Mar 032013
 

Title: Seksclub | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza In mijn jeugd woonde wij schuin boven een seksclub, In prachtige geschilderde rode letters stond er Seksclub en dan een vrouwen naam die mij ontschoten is, het was een Engelse naam, dat weet ik wel. Had leuk geweest Seksclub Greet, lik me Greet.
De deur stond er altijd open, het was er toen blijkbaar nog veilig vrijen in de jaren zeventig/tachtig.
Ik zat ook op een club, zoals men in die tijd het Buurthuis noemde, maar op zeker dat we daar andere dingen deden als in de voor mij mysterieuze Seksclub. Ik vroeg mijn moeder eens wat ze er deden, maar die gaf geen antwoord, zuchtte slechts vermoeid. Ze stond wel eens voor het raam, als er weer een mooie dame (ik vond ze allemaal mooi) uit een Taxi stapte om naar haar werk in de Seksclub te gaan, nou mijn moeder moest er duidelijk niks van hebben, ze schold ze uit, wat nergens op sloeg, want je scheld niemand uit met zijn beroep en daarvoor een zieke, zoals mijn moeder deed. Ik probeerde vaak uit te vinden wat men in de Seksclub deed, ik zat niet bij de Padvinders, maar het naadje van de kous, liefst een nylon wilde ik graag weten. Dus als het even kon glipte ik naar binnen bij de naar rook en alcohol dampen stinkende seksclub . Ik kwam slechts tot het zien van een stukje bar, alvorens een zeer sacherijnige kerel mij naar buiten trapte, met steeds weer een andere mededeling, dat ik mijn moeder maar moest gaan neuken, mijn oma en wie al niet meer. Ik heb nog eens wat staan krassen met een sleutel op zijn Ford Mustang, wist ik veel dat ik daar met mijn leventje speelde. De hoeren die in de Seksclub werkte aan de Havenstraat te Rotterdam, vonden mij in tegenstelling tot waarschijnlijk hun baas, wel een leuk ventje. Ze groette mij altijd vriendelijk, ze zagen er zo anders uit als de Hippie leidsters op mijn club. Ze droegen vaak lange openstaande bontjassen, met een zeer korte minirok, een zwarte panty en vaak lange laarzen, prachtig vond ik dat in tegenstelling tot mijn moeder die geen smaak had, ik bedoel leuk hoor een ochtendjas met badstof pantoffels, maar daar kwam ze echt de Seksclub niet mee in, niet eens mijn club.

Wat later, nou ja veel later toen ik zestien was kwam ik voor het eerst in een Seksclub, ik wist toen al wat men daar zo ongeveer deed. Niet wat ik er deed in ieder geval, voor mijn vader de gipsplaten vasthouden die hij tegen het plafond van Seksclub Cinderella bevestigde. Zo kwam ik dus toch nog geregeld in Seksclubs en Nachtclubs, maar dat was allemaal veel minder spannend als de mysterieuze Seksclub Greet aan de Havenstraat…

 March 3, 2013  Posted by at 00:28 Pieters Proza  Add comments

Leave a Reply