We wonen misschien of nog niet in het Paradijs maar de Hel is het zeker niet. Ik denk namelijk dat wij met zijn 7,53 miljardjes op één groot wonder, de Aarde leven. Over en alles is een wonder, bijzondere dingen die men eigenlijk in al het overleven vergeten is.Title: Positieve start van het nieuwe jaar | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Je hoeft voor al die dingen die er om je heen gebeuren en altijd maar doorgaan niet eens dank u wel te zeggen. Als je bedenkt wat knappe onderzoekers allemaal in ons Heelal (krijgen wij er gewoon even gratis bij) hebben ontdekt, hoe mooi en knap ook, de Aarde is toch het het meest bijzonder. Soms denk ik als ik naar prachtige bergen kijk, de zee of gewoon naar al die ademende wezens dat het allemaal een illusie is, dat als ik de pijp aan Maarten Spanjer geef, ik opeens ontwaak ergens waar echt helemaal niks is, Pluto of zo. Er is zoveel bijzonder, zelfs dat men slechtte muziek, kunst, films, auto’s maakt, wat ook, alles is best bijzonder. Het is soms een beetje jammer dat er mensen op Aarde zijn, maar een kniesoor die daar op let. We hebben allemaal onze bezigheden, slecht of goed we moeten toch wat doen tijdens ons verblijf op het ronde wonder. Door de jaartelling heen bedachte de mensen regels, tradities, ontstonden er geloven, die soms heel erg op elkaar lijken maar blijkens oorlogen dat men het daar helemaal niet mee eens is. Wat als er helemaal geen mensen waren geweest ? Welk dier zou de macht hebben, of zouden ze tevreden zijn met wat ze hebben, geen landje pik, geen hebberigheid dat zou leuk zijn, maar net als wij mensen blijven het dieren, en die vergissen zich ook heus wel eens.

Misschien moeten wij met zijn allen één dag per jaar nadenken over hoe het beter en gezelliger kan, en de ideeën laten verwerken door onze favoriete politieke partij. En dan mag het niet over de economie of het milieu gaan, maar dingen die ons leven samen veraangenamen, ons vrolijk maken.

Ik heb wel een tip, geniet van dat rare wonder waar wij op leven, het is zo ontzettend mooi.