Jul 252017
 

Zoals ongeveer iedere dag rond deze tijd rijd er een fietser langs, en dat doen er de hele dag een heleboel, maar die hoor ik niet boven mijn muziek uit. Deze wel, want het manneke van een jaar of veertien met een grote gelukkige gezicht uitdrukking heeft achterop zijn fietsje een muziek installatie waaruit loeihard smartlap muziek komt. In deze regionen niet zo heel vreemd, men is gek op van die muziek hier, en waarom ook niet, ieder zijn ellende, waarom niet loeihard achter op je fiets moet het vrolijke fietsertje gedacht hebben. Wat in mijn ogen een beetje vreemd in mijn ogen is dat het kereltje zo zwart als roet is. Hij heeft het integreren wel heel serieus genomen. Ik begin zelfs te twijfelen of zijn uitdrukking wel vrolijk is, misschien is hij hartstikke debiel.. En ook dat mag van mij, voor mij is hij dagelijks een glimlach waard.Title: Ik ben net als Frans Bauer heel gewoon gebleven | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Maar waar zit ik nou over te schrijven ik wilde het helemaal niet over dit kereltje hebben, al had ik het u zeker ook niet willen onthouden natuurlijk, het is toch mooi die zonderlingen onder ons, want als ze boven ons willen gaan staan schieten we ze natuurlijk de Hemel in. Maar ik wilde het hebben over clichés, ik heb er niks mee hoor, maar ze worden mij middels vragen en vooral afvragen mijn kop in gesproken, vrijwel wekelijks. En ik vrees dat veel andere kunstenaars met dezelfde vragen stoeien, vooral de mannelijke varianten hebben het te verduren, Maar wat lul ik nou weer, wat weet ik nou van vrouwen, en al helemaal niet van kunstenaressen. Aan vooral veel beschreven beroemde kunstenaars die als enige overeenkomst met mij in mijn geval alleen de naam kunstenaar gemeen hebben, en wat werk betreft ben ik daar blij mee. Want ik heb het niet zo heel erg op stromingen, groepen het tegen wil en dank ergens bij willen horen, ik vind met mezelf handelen al een hele klus.

Een groot cliché is bijvoorbeeld dat kunstenaars, nou laat ik het bij deze kunstenaar houden, veel drinken, nou dan val ik al tien hoog naar beneden, ik mag dus zeldzaam weinig drinken vanwege een zwakke lever, gelukkig heb ik ter compensatie een heroïne verslaving, geintje. Trouwens wist u dat Lou Reed van de drugs af is ?, dit even tussendoor. En men denkt tevens, dat ik er maar op los seks, ik was dus vierentwintig jaar met Xandra Severien, en dat heeft mij nooit een moment verveeld, het ging op het allerlaatst mis, en dat spijt mij. Voor mijn relatie met Xandra was ik een en twintig, ik had inderdaad veel wisselende contacten buiten die met mijn vriend Ricardo Suares, waar ik overigens geen seks mee had. Maar wel met meisjes en vrouwen.  Ik was een sportman, tekende gigantisch veel, maar was mij niet bewust dat ik kunstenaar was, dat bewuste kwam pas tijdens de relatie met Xandra. En nu een jaar na de relatie met Xandra, wat klinkt dat zakelijk zeg, gadverdamme. Nou ja nu dus, ben ik misschien een klein beetje als in mijn jongen jaren, maar niet ter vergelijken met de seks beesten waarvoor men mij aanziet, en dan zijn het ook nog altijd mannen die het mij bewonderend vragen, wat moeten zij met die informatie. En als ik hen antwoord dat ik niet echt veel wisselende relaties heb, of als ik er genoeg van heb, antwoord ik dat ik het liever doe met lijken van een week onder de grond, geloven ze mij in beide gevallen niet. Wat gelukkig minder vaak voorkomt, maar toch nog een paar keer per kalenderjaar, is de vraag of ik homoseksueel ben, en in het verleden rustig met mijn vrouw ernaast. Ik snap ook wel dat ik overkom als de grootste lullen zuiger, penisparkeerplaats dan wel dankbare recht geschapen rel nicht, maar op dat recht geschapen na, klopt er niks van deze veronderstelling. Als ik het wel was, zou ik er geen problemen mee hebben hoor, maar ik doe het met vrouwen, geen minderjarige, nee met vrouwen, op en neer de hele mikmak, maar niet met soortgenoten, ik heb zelf al een piemel, en dat is al heel vermoeiend. Als ik dan antwoord (in mijn meest vriendelijke geval) dat ik niet van de herenliefde hou, althans deze zeker niet bedrijf of ga bedrijven, ik ben nu eenmaal niet zo nieuwsgierig als men zou denken, vraagt men of ik dan bi seksueel ben, en dan is mijn vriendelijk ten einde, en stel ik de wedervraag of men soms met mij naar bed wil, want wat heb je anders aan deze nieuwsgierige wat ongemakkelijke vragen, zeker op de opening van mijn expositie. En ik weet nu dat je met die wedervraag geen vrienden maakt, maar die vrienden kunnen mij gestolen worden, je kunt mij even zo goed vragen of ik bosneger ben, dat slaat even zo goed kant nog wal.

