Een boeren opstand middels tractoren op de rijksweg die richting Den Haag reden, dat vind ik geweldig.

Die mensen zorgen ervoor dat ik kan eten. Het word de boeren steeds meer mogelijk gemaakt hun werk te doen door de politiek in Den Haag, en natuurlijk iedereen word in de gaten gehouden, dus ook de Agrariërs zoals mijn vader de boeren zo graag met respect noemt. Maar de landbouwers zijn het wel erg vaak die in de gaten gehouden worden alsof het serie moordenaars zijn, en echt boeren mogen beestjes op de Wereld brengen maar ze er niet zelf vanaf helpen, dat is heel lang geleden al verboden. 1 oktober 2019 is door de boeren een legendarische dag, al zullen mensen in files er anders over denken, maar ook die moeten eten, en zonder de landbouw simpelweg geen eten.

Overal zag je tractoren, ik zie ze al iedere dag hier in het Oosten des lands, maar op de rijksweg of op het strand zag ik ze nog niet eerder. Wat moeten de agenten zich machteloos hebben gevoeld toen de boeren dwars door de hekken heen reden naar de plaats van bestemming. Met mijn buurman Rolf en buurvrouw Aline gingen we naar de rijksweg waar de boeren over de rijksweg in hun tractoren terug toeteren huiswaarts reden. Het regende pijpenstelen, maar wij genoten van die rijen boeren, onze roots in tractoren, want welke Nederlander stamt er niet van een boer af? Aline deed steeds als er een tractor passeerde haar shirt niet omhoog en ik vond het daar net iets te koud voor.

Terwijl ik al die tractoren zo zag droomde ik in de regen met een pijnlijke enkel die ik ever tevoren bijna brak bij het springen over een slootje naar de vangrail, over een boeren revolutie, en dat kunnen ze hoor, ze versloegen hele legers in het verleden en ik denk ze dat nog steeds kunnen, met een beetje dankbare hulp van ons niet boeren vegen wij zo Den Haag schoon, of dat zou helpen wet ik natuurlijk niet, maar het zou wel een keer een waarschuwing zijn, want met alleen braaf stemmen komen de boeren er niet. Mocht er weer een boeren protest komen zou ik graag met een boer of ook gezellig een boerin meerijden in een tractor naar Den Haag, en er natuurlijk een mooi stukje over schrijven. Één van mijn voorvaderen was ergens in 1500 ook boer, zijn land bevond zich waar nu de Keukenhof is, en daarna volgde er vele boeren met mijn achternaam. Dit past niet echt bij de revolutie van vandaag, maar dit weetje maakte het voor mij een nog mooiere dag. Ik ben trots op onze boeren. Hierbij plaats ik een tekening van Mark Rutte de simulator, die iedereen op een shirt mag laten drukken, ze door verkopen weet ik veel. Dat is mijn cadeautje aan de boeren, zegt het voort!!!

Title: Leve de boeren | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza