Gisteren ontsnapte de Mexicaanse drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán voor de tweede keer uit een zwaar bewaakte gevangenis. Ondanks ik geen liefhebber ben van drugsbazen, heb ik wel veel bewondering voor mensen die zich niet zomaar laten opsluiten. Hij heeft daar toch maar weer heel erg zijn best gedaan te ontsnappen, en als het dan lukt, is dat toch knap, Schoft of niet.Title: Koek koek het gangster konijn | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Nu zijn er ook heel veel beesten op deze vreemde wereld die achter tralies zitten, in vele gevallen hebben ze ons niks misdaan, en leven ze hun gehele leven in gevangenschap om ons te vermaken, ik wordt altijd triest in dierentuinen, hoe goed men ook zegt dat de beestjes het hebben, ze kozen er niet voor te worden op gesloten voor een stel klootzakken op twee benen.

Zo ook ons konijn (God hebben zijn ziel) Koek koek niet. Steeds weer wist hij aan zijn hok dan wel gevangenis te ontsnappen, met zijn altijd sacherijnige kop. Mijn vrouw maakte na iedere ontsnapping zijn hok wat groter, maar blijkbaar kon het Koek koek niet groot genoeg, hij ontsnapte steeds weer. Dit deed hij vijf jaar lang tot ongeveer een week voor zijn dood, hadden we steeds weer zoek acties, en vonden hem veelal uitgeblust op zijn buikje lang uit in de schaduw van een boom liggend. Ik was een bewonderaar van hem, vond mijn konijn een klein beetje een held, een drugsbaron, of OG, Original Ganster in een mooie grijze bontjas.

Soms vroeg ik mij af als we hem weer eens terug vonden onder een boom, of hij wel wist waar hij voor ontsnapte, of hij niet steeds dacht, maar daar had ik goed te eten, hij kwam trouwens ook wel eens terug naar zijn hok. Het maakt nu ook niet meer uit, Koek koek was here!