Jan 102019
 

Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Title: D-ROCK Champagne | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various

On behalf of Kunst & Bubbels I made a series of bottles of D-Rock Champagne a series of bottles into artworks, if you are interested in such a bottle you can contact Art & Bubbles.

 

 

info@kunstenbubbels.nl

Kunst en Bubbels
Ooldselaan 12A,
7245PR Laren GLD

 January 10, 2019  Posted by at 15:25 Various No Responses »
Sep 252018
 

Title: Loco Mundo | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various Loco Mundo

A personal painted  shoe of which only one in the world is painted for you, by Pieter Zandvliet.
For more information write an email to pieterzandvliet.wordpress@gmail.com

 September 25, 2018  Posted by at 22:13 Various No Responses »
May 112018
 

Galerie Zandvliet

Buiten de kunst om hebben wij het erg druk gehad, de verhuizing van de Dommelerdijk, Dalfsen naar het Plevierplein 17 te Nieuwleusen en afgelopen 4 April onze mooie bruiloft. Een dag om nooit te vergeten vinden wij. Wij willen nogmaals Familie en vrienden bedanken dat alles zo goed is verlopen. In ons nieuwe huis heeft Pieter een atelier waar hij naar snakte, en hebben wij veel ruimte om werk aan de muren te hangen en neer te zetten. We exposeren buiten het werk van Pieter tevens samenwerkingen die hij met bevriende kunstenaars deed of nog altijd doet. Mocht u een kijkje willen nemen in onze galerie kunt u een afspraak met ons maken. Er komen ook exposities aan waarover we u via deze nieuwsbrief op de hoogte zullen houden.

Beeldentuin Atelier Witharen

Tot eind september kunt u in beeldentuin Witharen een serie getekende portretten van landlopers uit de twintigste eeuw bekijken in Beeldentuin Atelier Witharen. Pieter liet zich hiervoor inspireren door oude foto’s van landlopers die in Kolonie de Ommerschans hebben gewoond, en daar naamloos met op zijn minst 5000 andere zijn begraven. Dit jaar staan de Nederlandse en Belgische kolonies ooit opgericht Johannes van de Bosch als zijnde de,”Maatschappij van weldadigheid”. In Ommerschans werden de meest zieke mensen geplaatst, die vaak al snel na aankomst overleden. Op de website van de Vereniging van de Ommerschans kunt u uitzoeken of er voorouders van u hebben gezeten in de Kolonie, van Pieter zelf hebben er gezeten. Voor de expositie in de Beeldentuin heeft Pieter kommen beschilderd gemaakt door de Hardenberger pottenbakker Harry Neutel en scherven gemaakt door kunstenares Thea Dijkema heeft hij een eigentijdse graffiti stijl meegegeven. Op 2 juni geven Pieter Zandvliet en Harry Neutel een gratis workshop in de beeldentuin voor jong en oud tussen 14:00 en 17;00 uur. Mocht u meer willen weten over de Kolonies dan is een heel goed begin het boek,”het Pauperparadijs”, prachtig geschreven door Suzanna Jansen. Title: GALERIE ZANDVLIET Nieuwsbrief N0.1 mei 2018 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various

Porpretten expositie Raalte

Kunstenaars Bram De Krosse (Raalte) en Pieter Zandvliet (Nieuwleusen) hebben vrienden en kennissen gevraagd een foto van zichzelf naar het duo te mailen, met de boodschap vooral niet te gemaakt op de foto. Bram portretteerde de foto eigenwijs op zijn kenmerkende eigen wijze, vervolgens kwam Pieter het portretje in Raalte ophalen en verfraaide het portret-. De gezamenlijke liefde voor strips is in de werkjes terug te vinden. Al eerder werkte de kunstenaars samen aan het ketting stripje, opgezet door Bram,”Het bizarre leven van Henkie Fluit”waar Pieter de cover voor tekende”.Er zijn nog een paar exemplaren verkrijgbaar. De portretten zijn divers, net als de geportretteerde van antiekboer tot cabaretier van de Queen of noise tot een autistisch jongetje, van een rokkenjager tot een dame die helemaal niet content is met haar portret, van Bram tot Pieter en vele andere slachtoffers van de kunstenaars. (alle vrijwillig hoor) Het werk van Bram en Pieter bevat, humor, kwaliteit. verassingen en is nooit saai. Kortom wees welkom op deze eigenwijze expositie. Open Atelier CULT, (Brugstraat 2) Raalte Van Maandag 30 April t/m zondag 15 juni 2018, beide kunstenaars zullen op 3 juni aanwezig zijn tijdens het WAK weekend, er is dan van alles te doen in Raalte Title: GALERIE ZANDVLIET Nieuwsbrief N0.1 mei 2018 | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various