Ongeveer dertien jaar geleden alweer liep ik met Xandra aan de Schiedamse maas de wijlen hondjes uit te laten, toen er een vriend die vaak Thailand bezoekt langs fietsen, hij stopte, en zonder ons te groette vroeg hij wat ik de afgelopen tijd in Thailand had gedaan terwijl hij mij als de één of andere misselijke tv detective in zich op nam. Ik zei, eigenlijk niks, want ik was hier in Schiedam, en niet in Thailand, ik ben nog nooit tot op heden het fucking continent af geweest, zelfs niet in mijn dromen. Jawel zei hij, mijn vrouw kon beamen dat ik toch echt thuis was geweest en hard had gewerkt in mijn atelier. Nou hij had gehoord dat Pieter Zandvliet die Schiedamse kunstenaar achter de minder jarige Thaise schone had aangezeten, iemand moest mij dus wel heel erg haten, of ik had een dubbelganger, om binnenkort een *Colombiaanse stropdas voor diens verjaardag te schenken. Nou echt hoor, normaal had ik mijn vriend tot op dat mooie moment het liefst hartstikke dood getrapt, mijn vrouw weerhield mij, en ik heb er werken van wakker gelegen, kan gebeuren zullen wij maar stellen. Als ik zelf niet de meest knallende werken maak, vreemde muziek of korte verhalen over mijn leven schrijf, doen andere dat wel over mij. Inmiddels stoort het mij allemaal niet meer zo, wat men denkt, maar hou je vragen lekker voor je zelf, koop mijn boek, ga naar mijn exposities en je krijgt als je heel erg je best doet echt alle antwoorden, mijn leven is spannend, maar vooral op papier. En voor ik het vergeet, ik kom als kunstenaar vrijwel nooit op extravagante feestjes, echt waar niet. Ik ben net als Frans Bauer heel gewoon gebleven

*Eerst getuigd in 1981: Colombiaanse, uit haar veelvuldig gebruik als een methode van intimidatie tijdens La Violencia (circa 1948-1958) + stropdas, uit de resulterende macabere gelijkenis van de tong van het slachtoffer aan die van een stropdas als hij bungelt op de borst

 July 25, 2017  Posted by at 19:50 Pieters Proza No Responses »
Jul 242017
 

Niks is voor mij zo onvoorspelbaar als mijn leven Ik snap er na pak hem even stevig vast acht en veertig roerige jaren nog altijd geen reet van. Zelfs als ik mijn leven denk te begrijpen, blijk ik er tien minuten later alweer helemaal naast te zitten. Het is een prettige psychose mijn leven, niet altijd natuurlijk, maar veelal is het goed te doen mijn leven, en raad ik één ieder mijn levensloop van harte aan.. Het is niet altijd goed voor de gezondheid mijn leven, of even vriendelijk naar uw mede geboorte genoten op deze wonder schone aarde, met misschien iets teveel rand debielen die er met soms grove maatregelen een pleuriszooi van maken, maar een kniesoor die daar oplet.

