Apr 172017
 

Voordat ik de Drawing Machine betrad te Gouda, was ik het weekend hiervoor ook in de Jeruzalem Kapel op Title: Wilde Westen deel 2 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza uitnodiging van Lorna Buckley, als onderdeel van haar kunst project voor, de Kunststichting Zwaan kleef aan”, organiseerde de bedreven kunstenares een akoestische noise jam. Met boodschappen wagentjes vol dingen waar je geluid mee kunt krijgen en die Lorna bij elkaar had gezocht en/of gemaakt stapte wij op de trein naar Gouda. Uit heel Zuid Holland kwamen er noise artiesten op af, die in sessies herrie maakte in de kapel, die al honderden jaren in Gouda staat, en het nu elk moment kon gaan begeven. Ik besloot op aanraden van Serge Epskamp aka Killer Bee Honey , een korte documentaire over deze dag te maken, met een rood clowns neusje op vergezeld van een door mij stug volgehouden clowns stemmetje interviewde ik de noise makers. Ik werd er zelf misselijk van, laat staan de anderen in de kapel. Ook bezoekers liet ik niet met rust, ik sloeg zowaar een beetje erg door in mijn zelf aangenomen rol van Clown Bennie Leuk. Lorna kreeg mij aan het tekenen, waar meestal weinig meer voor nodig is dan een papiertje en een pen. Ze gaf mij de compilatie cd’s voor het SOTU Festival in Amsterdam, en ik begon daar op te tekenen in de tyfus herrie, die mij vast een gehoor beschadiging hebben bezorgd. Zo nu en dan maakte mensen een praatje met mij, wat voor mij echt niet hoeft als ik aan het tekenen ben. Natuurlijk nam ik pauze voor mijn docu, en irriteerde lekker door, geholpen door poppenkast speler Peter Baum, zelfs toen Lorna genoeg van ons had, en ons naar Rotterdam stuurde konden wij niet meer ophouden, en irriteerde zoveel mogelijk Gouwenaren met onze kut stemmetjes. Ik had pijn in mijn kaken van het leed vermaak, wat ik ooit eens voor altijd uitgesloten had, maar het bloed kruipt waar het niet mag komen. Maar als er iets kunst was, een zeer pure vorm, dan was het deze dag wel. Lekker ongecontroleerd, maar niet iets wat ik nog vaker ga doen, dit was namelijk niet te overtreffen…

Ook erg leuk was het roken van een bong, nou ja leuk, het was een ervaring die ik nog niet eerder had gedaan, ja

Title: Wilde Westen deel 2 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Digital Camera

een waterpijp roken dat wel, maar een bong is veel directer, in één zuig knetter stoned, en in mijn geval ongelofelijk geil voor zeker een half uur. Ik hield het dan ook bij één hijs om de mogelijke eer die ik heb te redden.

Een onverwachts optreden op maandag avond in het al eerder beschreven, Centrum voor labiele media te Dordrecht met de ter plekke verzonnen naam door noise Queen Kutwyv, Incentive Cirkel met jawel Kutwyv en Arno Pelzer met mij als slecht opgedroogde MC was een zware bevalling, maar met het motto, Alles voor maar vooral met kunst deed ik een performance tussen de twee ervaren Noise rotten in.Kutwyv had razendsnel een klein festival georganiseerd voor twee Russische bands Coneforest en Miroed die fucking goed waren. De vriendelijk Title: Wilde Westen deel 2 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza jonge Russen kwamen uit Petersburg, waar juist op deze dag de aanslag op de Metro was. Gelukkig zaten er bij de doden en gewonden geen familie of vrienden van de bandleden. Het eerste kwartier van mijn optreden had ik geen microphone geluid, waar ik trouwens niemand over heb horen klagen, en toen ik het wel had ook niet, dus al met al een geslaagd optreden daar in het oude Dordrecht.

Heel erg tof vond ik het dat ik met Tante Lorna mee mocht op atelier bezoek bij de goed gesoigneerde kunstenaar/striptekenaar Joost Halbertsma die buiten vette kunst maakt vooral op en met karton het underground stripblad de Kutlul uitbrengt. Als liefhebber van vooral underground strips uit alle tijden en landen was dit natuurlijk helemaal mijn ding, mijn tante weet wel wat haar neefje leuk vind. Tante Lorna bracht bij Joost de originele voor een speciaal SOTU 666 Kutlul nummer. Buiten een mooi blad is de Kutlul nergens online te vinden en kunt u de nummers alleen bestellen voor vijf Euro per stuk bij Joost 06 44 690 512, de opbrengst wordt in het volgende nummer gestoken. Tijdens de presentatie in stripwinkel Lambiek te Amsterdam van het verse 666 \kutlul nummer trad ik op met mijn Boetlek Underground Escape vlak voor de stand van de Kutlul, met drie muzikanten op één meter was wat vreemd, zeker doordat als ik net stond te zingen, er steeds iemand zei, sorry mag ik er langs, nee ik heb niemand vermoord, geestelijk een hele massa dat wel. Sávonds reden Serge Epskamp en ik terug naar het Oosten waar mijn zusje Angelique het gezellig had gemaakt voor mijn verjaardag, en is het wachten op mijn volgende avontuur.

 April 17, 2017  Posted by at 20:30 Pieters Proza  Add comments

 Leave a Reply

(required)

(required)