Pieter Zandvliet's Art World Gallery
August 10, 2020
Breaking News

Help de Chinezen komen

Lieve medelanders ik wil u waarschuwen, en ik ben helaas niet de enige die dit wil doen. De laatste tijd worden wij continu via het nieuws gewaarschuwd voor het grote gele gevaar, en dan heeft men het niet over te lang in de zon zitten, maar over Chinezen, daar moet je voor oppassen, die zijn gevaarlijk, sluw, gemeen, eten je hond op en maken alles na. Donder pleurt straalt toch een eind op met je nieuws der suggesties. Het is net of China ons dagelijks de oorlog verklaard. Het is gewoon één groot corrupt zooitje, en heus niet alleen China. Het draait om geld, niet meer en niet minder, er zijn rijken en heel veel armen. We kunnen ons er druk om maken, alsof we er echt toe doen, of gewoon maar doen waar je het liefst mee bezig bent, tot het moment dat dit niet meer kan, of dit nou door een gebrek aan adem is, een Chinees of een swingende koffie molen. Geniet zo lang het kan.

Maar goed ik wil u tegen wil en dank toch waarschuwen voor jawel de Chinezen, ja ik ook al, wat een kut ben ik toch, maar goed. Ik heb de Chinezen bestudeerd, in het geheim natuurlijk, een beetje op zijn Chinees eigenlijk. In elke stad zitten er wel een flink aantal Chinese restaurants, en een dorp waar meer dan drie huizen staan, staat ook een Chinees restaurant die meestal de Lange muur heet, genoemd naar de muur tussen Oost en west Berlijn die er gelukkig niet meer is, weten die Chinezen veel, zoals een oud Chinees spreekwoord luid,”als het beestje maar een naampje heeft”.Title: Help de Chinezen komen | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

In zo’n restaurant die steeds vaker in ongezellige wok restaurants transformeren, verkopen ze voedsel dat niet is wat Chinezen eten, maar is gemaakt naar ons Hollandse bekkie, en in bijvoorbeeld Spanje naar de Spaanse bekkies, heel slim van ze. Ze vragen altijd, Sambal bij, weiger dit resoluut, in de sambal zitten vaak pitjes, waarvan men zou denken dat die van pepers zijn, mooi niet dat zijn zendertjes die alles registreren wat u in de rest van uw leven doet. Hele fabrieken waar men denkt dat er kleding voor de westerse markt door kinderen word vervaardigd, zitten die kinderen in werkelijkheid alles te noteren wat zij via de zendertjes registreren. Zo kwamen ze er bijvoorbeeld via de zendertjes achter hoe de Friet van Piet werd gemaakt, en namen ze een hele reeks patatzaken over. Waarschijnlijk is mijn waarschuwing al te laat, en heeft iedereen al Sambal gegeten. Er is eigenlijk geen redden meer aan, ga maar alvast op Chinese les. Nou ik ga onder mijn bed liggen, welterusten….

Leave a Reply