Toch maar eens op gezocht in de Dale van Dikke wat een Kniesoor is, volgens Dale is het iemand die voortdurend chagrijnig is, waarschijnlijk omdat de oetlul of flapkut de hele dag op dingen let waar het chagrijnig van wordt. Mijn raad aan de kniesoren onder ons, kijk wat vaker in de spiegel, doe uw kleren uit en ga lekker dansen, moet je gegarandeerd lachen.

De laatste tijd heb ik een soort van ritme in mijn leven die ik steevast vervelend vind, maar ik weet dat het goed voor mij is. Iedere week komt er een dame langsTitle: Mieke Telkamp kon mooi zingen | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza om een uurtje met mij bij te praten over mijn bezigheden, een soort van klankbord. Om de twee weken ga ik naar de Hippie Hut ergens in Dalfsen on gezellig met mijn band, ik ben namelijk de manager van Bacon Fat louis, al voer ik weinig uit, het is meer voor de gezelligheid, en de jongen luisteren niet, laatst gaf ik ze de tip naar de tandarts te gaan om hun gebit er uit te laten trekken, en hiervoor een prachtig wit gelijkmatig gebit in te brengen, het oog wil ook wat, nou ik kan u wel vertellen de ze nog altijd met die rotzooi in hun bakkes op het podium staan, Kansloos, het zal wel blues zijn, ik weet het verder ook niet, maar ja je gaat van die jongens houden, tegen wil en geweten in. Een paar keer per week ga ik naar Xandra die mij altijd het nieuws in haar tuin laat zien, en om daar natuurlijk mijn vier potige adoptie zoon Elvis te knuffelen, een hoogtepunt iedere week weer. Het is dat ik een soort van normaal mens ben en hij een soort van normale hond, anders zou mijn adoptie zoon toch echt uit moeten gaan kijken dat ik hem niet seksueel misbruik, al zou ik eerlijkheid halve niet weten hoe dat moet seksueel misbruiken. Dan heb ik nog zo nu en dan contact met familie en vrienden. Daarbuiten werk ik mij een slag in de rondte om nieuw materiaal te kopen om mij weer een slag in de rondte te werken voor teken en schilders materialen. U leest deze knappe kerel heeft het erg druk met zijn leven te lijden, waarheen waarvoor zou wijlen Mieke Telkamp zingen, en gelijk had ze, ook al slaat het in dit geval kant noch wal.

Ik denk ik maar eens ga stoppen met dit stukje over mijn leven, het is niet te bedoeling om mijn leven samen te vatten in één velletje papier, dat is mij de eer te na. Nee ik ga omdat ik toch al lekker bezig ben in dit meesterlijk geschreven stukje met het op schrijven van vervelende wijs neuzerige totaal niets zeggende spreekwoorden, gewoon op een velletje houtvrij papier, zodat ik u er verder niet mee hoef te vervelen, mijn dank voor uw kostbare tijd.

En oh ja, Henk Schemerlamp had niks te maken met Mieke Telkamp, hij kon niet eens zingen, en er gaan geruchten dat hij zelfs nooit geboren is, laat staan overleden.

 July 24, 2017  Posted by at 00:46 Pieters Proza No Responses »
Jul 192017
 

“Maybe I should draw”, is bijna af na ongeveer tien maanden hard werken. Natuurlijk komt er nog de muziek speciaal op de beelden gemaakt door Serge Title: Film over een maand in mijn leven | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Pieters Proza Voorpagina Epskamp bij. Maar de eerste vijftig minuten worden volgende week ingezonden voor het Film Festival van Mar del Plata Argentinië, Het grootste film festival van Zuid Amerika. Dus het word spannend. Zelf heb ik nog niet veel van de film waar ik met mijn leven de hoofdrol in speel gezien. Maar van wat ik hebben mogen zien was ik onder de indruk. Net voor de film word verstuurd naar het film festival zal ik de vijftig minuten nog bekijken, maar ik heb er het volste vertrouwen in, net als maaksters van deze film Cecilia Garizoain en Flor Scarano. ER zijn nu al plannen om een tweede film van mij in Argentinië te maken, aldaar krijg ik in ieder geval de opdracht voor een muurschildering bij een televisie studio in Buenos Aires en twee exposities. Ik moet alleen nog sparen voor een ticket, en zal er dan een maand lang hard gaan werken.

