Pieter Zandvliet's Art World Gallery
July 16, 2020
Breaking News

Wereldvrede

2014 ligt net achter ons. Voor mij persoonlijk geen slecht jaar, maar goed op de wereld bevolking gezien Title: Wereldvrede | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza is mijn niet slechte jaar van geen belang natuurlijk. Maar ik vind het mooi mee genomen, ik zit goed in mijn werk en hou van mijn vrouw en familie, dan mag ik wel stellen dat ik niet mag klagen Toch als ik dan even naar buiten mijn wereldje kijk, dan gaat het opvallend slecht met de mensheid. Men slacht elkaar af om laten ik eerlijk zijn, de domste dingen, en dan schrijf ik niet voor de domste dingen, want iemand die een geloof heeft, daar is niks mis mee, ieder zijn meug, en zo hoort het nu eenmaal, ooit geloofde wij bijna allemaal, en natuurlijk moorden men elkaar toen ook al uit. Moorden en nog eens moorden, Om geloof, om huidskleur, om een coke deal, vanwege een andere voetbalclub liefhebben, om geld en ga zo maar een week door.

Kijk sommige mensen hebben geen geweten, daar kan men niks meer aan veranderen, die geilen op macht en de ander zijn ellende. Die categorie heb ik opgegeven, gelukkig zijn er mensen die ze kunnen helpen, maar er lopen er nog altijd teveel rond, en helemaal uitsluiten dat er weer een idioot iemand verkracht, of meerdere mensen of mensjes, in een openbaar gebouw je geweer leeg schieten, nee dat zal altijd blijven gebeuren, hoe graag ik het ook anders zou zien. Ik zeg altijd, maar met de vooruitgang zou men ze misschien kunnen uitsluiten, laten we het hopen.

Dat is hopelijk de nabije toekomst, terug naar de onze. Ik denk dat mensen elkaar met rust moeten laten,Title: Wereldvrede | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza en ophouden met grenzen trekken. Alles komt uit ons brein, zowel liefde als haat. Ik probeer mezelf een beetje aan te leren, te denken als iemand iets zegt wat mij tegen staat, wat kan mij het eigenlijk schelen wat er in jouw kop gedacht wordt. Maar al snel wordt het moeilijker met mensen die je goed kent, dan wil je enigszins op één lijn zitten, gadverdamme, verkeerd uitgedrukt, je wilt op een normale manier met elkaar omgaan, wil elkaar iets gunnen, en knijpt soms een oogje dicht. Maar goed daar zijn twee mensen voor nodig, alles draait immers om evenwicht. Ying Yang is van belang. Wij komen niet onder deze oude wijsheid uit.

De weg naar Wereldvrede al is het maar plaatselijk is ingezet, en heel veel mensen doen hier echt overal ter Wereld hun stinkende best voor, er is geen land ter Wereld waar er geen mensen zijn die heel graag vrede willen, een beetje rust en plezier, daar moeten wij van leren, die mensen zijn belangrijk, zo niet het belangrijkst. Mocht u als lezer ook vaak over plannen voor Wereldvrede hebben schrijf het dan gerust onder dit stukje, niks doen helpt in ieder geval niet. Ik ga verder met denken over Wereldvrede, wie weet ga ik er een keer een boek of documentaire over maken, op weg naar Wereldvrede, doe een s gek!

2 thoughts on “Wereldvrede

  1. Wat een mooi, goed verhaal heb je geschreven!!!

    Ik ben het er helemaal mee eens, mogen de macht liefhebbers verdwijnen, zodat er meer plaats is voor de VREDE!!!!

    Geniet van de dag!!!!

    Groetjes,
    Jeanet

Leave a Reply