Title: Pieters nieuwsbrief April 2020 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza
Corona
De Wereld staat hier en daar een beetje stil, en anderen werken er drie keer zo hard met mensen redden. Als kunstenaar ga ik hier dus niet klagen, wel maakte ik dit werk op canvas Assassin.


Title: Pieters nieuwsbrief April 2020 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza
Uitgeverij Ontploft
Het eerste boek #No Filter is alweer een sinds maart een feit. Sander Spijker van Gespijkerd.nl heeft een uniek boek vormgegeven. Ik vroeg hem vooraf er iets bijzonders van te maken, bij eerdere samenwerking met Sander was ik altijd erg blij met wat hij met mijn werk deed. Graag wilde ik dat de beschouwer van het boek een reis maakte zoals ik die ongeveer zelf maak als ik aan het werk ben. Het ene moment bent u echt in een kunstboek beland, een ander moment in een luxe reclame folder of reis magazine, geen moment saai en op dezelfde plek. En daar heeft Sander werk van gemaakt. Als er iemand iets extra’s meegeeft aan zijn klanten is het meneer Spijker. #No Filter opgedragen aan mijn vriend kunstenaar Bram De Krosse die helaas vorig jaar maart is overleden, is bijna uitverkocht. Op naar de tweede druk.

Title: Pieters nieuwsbrief April 2020 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza
Maybe I should draw
Na lang en vooral geduldig wachten gaat de film/docu over mij geschoten in 2016 en 2019 dit jaar uitkomen. De Argentijnse cineasten Flor Scarano en Cecilia Garizoain hebben mij de versie toegestuurd, en ik heb de ondertiteling gedaan. Buiten het ergeren aan mijn Tarzan steenkolen Engels, heb ik in de docu door de dames gemaakt veel van mezelf terug kunnen vinden in de film, en dat is bij een docu natuurlijk wel zo belangrijk. Varsovia films uit Buenos Aires de grootste film producent van Latijns Amerika gaat de film produceren, wat natuurlijk geweldig is, en heel onwerkelijk voor mij. https://varsoviafilms.com/

Dordrecht museum

Helaas is de expositie,”Leven van Leer” in het Dordrecht museum die zijn aanvang 4 April zou hebben uitgesteld door de Corona crisis. Natuurlijk hou ik u op de hoogte over deze mooie expositie over opgravingen van 700 jaar geleden waar ik trots deel van uit maak.
Hier kunt u vast over de expositie lezen: https://www.dordrechtsmuseum.nl/openinglevenvanleer/


Vijfde schoen moet nog even wachten

11 April zou tijdens een feest van schoenenmerk Mascolori in Rotterdam mijn vijfde schoen gepresenteerd worden, maar goed Corona gooide andermaal een virus in het eten. Tot die tijd kunt u mijn bijvoorbeeld mijn eerste paar sneakers kopen of de nette puntschoen versie hiervan, sokken of een riem. Zie: https://mascolori.nl/ En mijn blouse voor shirt merk Wolff Blitz is ook nog steeds verkrijgbaar: https://www.wolffblitz.com/nl/
Title: Pieters nieuwsbrief April 2020 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza
Title: Pieters nieuwsbrief April 2020 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza
Blues Basterd Calendar

Hoe vet is dat?! Zo vergeet je nooit meer een verjaardag en pimp je direct je wand ook een beetje, met deze BLUES BASTARDS CALENDAR verjaardagskalender.

Elke maand een andere rotzak uit de blues geschiedenis, en elke maand een andere note. Met supertoffe tekeningen van Kunstenaar Pieter Zandvliet en onderschriften van, wie kent ‘m niet, muzikaal multitalent Bo Hudson, de frontman van Bacon fat Louis.

Elke maand is al vooraf gevuld met een aantal gedenkwaardige datums. Met o.a. John Lee Hooker, Muddy Waters, Ike Turner, Howlin Wolf, Robert Belfour, Lightning Hopkins, Sonny Boy Williamson II, Mississippi Fred McDowell, Robert L. Johnson, Otis Rush, Son House and R,I Burnside.

Daar wil jij toch ook zeker tussen staan! 

Pieters webshop

Mijn webshop die op deze website werkt niet naar behoren, mocht u er iets uit willen bestellen dan kunt u mij het beste een email sturen pieterzandvliet.wordpress@gmail.com
Ik hoop dat het probleem snel worden opgelost.

Vrouwengek.com

Vorig jaar werd ik via instagram benaderd door een schrijvende vrouwengek die al jaren in Malaga woont. Bij zijn artikelen maak ik in opdracht zo nu en dan een illustratie en schreef Vrouwengek ook een artikel over ikke zei de gek.

Na de Blues Basterd Calendar

Na de Blues Basterd Calendar kwam de immer ijverig frontman van the legendary old school blues band Bacon Fat Louis, weer met een nieuw idee. Een sprookje voor volwassenen over Lester door Hudson geschreven, verteld door een Engelsman met prachtige tongval, begeleidende muziek van Serge Epskamp: http://sergeepskamp.nl/ Vormgeving door Gespijkerd.nl en 13 illustraties van mij. Wat het uiteindelijk gaat worden hou ik u graag over op de hoogte.

Reza Kahani

Bijna af heb ik de cover voor een psychedelische blues band uit Iran, volgens mij voor een single maar het kan even zo goed een LP of CD zijn. We gaan het zien en horen.

Vriendelijke groet en tot de volgende nieuwsbrief met hopelijk minder Corona

Pieter Zandvliet