Maar goed eerst de eerste film waarin er hele mooie beelden van mijn woon omgeving Dalfsen te zien zullen zijn, mijn vrienden, familie en kunst collectors. Om mij heen ziet u hoe ik optrek met mijn maatje Peter van Hemert uit Rotterdam, je kunt het zien als een moderne vorm van de Oude meester en zijn leerling, maar dan heel anders, want wij zijn natuurlijk bovenal vrienden. Ik kan verder niet veel vertellen, en dat hoeft ook niet, want ik weet totaal niet wat er uit eindelijk in de 110 minuten van de 132 draai uren over zal blijven. Maar ik hoop u te zien op het Film Festival van Rotterdam, dat zou toch mooi zijn…..

 July 19, 2017  Posted by at 16:55 News, Pieters Proza, Voorpagina No Responses »
Jul 162017
 

Naar mijn idee zullen veel collega kunstenaars, muzikanten, fotografen, dichters, journalisten, filmmakers en ga zo maar een week of twee door, kunnen beamen dat buiten het creëren van ons werk, het ontmoeten van bijzondere mensen op deze Aarde heel erg mooi en meegenomen is.Title: Wat is het fijn om Pieter Zandvliet de kunstenaar te zijn | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Twee weken geleden belde een bevriende Journalist/schrijver Rieks Folkerts uit het immer bruisende Nieuwleusen dat hij een Syrische Regisseur/kunstenaar kende, die twee jaar in Nieuwleusen woonde met zijn vrouw en zoontje. Hij was gevlucht voor het Syrisch regime, en wilde kunstenaars uit de omgeving leerde kennen. Dit leek mij zelf erg interessant, dus maakte wij een afspraak voor bij mij thuis. Na pak hem beet zijn eerste big smile, dacht ik dit zit goed. Ik moest aan iemand denken die een vrijwel gelijke glimlach had, maar wist niet meer wie. We kletste een uurtje, toen we met een selfie afscheid namen. Helaas kon ik niets van de films zien die hij voor de Syrische televisie in het verleden had gemaakt, die waren achter gebleven. Zijn werk had ik al gezien in het Gemeentehuis van Dalfsen, en ik werd er vrolijk van. Toen ik hem vertelde dat ik er vrolijk van werd, en dat het mij niet verbaasde dat hij niet de bittere ellende uit beelden in zijn olieverf schilderijen, want ik weet dat het erg zwaar is je ellende op te rakelen en te verwerken in je werk, en dan is mijn ellende niks vergeleken bij die van Manu. Hij was blij dat ik hem bergreep.

De volgende dag na onze meeting met Rieks, die ik hierbij wil bedanken voor de vriendschap die mede door hem tot stand kwam, en waaruit mooie dingen tot Title: Wat is het fijn om Pieter Zandvliet de kunstenaar te zijn | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza stand gaan komen zo kan ik wel beloven, whats appte Manu mij of ik het leuk vond langs te komen, zeker wel, en we maakte een afspraak voor zaterdag avond.

De deur werd open gedaan door Ali die vloeiend Nederlands praatte, en hier mee de oren van mijn hoofd kletste over zijn poppetjes, tekeningen en weet ik veel wat allemaal niet meer. Toen Ali naar zijn bedje ging, begonnen Manu en ik los te barsten over natuurlijk kunst, zijn vluchten voor het regime van Syrië, hij maakte films voor tv, maar die waren kritisch, en al snel werd duidelijk dat hij en zijn gezin gevaar liepen, waardoor Ali moest vluchten. Op You tube liet hij een paar stukjes uit zijn films zien, het zag er erg professioneel uit. Helaas is mijn Arabisch al niet veel beter dan mijn Chinees, maar de beelden waren mooi, en erg origineel. Ik vertelde dat mijn vrienden van Bacon Fat Louis een videoclip wilde maken, en wat hij hier voor vroeg. Ik krijg altijd braak neigingen als ik het over geld moet hebben, en blijkbaar kreeg de mijn vraag lachend weg wenkende Manu dit ook. Hij zei ik word verlegen als ik geld moet vragen, ik lever ze liever een goede productie. Het stond meteen alvast wat Manu en ik ook samen gingen doen, rijk zouden we er dus niet van worden, maar plezier zouden we er zeker aan hebben.Title: Wat is het fijn om Pieter Zandvliet de kunstenaar te zijn | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