Expositie Atelier Galerie Herenplaats Rotterdam

Vrijdag 29 juni is de opening van Kunstenaars vrienden Hein Dingemans en Pieter Zandvliet in Atelier Galerie Herenplaats te Rotterdam. In de volgende Nieuwsbrief meer over deze expositie die een knaller gaat worden waar bezoekers het nog lang over zullen hebben. Er zal buiten het werk van Pieter het werk, ”Bennie Geil” van Bram de Krosse en Pieter samen worden geëxposeerd en keramiek van Harrie Neutel en Pieter samen gemaakt.

Tot de volgende nieuwsbrief!

 May 11, 2018  Posted by at 17:47 News, Various 6 Responses »
Aug 152017
 

In mijn jeugd hadden mijn ouders Piet en Anneke genaamd, al noem ik ze amicaal als ik ben gewoon papa en mama, hadden ze dat maar niet moeten zijn, een camper. En natuurlijk door mijn vader die buiten mij en mijn zusje Angelique verder ook het liefst alles zelf wilde maken en uitvinden. En ik moet zeggen dat hij dat er vaak verdomd goed vanaf bracht. Zo dus ook onze camper, zijn oog was gevallen op een donker blauwe camper die een buurman al jaren aan de straat had staan. Mijn vader kocht hem, en maakte er een houten camper dak op. En richtte hem prachtig in, en spoot hem fel oranje met de lampen zwart omrand.. Super stoer onze camper. We reden er mee naar Spanje, en bezochten aldaar allerlei provincies, geweldig. Mooie camper, vooral knus en gezellig, niet te groot en niet te klein. Een televisie hadden we thuis al, die hoefde dus niet in de camper, We hadden het hoog nodige, en douchen deden wij op de camping, niet mijn hobby, douchen wel, maar niet op een camping, maar ja, ik had daar toen nog niet veel op in te brengen, mijn ouders waren wat bazig soms.

Title: Camper plezier | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various

Nu hier in het prachtige Dalfsen zie ik om de twee tellen een grote witte camper langs rijden, ze doen mij het meest denken aan de school tandarts bus. In de campers, zo is mij opgevallen zitten in tien van de negen gevallen een grijs bejaard echtpaar, de man stuurt stuurs in zijn droom waarschijnlijk, en zijn vrouw kijkt boos voor zich uit, zelfs de klein kinderen pleegde liever massaal zelfmoord, in plaats van een vakantie met Oma en Opa Krapaars. Natuurlijk ken ik Hans en Jettie die het met hun camper allemaal wat speelser inrichten, maar op de één of andere manier moet je toch de nodige fantasie voor hebben. Daar is de camper niet genoeg voor. Ze staan vaak verzameld op een parkeerplaats keurig naast elkaar opgesteld, een soort begraafplaats, maar dan met levende lijken die televisie kijken, en weet ik veel wat.

Maar goed het blijkt allemaal interessant genoeg om er hele televisie programma’s over te maken. En zelfs daar wordt mij niet geheel duidelijk wat er zo leuk aan is, of spannend. Die lieve mensen nemen hun hele huis mee, ze gaan er voor, en ik geef ze geen ongelijk. Ik bedoel zoveel mogelijkheden heb je nu ook weer niet als je lichaam het langzaam begeeft, dan is een camper wel zo comfortabel. En dan in een groep met andere camper angels is het misschien best leuk voor ze. Ik ben niet zo van de groepen, maar ik heb dan ook geen fucking camper, niet eens een rijbewijs. Ja voor mijn scooter, daar zou ik heel graag mee reizen, van bijvoorbeeld bed en breakfast naar bed en breakfast en dan weer naar een bed en breakfast. Gaaf lijkt mij dat, dan schrijf ik er een boek over, maar in mijn geval zal het wel van kartonnen doos naar een kartonnen doos worden. Ook fijn als ze van waterdicht karton zijn. Ja dat gaat een bestseller worden, de opbrengst van het boek gaat natuurlijk naar een goed doel, die van mijn cluppie Sparta bijvoorbeeld, die krijgt ieder seizoen het nodige te verduren helaas.

