Een interview/artikel uit Freelook Magazine nr. 5 1994 door Istvan Gal

SNAP IS BACK

 

Snap is bedacht door twee in Frankfurt woonachtige producers en componisten, te weten Michael Munzing en Luca Anzilotti. Op het album van SNAP staan ze onder andere naam vermeld te weten Benito Benites en John “Virgo” Garrett de derde. Voor hun tijd bij SNAP hebben ze al gewerkt als DJ’s en producers mer artiesten als Moses P, Rico Sparx, 16 bit en off.

Title: SNAP IS BACK | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

 

TURBO B

 

Bij Rico Sparx kwamen ze TURBO B tegen die daar als humanbeatbox fungeerde. TURBO B (Durron Butler) is in 1985 als dienstplichtig militair naar Duitsland gestuurd. De rapstyle van TURBO B is min of meer gebaseerd op die van Chuck D frontman van Public Enemy. Met het nummer ”the power” was het de eerste keer dat Michael en Luca met TURBO B in zee gingen.

Naast TURBO werd ook danseres Nicky Harris aangetrokken. In de clip van hun mega Wereld hit “the power” doet zij Title: SNAP IS BACK | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza de YELL van de jaren 90 ‘”I’ve got the power”. Power haalde in Nederland een gouden single voor de verkoop van ruim 75.000 singles die daarop volgden “Oops up” en “Marry had a little boy” Beiden door zangeres Penny Ford ingezongen en Cult of SNAP` zorgden voor een single verkoop van meer dan 5 miljoen stuks. De echte kenners onder ons weten wel dat het nummer “the power“ een sample is van Jocelyn Browns jaren zeventig hit “Love´s gonna get you`. Het album met de titel `the power` verkocht wereldwijd zo´n 2,5 miljoen exemplaren. Nu is Nicky Harris weer terug met de hit single ´´Ex-Terminatore”. Deze single staat al weer hoog genoteerd in de Top 50. TURBO B is wegens artistieke meningsverschillen maar in goede verstandhouding bij de groep weggegaan en is aan een solo carriere begonnen.

 

Door Istvan Gal