 

Title: Wat is het fijn om Pieter Zandvliet de kunstenaar te zijn | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza

Toen liet Manu mij een filmpje zien van zijn vader Ali Farzat een Cartoonist met ballen zo groot als de gemiddelde bowlingbal,buiten een prachtige manier van tekenen zijn de grappen vlijmscherp en kritisch tegen het regime van Assad, het regime pikte dit niet en sloeg de man helemaal in elkaar en brak al zijn vingers waarmee de goede man zijn schitterende tekeningen maakte, de beelden op het journaal met de huilende broer van Manu naar zijn bebloede vader naast hem op de brancard, zijn verschrikkelijk. Gelukkig is de man helemaal hersteld en gaat gewoon door ergens op de Wereld met zijn cartoons, als u op zijn naam zoekt komt u zijn prachtige cartoons en de journaal beelden tegen van de in elkaar geslagen cartoonist. U begrijpt dat ik erg blij ben met Manu, die buiten een groot regisseur ook een hele mooie manier van denken heeft, u hoort nog van ons.

 

PS de smile van Manu doet mij dus denken aan Robert de Niro

Het email adres van Manu om hem te contracteren is : satira.fazat@hotmail.com kan in het Engels, Italiaans, Spaans of Arabisch

voor meer informatie over Ali Farzat https://nl.wikipedia.org/wiki/Ali_Farzat

 July 16, 2017  Posted by at 00:52 Pieters Proza No Responses »
Jul 142017
 

Soms zijn er van die dingen die van bijzonderheden een puzzel vormen die alleen maar mooier kan worden.

Twee jaar geleden alweer werd ik benaderd door Bo Hudson, die mijn website had gevonden op het wereld wijde web. Hij stuurde mij een email, dat hij een Title: I find the blues | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Voorpagina kunstenaar als mij zocht, het is fijn als er mensen zijn die naar je zoeken, dat scheelt mij veel zoek werk. Hij vertelde dat hij de zanger en gitarist van een bluesband was, en niet zomaar een gelikte boterham blues formatie m,et dure gitaren en kleine piemeltjes. Nee hij was de frontman van een Delta blues band. Ik was meteen e”en en al oor, want persoonlijk hou ik van de oude blues, de pure rauwe shit zeg maar. Snel nam ik een kijkje op de website van Bacon Fat Louis, en kon niet geloven dat hun beruchte oefenruimte, een tot waar paradijsje omgebouwde koeienstal in Dalfsen zat, op tien minuten rijden vanaf mijn huis. Heerlijk nummertjes van aanstekelijke sfeervolle recht in je muil blues, met zoals wijlen Frank Zappa het graag zag, een vleugje humor. Bo en ik spraken af in mijn atelier. Waar we na wat complimenten en andere kleffe praatsels, Bo mij vroeg of ik het leuk zou vinden een cd boekje te ontwerpen voor hun cd. Een boekje over het leven van één van de eerste blues muzikanten Henry Sloan. De achttien liedjes vormen een verhaal over zijn leven, en met mijn werk kon ik dit met veel plezier in beeld brengen. Maar zover was het natuurlijk nog niet. Eerst werd ik uitgenodigd een het begin te maken, live van een mini live cd in de Hippie hut, Aangezien mijn tempo van een monnik, zag ik best op om tijdens de live opname met publiek live te werken aan de cd cover, maar het was zo origineel bedacht dat ik instemde met dit plan. En zo ontstond de cd in samenwerking met Bacon Fat Louis, deze cd is nog steeds verkrijgbaar via de website van de band.. Om de donderdag maak ik altijd dat ik in de Hippie hut ben om tijdens het tekenen te genieten van Bacon Fat Louis, lekker te kletsen en filmpjes te maken die te zien zijn op de Facebook pagina van Bacon Fat Louis.

