heel verkeerds beslist. Bijvoorbeeld de Verenigde staten aanvalt, onze goedlachse Koning en erger zijn vrouw onthoofd, voetbal afschaft, zelfmoord verbied, onderzoek naar kanker afschaft, een verkapte pedopartij blijkt te zijn, kunstenaars en schrijvers uitmoord, vrouwen terug naar hun enige recht het aanrecht verwijst, bij mensen die porno kijken de ogen uit branden, bij mensen die aan zelf verwennerij deden tijdens het kijken naar een portie walgelijk geile hijgers de geslachtsdelen verwijderen en die schenken aan het brandwonden centrum voor her gebruik, Nederland tot een geasfalteerde parkeerplaats van België en Duitsland willen maken. Ja dat vind ik griezelig. Beetje laf, wie niet waagt die niet wint natuurlijk.Title: Europese stemmen in mijn hoofd | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Ja meneertje Zandvliet heeft het altijd weer moeilijk ten tijden van verkiezingen. Misschien moet ik mij aansluiten bij een partij waar ik het bijvoorbeeld helemaal niet mee eens ben, en die van binnenuit probeer te veranderen, want door niet op ze te stemmen zal ik ze zeker niet veranderen, dit geld trouwens ook voor als ik wel op ze zou stemmen. Ik vertrouw het allemaal niet zo, dit komt mede door mijn chronisch gebrek aan zelf vertrouwen, ik bedoel ik leen mij zelf nooit iets, ik weet dat ik nooit iets terug geef. Ik weet niet of ik fout zou zijn in de oorlog of een verzetsheld, ik denk dat ik zou kiezen voor degene die niet door zijn kop word geschoten. Ik dacht aan de Partij voor de dieren (kan die beesten wat schelen dat ik voor ze ben), maar als ik honger heb vreet ik ze allemaal achter elkaar op, biologisch of onlogisch, daar zijn kruiden en sausjes voor die de smaak van het vlees wegnemen. Als ik dan eerder dood zou gaan, niet van de honger in ieder geval. En het milieu maak ik mij geen illusie over, mensen gaan toch ook dood, waarom de aarde dan niet wat sneller? Ik ben bijvoorbeeld niet tegen racisme, ik ben racistisch tegen één ieder die ik een klootzak vind, ongeacht als welk ras ze ter Wereld zijn gekomen, ik moet ze natuurlijk wel persoonlijk ontmoet hebben, want ik ga niet af op uiterlijk. Het zal wel een partij worden die vind dat Europa verenigd moet blijven, en zeg nou zelf dat is toch best gezellig.

 May 22, 2019  Posted by at 15:17 Pieters Proza  Add comments

Leave a Reply