Het waren de weekjes wel, en wat gaat er nog komen ?

Als ik de politici en wat ze uitbraken teveel in de gaten houdt over en om de aanslagen in ieder geval Title: Je suis hou nou maar even op | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza binnen de kortste keren een gigantische psychose van verwarring. Misschien is dit wel het medicijn tegen het terrorisme, ik bedoel die hebben al jaren psychoses, en niemand die ze ervan afhelpt, nou ja soms met bruut geweld. Vandaag ben ik maar gestopt met het naar het Marktplein te lopen aan de andere kant van het dorp, met in mijn handen een bordje,”Je suis Charlie Hebdo”, buiten dat niemand dat hier in donker kan zien, omdat de gemeente direct het licht op het Marktplein uit doet als ik daar arriveer met de optocht aangevoerd door mezelf, helemaal alleen, zelfs mijn hond wilde niet met mij mee, ik denk dat hij Islamistisch is, ik zal het kreng maar eens aan geven bij de dorps sheriff van Nieuwleusen, dat niet leeft en bruist, maar in coma is. Maar goed buiten dat niemand mijn bordje kan of wil zien, zal men inmiddels wel weten dat ik Pieter Zandvliet ben, en niet Charlie Hebdo. Ik heb de Profeet Mohammed nooit getekend, heb het wel geprobeerd, er liggen hier stapels mislukte Mohammedjes, maar die plaats ik niet, want ik wil het wel goed doen.

En trouwens ik weet niet of het van verdriet komt maar de redactie van Charlie Hebdo heeft mijn cartoon deze week niet geplaatst, ik dacht jackpot, met zo’n oplage ben ik meteen rijk en beroemd tussen allemaal maagden die mijn naam roepen, waarom ze dat doen is mij een raadsel, ach laat ze verbranden die kut maagden, laat ze lekker op rotten naar het Paradijs en daar de boel op geilen.

De cartoon die ik heb ingezonden, is van een guitig wat liefelijk gezet kereltje, die er vrolijk op los neuktTitle: Je suis hou nou maar even op | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza met de lijken van de redactie leden van Charlie Hebdo, en gilt dat het zonde is de lijken weg te gooien voor ze misbruikt zijn. Ja ik kon zelf ook een glimlach niet onderdrukken, ik ben immers voor een vrije meningsuiting, wat ik met de cartoon wilde uitdrukken, ik heb verder niks voor of tegen de tekenaars, maar ik wil mijn mening wel laten zien, al ben ik het er zelf helemaal niet mee eens, vindt ik mijn grap ronduit zielig, morbide, ziek en zou ik mezelf het liefst afmaken, het is puur omdat het moet kunnen, mijn kut cartoon, maar plaatsen ho maar, en dan heb ik ook nog het origineel verstuurd naar de redactie van het satirische krantje in Nancy.

Maar alle gekheid op een stokje, toen ik mijn kinderen vanochtend naar school bracht dacht ik wel even, ik hoop dat het schooltje er vanavond nog staat, dat niet één of ander onverlaat de school zal opblazen. Later vertelde mijn vrouw dat de buurvrouw had geklaagd dat ik haar kinderen steeds naar school bracht, volgens mijn vrouw ben ik namelijk kinderloos sinds mijn geboorte, zo leer je weer eens iets. Het scheelt mij weer dat ik vroeg uit bed moet.

Ik hoop dat ik met dit stukje stront niemand tegen de schenen heb getrapt, zowel vergeef mij, het moest gewoon even,