De cd over Henry Sloan nadert zijn einde, en ik heb net de dummy van het boekje gezien, en daar heeft vormgever Sander Spijker een meesterwerk van gemaakt. Buiten de gewone cd komt er ook een luxe editie uit in een oplage van vijftig stuks, we hebben iets heel moois gemaakt samen, en dat is te horen en zien. Via de website kunt u alvast intekenen voor de luxe cd, de Revelation party zal een spetterende party worden, waar ik u hierbij voor uitnodig, het adres kan ik alleen via email doorgeven, maar dat komt wel, hou de website in de gaten en like de Bacon fat Louis Facebook pagina.

Tot blues

www.baconfatlouis.nl

 

meer over Henry Sloan https://nl.wikipedia.org/wiki/Henry_Sloan

 July 14, 2017  Posted by at 00:43 Pieters Proza, Voorpagina 1 Response »
Jul 072017
 

Title: Willem van der Marck, Drawing of the day | Artist: Pieter Zandvliet | Category: CHECK Drawing of the day

William de la Marck[1] (1446–1485) was an adventurer of German extraction. He became an important character in the late 15th century in the Prince-Bishopric of Liège. William’s was nicknamed Le Sanglier des Ardennes (The Wild Boar of the Ardennes)— because he was as fierce as the wild boar which he delighted to hunt.[2]

In 1482, he had Louis de Bourbon, Bishop of Liège, assassinated, in order to replace him by his own son Jean de la Marck. He failed to have Jean accepted, and the next bishop was John of Hornes. This act led to a civil war in the prince-bishopric.

On 21 May 1484, a treaty was signed at Tongeren, whereby the de la Marck family forfeited its claims to the bishopric and supported Liège’s struggle against Maximilian I, Holy Roman Emperor for the reward of 30,000 livres. Bouilloncastle was mortgaged to William de la Marck until the time of repayment.

In 1485, he was ambushed near Sint-Truiden and taken to Maastricht, where he was beheaded on 18 June 1485.

William’s cousin Erard de la Marck became prince-bishop from 1506 until 1538.

His great-grandson William II de la Marck was an important leader of the Gueux de mer in the Eighty Years’ War.

 July 7, 2017  Posted by at 23:00 CHECK Drawing of the day No Responses »
Jul 062017
 

Title: Aleister Crowly, Drawing of the day | Artist: Pieter Zandvliet | Category: CHECK Drawing of the day

Aleister Crowley (/ˈkrli/; born Edward Alexander Crowley; 12 October 1875 – 1 December 1947) was an English occultistceremonial magicianpoetpainternovelist, and mountaineer. He founded the religion of Thelema, identifying himself as the prophet entrusted with guiding humanity into the Æon of Horus in the early 20th century. A prolific writer, he published widely over the course of his life.

Born to a wealthy Plymouth Brethren family in Royal Leamington SpaWarwickshire, Crowley rejected this fundamentalist Christian faith to pursue an interest in Western esotericism. He was educated at the University of Cambridge, where he focused his attentions on mountaineering and poetry, resulting in several publications. Some biographers allege that here he was recruited into a British intelligence agency, further suggesting that he remained a spy throughout his life. In 1898 he joined the esoteric Hermetic Order of the Golden Dawn, where he was trained in ceremonial magic by Samuel Liddell MacGregor Mathers and Allan Bennett. Moving to Boleskine House by Loch Ness in Scotland, he went mountaineering in Mexico with Oscar Eckenstein, before studying Hindu and Buddhist practices in India. He married Rose Edith Kelly and in 1904 they honeymooned in Cairo, Egypt, where Crowley claimed to have been contacted by a supernatural entity named Aiwass, who provided him with The Book of the Law, a sacred text that served as the basis for Thelema. Announcing the start of the Æon of Horus, The Book declared that its followers should “Do what thou wilt” and seek to align themselves with their True Will through the practice of magick.

