Pleurt op, ga heen lieve trendvolgers, ik probeer rustig overal onder uit te komen zodat ik de tijd heb dingen te doen en maken die er daadwerkelijk niet toe doen, dingen die niemand denkt nodig te hebben. En dingen waarvan je niet weet wat ze zijn, die zal je nooit missen, dus trap vooral niet in mijn Wereldwijde sluik reclames. Corona de trend dus, houdt mij niet tegen, maar de mensen die het er al maar moeilijker mee hebben wel, die willen mij er soms te vaak heel veel bij betrekken, bij Corona. Ze lijken wel een gevaarlijk virus of ze er nou wel of niet in geloven, en op de één of andere manier zitten er tussen die mensen best veel mensen waar ik van hou, maar toch het meeste van mijn vrouw, daar heb ik zelfs seks mee, soms zonder maar soms ook met een mondkapje op, niet altijd op de snuit, soms zelfs over mijn fluit en mijn vrouw… nou ja dat schrijft ze zelf wel in een boek waar ze nog niet aan begonnen is, dat mens heeft het druk met druk doen en haar hobby light cabaret. Dolle boel hoor hier in huis. Maar goed wij doen niet mee aan trends, ik schrijf nu wij, want mijn vrouw volgt alleen mijn trends en ik die van haar soms.

De Massa vind ik maar eng, enger eigenlijk nog dan een massa graf, daar bewegen ze tenminste niet meer, al blijft een dode massa ook een massa.

Een goede vriend zoals je mensen vaak noemt die je het langste gedeelte in voor en tegenspoed kent, vroeg zich in Rotterdam af, of ik alles weer weg lachte hier in Nieuwleusen, en of ik wel besefte dat er iets goed mis was in de Wereld. Volgens mij bestaat de hele menselijke geschiedenis uit misdaad, gruwelijkheden, corruptie, manipulatie en vooral mis gunnen, dus ik heb het idee dat die ellende van nu er altijd is geweest, en erger ik vrees dat de ellende er altijd zal blijven, zie het als een ongezellig kantje van de Wereld waar wij gezellig op mee draaien.

Toch denk ik dat ondanks alles de mensen het best goed doen, ze bedoelen het vaak niet ze slecht zoals het over kan komen. Alleen als wij allemaal het zelfde zouden zijn en denken zou er een kans op Wereld vrede zijn waarin ieder het zelfde is, niemand meer, hoger of lager als iemand anders dan hebben wij vrede. Dus wat dat betreft is dat verhaal van die gasten met een koffertje aan de deur, dat de Wereld vergaat en diegene die in God geloven naar het Paradijs gaan best redelijk. Maar goed dan is er misschien vrede, maar geen Wereld, alleen een Paradijs die op geen enkele kaart te vinden is.

Kut op dus met het idee van Wereld vrede, dat moeten wij maar uit ons hoofd zetten, het is in een relatie al vaak moeilijk de vrede na een tijd van koortsige seks en veel gehijg te bewaren. Laat staan dat het met alle rakkers op deze Wereld te klaren valt, nee dus. En een massale zelfmoord lijkt mij ook geen optie, nou ja wel een optie, maar zoals ik schreef ik hou niet van massa’s. Wat dat betreft zijn Dagobert Duck en ik elkaars tegenpolen, waar je gelukkig niet voor van Poolse komaf hoeft te zijn. Als k dit stukje lettertjes terug lees kan ik overkomen als een gek, dat is natuurlijk niet zo, maar ik moet er wel tegen vechten gek worden, ooit zal ik er aan toegeven, maar nu ga ik het nog even te lijf, niemand hoeft mij daarbij te helpen, hoe vriendelijk dat ook bedoeld is.

Ik kan het wel, ik kan het wel alleen….

Title: Pleurt op | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Uitgeverij Ontploft

Mocht u mijn eerste roman willen lezen, die kunt u in mijn webshop vinden https://www.pieterzandvliet.com/homepage/boek-mijn-zoon-jordi-de-imbeciel/