Laat ik beginnen met het begin van dit stukje proza, dat schept orde in de chaos. Ik begin dus bij de Chinese muur het volgens mij Chinese restaurant te Nieuwleusen waar ik al eerder over schreef in één van mijn andere stukjes proza. Terwijl ik zat te wachten op twee van hun heerlijke loempia’s en een portie bami gewoon, zat ik foto’s van mijn mobieltje te wissen die ik al gezien had, dat bleken ze allemaal te zijn. Op anderhalve meter van mij af gingen twee blonde dames zitten. Ze begonnen meteen te babbelen, lekker gezellig over haar kut. Ze vertelde dat ze van een geschoren doos hield, ze had zelf een prachtig kaal doosje vertelde ze aan haar vriendin, Helaas lukte het mij niet mijn lach in te houden, wat de dames er niet van weerhield op een ander onderwerp over te stappen en waarom zouden ze ook. De andere dame zei dat ze ook een man had met geschoren kroon juwelen tussen zijn liezen en aan zijn onderbuik. Meteen moest ik denken aan de onverzorgde afro met wip neusje tussen mijn liezen, daar zat deze dame zeker niet op te wachten, en ik niet op haar doos, ik hou meer van een scheiding als kaal. Maar goed smaken zouden niet verschillen als het gros van de mensen mee gaan met mode grillen bedacht door zweverige verveelde nichten. Toen mijn eten klaar was, groette ik de dames en zei dat ze zich maar goed moesten scheren maar wel voorzichtig. Ze moesten lachen, wat was ik toch een leuke man. Ik kan zo leuk uit de hoek komen, je zou me er zo weer intrappen.

U begrijpt dat deze loempia’s een uitzondering voor huize Zandvliet zijn, normaal kookt Sandra, maar ze hoeft niet altijd te koken, dat kan die Chinees best een keer van haar overnemen. En daarbij hebben wij het erg druk de laatste dagen. Bijvoorbeeld met het promoten van mijn eerste roman,”Mijn zoon Jordi”, (de imbeciel). Ik voel mij net een online Jehova getuige, ik val iedereen ermee lastig. De eerste druk zal vijftig exemplaren zijn, Mensen kunnen er voor in tekenen, bij het leukste boek ooit geschreven krijgt de koper een origineel kunstwerkje op hout geschilderd voor 25 Euro. Ik geef het boek zelf uit met mijn Uitgeverij Ontploft. Het boek gaat over de bittere relatie tussen mijn zoon Jordi met zijn vader mij. Het is een relatie die ik geen vader of zoon toe zou wensen.

Mijn zoon heeft namelijk een ongelofelijk groot hoofd en is afzichtelijk en achterlijk op de koop toe. Toch probeer ik een band met het jochie op de bouwen die tot hilarische situaties zal leiden.

Het verhaal speelt zich af in Barcelona, Rotterdam en Nieuwleusen. Naar mijn idee was het de tijd voor een boek waar mensen in weg kunnen dromen uit een tijd waarin men niks meer lijkt te mogen en alles moet laten. Ik hoop dat u de kans zal aandurven en het boek mij mij te bestellen via mijn email adres pieterzandvliet.wordpress@gmail.com Alvast heel veel plezier.

Title: Kale doos met een scheiding | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Pieters Proza Voorpagina