String

 

Vandaag kreeg ik van mijn dermatoloog te horen dat ik aan de licht therapieter moet, drie keer per week naar Zwolle. Nou ja ik moet wat voor die psoriasis ellende op mijn huid, botten en pezen over hebben. Van de licht therapeute moest ik voor mijn eerste therapie een string meenemen. “Een string”, zei ik verbaasd. Ja antwoordde ze droog, dat is om de voorkant af te schermen. Meteen zat ik in de stress, bij ons in het dorp een string kopen lijkt mij een groot probleem, voor je het weet, sta ik in Nieuwleusen bekend als stringeling. Gadverdamme, het idee van een string doet mij al kokhalzen, nu moet ik wel erg veel voor de psoriasis over hebben. Ik wil er niet aan, wil eigenlijk gewoon naakt in die lichtbak, dan maar een verbrand kroketje en twee vuur ballen.

 

Op de terug weg naar huis zag ik posters van een erotiek beurs die er gaat Title: Stringeling | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza aankomen in de Ijsselhallen te Zwolle. Zou ik daar anoniem aan een degelijke string kunnen komen?

Waarschijnlijk ga ik de eerste de beste nooduitgang in om weer snel weg te komen, weg van de boos kijkende stringen. Zou mijn vrouw er één kunnen breien, vast wel, maar ik ben ook nog allergisch voor wol.

 

Je moet toch wel een enorme lul zijn danwel hebben als je een zogenaamde G-string uitvind, als de uitvinder nog niet dood is wens ik hem dat vandaag nog. Het werd zo deed ik mijn onderzoek, in 1974 gelanceerd als badmode. Fijn!

Nou morgen voor mijn expositie te Assen maar opzoek naar zo’n flos touwtje met een ooglapje…