Apr 162017
 

Eergisteren terug in mijn huisje te Dalfsen, dood en dood moe van drie roerige weken in het Wilde Westen. Veel inspiratie, veel misschien wel teveel mensen, optredens, veel werken, performances, try-out of de Drawing machine, performances, presentatie van de door mij ontworpen Pieter Zandvliet schoen voor en op de verjaardag van Mascolori Rotterdam, een optreden tijdens het SOTU festival te Amsterdam in de leukste stripwinkel van Nederland, Lambiek en heel veel meer. Title: Wilde Westen 1 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Niet iets dat ik snel weer zal doen, ik bedoel drie weken Rotterdam is voor mij meer dan genoeg. Gastvrij werd ik door vriendin en collega kunstenaar Lorna Buckley in haar huis ontvangen. Ik kreeg een eigen kamertje met matras waar ik kon slapen wat ik best veel deed, ik probeerde denk de indrukken weg te slapen die ik in huize Buckley opdeed en natuurlijk daarbuiten op straat. Natuurlijk tekende ik veel, mede voor mijn Drawing machine die op acht en negen april gepresenteerd zou worden ten tijden van de drukke Open Atelier dagen in het mooie Gouda, het plan was dat ik in een doos door Lorna gemaakte doos zou zitten gebouwd op haar bakfiets die ze speciaal hiervoor van Rotterdam naar Gouda had gereden. Er kwamen een grote gleuf waar uit de door mij vervaardigde tekening zou komen als men een tientje door de kleine gleuf zou schuiven. Ik leerde in deze twee heerlijk zonnige dagen dat kunst niks met aanbiedingen te maken heeft, ik bedoel normaal kost bij mij een tekening op a4 formaat tussen de 50 en 60 Euro en nu een tientje. Nou ik heb heel veel super lieve en leuke reacties van de veelal vrolijke mensen gekregen, en om eerlijk te zijn is dat veel belangrijker en onbetaalbaarder dan hoeveel Euro ook. En dat was ik vergeten, wist ik allang, misschien door het chronisch geld gebrek, soms heb je dat, vergeet je even het mooie, dat je mensen kan raken met je werk zonder daarvan te willen kunnen leven. Ik beleefde trouwens het mooiste moment uit mijn leven als kunstenaar, een klein meisje keek een aantal keer door het gleufje naar wat ik aan het tekenen was, ze had grote bruine ogen achter haar ronde brilletje. Een tijdje zag ik haar niet meer gluren, toen ik opeens vingertjes door het gleufje zag komen met daarin 20 Euro cent, met de woorden,”hier meneer dit is voor u omdat u zo mooi kan tekenen”. Dat is toch het mooiste wat je als kunstenaar kan bereiken, zo echt, ik moest bijna huilen, wilde de doos kapot maken, er uit breken achter het meisje aan gaan met een tekening voor haar, maar dat ging dus niet. Zwaan kleef aan de stichting waar ik voor de deur stond in de prachtige Jeruzalem kapel is zeker een bezoekje waardig, er wordt prachtige kunst gemaakt en het proces wordt tentoongesteld. Mijn Drawing machine gaat voorlopig weer in de ijskast, Het plan is dat de doos in ligt hout uitgevoerd zal worden helemaal door mij beschilderd, er zal geen gleuf meer inzitten, het wordt een Drawing machine kijkdoos, met een rond raampje waar men door heen kan kijken naar wat ik in de doos uitvoer, tevens buiten te zien op een scherm die aan de doos hangt. Men kan de Machine huren. Maar voorlopig blijft het bij Gouda, want het grootste probleem is mijn vervoer. Ik zeur niet want mijn mooiste moment heb ik al bereikt in Gouda, daar kan niks meer tegen op.

De presentatie van de door mij ontworpen,”Pieter Zandvliet schoen”voor het Rotterdamse schoenenmerk Mascolori was ook geweldig. De kleurrijke schoen in een oplage kwam uit op de zesjarige verjaardag van Mascolori in hun winkel aan de Nieuwe Binnenweg 116 te Rotterdam in een oplage van 50 schoenen. Het was super druk, en om zeven uur zou ik met mijn band de Boetlek Underground Escape in de winkel optreden vergezeld door Pedro Propaganda en Queen of Noise Kutwyv. En zo geschiede de winkel stond propvol, en wij gingen twintig minuten los op de muziek die Killer Bee Honey vooraf had gemaakt. Het was net of ik in de jaren tachtig in een trendy gallery te New York, misschien wel gaver, super vet.

 April 16, 2017  Posted by at 20:54 Pieters Proza  Add comments

 Leave a Reply

(required)

(required)