Jan 302013
 

Title: Mijn Webmaster | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Een beetje zenuwachtig zit ik hier achter mijn laptop om stiekem verhaal te doen over mijn webmaster.

Beste jongen hoor mijn webmaster, en u kunt zien hoe mooi mijn website is geworden. Wat een ordelijk kunstenaar ben ik, zo’n chaotische wereld als die ik heb geschapen zo overzichtelijk aan u te kunnen tonen. “MISPOES”, hartstikke fout, dit is niet mijn verdienste maar dat van mijn webmaster.

Bij mij zou de website overkomen als een matras uit een willekeurige peeskamer. Waar u als een huismijt nooit meer uit weg zou kunnen, in tegenstelling tot de allergie veroorzaker nummer één, zou u wel willen wegkomen, maar niet kunnen, het matras zou uw langzame dood betekenen. Ik zou alles in één gooi in uw gezicht gooien, waardoor u er niks van zou kunnen opnemen die mooie wereld van mij. Nee alle eer aan mijn persoonlijk webmaster, ik ken mijn webmaster al van voor hij webmaster werd. Sterker er was toen nog geen internet te bekennen, en waren wij met veel minder nog gelukkig. Mijn webmaster houdt mijn website continu in de gaten, als ik weer eens wat rotzooi op de site, krijg ik een telefoontje waarin mij vriendelijk edoch nadrukkelijk en snel wordt verzocht een beetje op te letten wat en hoe ik mijn creaties aan de website bezoekers presenteer. En u ziet aan het resultaat dat zijn slapeloze nachten niet voor niks zijn. Een groot deel van de foto’s heeft hij ook gemaakt, en het introductie filmpje is teven van zijn ijverige vingers. En ik moet stellen, dat ik het drukker heb dan ooit.
Het zit er vrij dik in dat mijn webmaster mij gaat overleven, dus zal ik nooit meer van die ellendeling uit Rotterdam en omstreken afkomen. Ik zal er genoegen mee moeten nemen, dat mijn telefoon roodgloeiend staat en mijn email box overloopt tot mijn nederige maar zo welkome sterfdag, dat word mij een feest. Maar daar gaat het nu niet over, mijn sterfdag is van latere zorg, maar ik geef toe als de reclames je er niet afgrijselijk vaak op attenderen, is het altijd goed om even bij stil te staan. Ben nu al aan het twijfelen of ik dit stukje wel moet plaatsen op mijn website, buiten dat het niet in de galerij van Pieters beste stukjes letters ooit zal belanden, ben ik als de dood voor de grote bruine ogen van mijn webmaster, die middels een ongelofelijk goed afgesteld brein zullen constateren dat dit stukje beter de vergetelheid in zal kunnen. Hij draagt waarschijnlijk geen string, maar is wel bijzonder streng, en dat lijkt verdomd veel op verdomd string. Ondanks alles zou ik niet meer zonder webmaster kunnen, het liefst zou ik hem in rugzak vorm hebben, dan is hij altijd bij de hand, en heb ik er genoeg van dump ik hem in de kast, waar hij vast niet zelf uit durft te komen, doods benauwd dat Arie Boomsma hem verkeerd zou kunnen begrijpen, en hem zou vragen voor één van zijn matige programma’s. Ik heb geen hekel aan Arie of aan programma’s, maar de combinatie haat ik intens, je moet iets te doen hebben.

De laatste dag voel ik mij wat droevig, nou ja, droeviger dan normaal. Mijn webmaster belt mij nu wat minder, hij heeft het druk met andere klanten beweerd hij. Ik kan niet anders als aannemen dat hij de harde waarheid spreekt. Ik ben erg benieuwd hoe mijn website zal aflopen nu ik deels op eigen virtuele benen kan staan.

 January 30, 2013  Posted by at 21:21 Pieters Proza  Add comments

 Leave a Reply

(required)

(required)