After an unsuccessful attempt to climb Kanchenjunga and a visit to India and China, Crowley returned to Britain, where he attracted attention as a prolific author of poetry, novels, and occult literature. In 1907, he and George Cecil Jones co-founded a Thelemite order, the A∴A∴, through which they propagated the religion. After spending time in Algeria, in 1912 he was initiated into another esoteric order, the German-based Ordo Templi Orientis (O.T.O.), rising to become the leader of its British branch, which he reformulated in accordance with his Thelemite beliefs. Through the O.T.O., Thelemite groups were established in Britain, Australia, and North America. Crowley spent the First World War in the United States, where he took up painting and campaigned for the German war effort against Britain, later revealing that he had infiltrated the pro-German movement to assist the British intelligence services. In 1920 he established the Abbey of Thelema, a religious commune in Cefalù, Sicily where he lived with various followers. His libertine lifestyle led to denunciations in the British press, and the Italian government evicted him in 1923. He divided the following two decades between France, Germany, and England, and continued to promote Thelema until his death.

Crowley gained widespread notoriety during his lifetime, being a recreational drug experimenterbisexual and an individualist social critic. He was denounced in the popular press as “the wickedest man in the world” and a Satanist. Crowley has remained a highly influential figure over Western esotericism and the counter-culture, and continues to be considered a prophet in Thelema. In 2002, a BBC poll ranked him as the seventy-third greatest Briton of all time.

 July 6, 2017  Posted by at 23:40 CHECK Drawing of the day No Responses »
Jul 052017
 

Title: Diego Armando Maradona, Drawing of the day | Artist: Pieter Zandvliet | Category: CHECK Drawing of the day

Diego Armando Maradona (Spanish pronunciation: [ˈdjeɣo maɾaˈðona], born 30 October 1960) is an Argentine retired professional footballer. He has served as a manager and coach at other clubs as well as the national team of Argentina. Many in the sport, including football writers, players, and fans, regard Maradona as the greatest football player of all time.[7][8][9][10] He was joint FIFA Player of the 20th Century with Pelé.[11][12]

An advanced playmaker who operated in the classic number 10 position, Maradona is the first player in football history to set the world record transfer fee twice, first when he transferred to Barcelona for a then world record £5 million, and second, when he transferred to Napoli for another record fee £6.9 million.[13] He played for Argentinos JuniorsBoca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla and Newell’s Old Boys during his club career, and is most famous for his time at Napoli, where he won numerous accolades. In his international career with Argentina, he earned 91 caps and scored 34 goals.

Maradona’s vision, passing, ball control, dribbling skills, speed, reflexes and reaction time was combined with his small size (1.65 m or 5 ft 5 in tall) giving him a low center of gravity which allowed him to maneuver better than most other football players; he would often dribble past multiple opposing players on a run. His presence on the pitch had a great effect on his team’s general performance, while he would often be singled out by the opposition. A precocious talent, Maradona was given the nickname “El Pibe de Oro” (“The Golden Boy”), a name that stuck with him throughout his career.[14]

Maradona played in four FIFA World Cups, including the 1986 World Cup in Mexico where he captained Argentina and led them to victory over West Germany in the final, and won the Golden Ball as the tournament’s best player. In the 1986 World Cup quarter final, he scored both goals in a 2–1 victory over England that entered football history for two different reasons. The first goal was an unpenalized handling foul known as the “Hand of God“, while the second goal followed a 60 m (66 yd) dribble past five England players, voted “The Goal of the Century” by FIFA.com voters in 2002.[15]

Maradona became coach of Argentina in November 2008. He was in charge of the team at the 2010 World Cup in South Africa before leaving at the end of the tournament. He coached Dubai-based club Al Wasl in the UAE Pro-League for the 2011–12 season. In August 2013, Maradona joined Argentine Primera D club Deportivo Riestra‘s staff as “spiritual coach”

 July 5, 2017  Posted by at 21:51 CHECK Drawing of the day No Responses »