Pieter Zandvliet's Art World Gallery
September 25, 2020
Breaking News

Galerie Slaphanger leeft

De tijd schiet voorbij, lijkt steeds harder te gaan. Maar dat is iets chemisch net als zo,n beetje alles in je hoofd, hoe ouder hoe sneller de tijd gaat.

Maar goed ik moest weer eens aan de snelheid van tijd denken vorige week toen ik het met Tommy de Title: Galerie Slaphanger leeft | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Roos en Itam van Teeseling over Galerie Slaphanger had, de Galerie waar hier in Pieters proza wel meer stukjes aan zijn gewijd. Het plan was er een documentaire over te gaan maken in 2015. Buiten dat wij alle drie erg druk zijn, heb ik er eens goed over nagedacht, en zelf vind dat 2003 best lang geleden is toen de galerie werd opgeheven. Niet dat ik er maar een moment van ben vergeten, ik denk er heel vaak aan, en ik voel mij nog steeds een Slaphanger. Want dat is het eigenlijk, om een Slaphanger te zijn was het pand in Rotterdam niet nodig, wat dat betreft bestaat Slaphanger nog steeds. Ik wilde heel graag dat Slaphanger en wat het was werd in gevuld door de bezoekers, die elkaar beïnvloede middels kunst, muziek, en strips. Zo ontstond er iets dat leek op een stroming, maar het nooit is geworden, door de vrijheid die iedereen nam, onbesproken wilde wij niet in een hokje zitten. Er ontstonden muziek projecten die er nog niet waren, leuke optredens met soms meer bandleden als bezoekers, maar gelukkig vaker andersom, dat maakt dan ook niet uit. Op laatst stond er midden in de galerie een microfoon verbonden aan een enorme geluids- installatie, iedere bezoeker, klant of iemand die ons kwam interviewen moet daar eerst zijn podium kunsten vertonen, alvorens die naar de bakken met strips mocht doorlopen, of mocht interviewen.

De muren waren ros geverfd, alsof je in een baarmoeder belande.

Met mijn denken ben ik dus beland bij de vraag is een documentaire wel interessant voor mensen die Title: Galerie Slaphanger leeft | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Slaphanger nooit hebben bezocht ? En is het dan zo logisch dat ik die ga maken, zo van, hoi ik ben ouwe lul, en vroeger was alles beter, en wij waren de eerste met. Nee. Ik denk dat Slaphanger voor leeft, in projecten, en dat de Slahangers gewoon zo door moeten gaan, en elkaar net als toen gewoon bezoeken, en leuke projecten doen, dan is al het andere overbodig.

Leave a Reply