Over sport geschreven, toen wielrenner Tom Dumoulin laatst de Giro won, nee niet de loterij dan had hij waarschijnlijk meer verdiend maar de Giro van Italië, Giro is namelijk ronde in het Italiaans, en Italiaans is zoals bekend buitenlands voor iedereen buiten Italië, ze zijn namelijk al hun kolonies kwijt geraakt, toen tijdens de Giro dus, moest hij nodig schijten, en stapte snel zijn fiets af, om in een camper lekker te schijten, misschien hebben die mensen Tom’s drol wel bewaard, waarom niet, alles is geld waard toch. Een camper als veredeld schijthuis, niet gek bekeken van de top wielrenner. Misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen, een programma maken, ik vraag aan willekeurige camper bewoners of ik even mag schijten in hun mooie camper, om er vervolgens een interview af te nemen, over bijvoorbeeld de geschiedenis van de mensen, en dan noem ik het programma naar dit stukje letters, nu al helemaal geen zin in.

 August 15, 2017  Posted by at 21:28 Various No Responses »
Apr 212017
 

“Not a band but a Show”, is ons allernieuwste project.

We zijn in ieder geval Pedro Propaganda aka Peter van Hemert, Kutwyv aka Lorna Buckley, Killer Bee Honey aka Title: Boetlek Underground Escape “not a band but a show” | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various Serge Epskamp en ik schreef de gek Boetlek Spacetower aka Pieter Zandvliet. Dan hebben we nog onze dansers die tot nog toe niet zijn komen opdagen bij de eerste drie spetterende performances. Nou ja Madfuck probeerde het publiek wat op te zwepen te dansen, daar is hij hem kennende nog steeds mee bezig. Op de nummers die wij tot nog toe ijverig en vooral met veel plezier brouwde zijn tal van zangers en zangeressen te horen van goede vrienden tot familie leden, maar onder geen geval mensen met enige ervaring op het gebied van zingen buiten de douche ruimte waar niemand hen kan horen. En zo wil Boetlek Underground Escape het hebben, puur en vooral spontaan. Laat u vooral niet misleiden door de nummers die van ons op Soundcloud staan, daarvan krijgt u slechts elementen te horen bij een show. We doen bij optredens namelijk niet aan pauzes, dat doe je alleen als je iets niet fijn vind om te doen, wij maken e”en doorlopende show non-stop, met opbouw en afbouw. We kunnen wel zoals in Mascolori Rotterdam op een plek inspelen, in dit geval de zesde verjaardag van de mooiste schoenenwinkel des lands. We kunnen zelfs varianten van muziek stromingen ten gehore brengen, maar nooit en te nimmer zoals het publiek verwacht. Wij willen de mensen verassen, op een arty farty performance. Het moet met de mensen mee naar huis, zo van, waar ik nu weer naar heb staan te kijken, het is me wat, maar wat eigenlijk, zoiets maar dan anders.

Pedro Propaganda is rapper die weigert te rappen, wel heeft hij dezelfde donkere stem als Lou Reed vind vooral hij Title: Boetlek Underground Escape “not a band but a show” | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various zelf, hij kan geweldig dansen, maar ook dat doet hij sporadisch, en het is strikt verboden Pedro drank te voeren tijdens optreden,hij moet namelijk nog langer mee. https://www.facebook.com/pieter.zandvliet.96/videos/vb.100007643803221/1855480361383406/?type=3&theater

Kutwyv is een zeurderige ietwat arrogante muts, extravagant met totaal geen interesse in het publiek, ze gaat ergens op de grond zitten met haar brede rug naar het publiek, plant haar instrumentjes neer en doet haar ding, ze heeft totaal geen interesse in wat de andere Boetlekkers doen, gaat nergens in mee, ze heeft eigenlijk een solo optreden, als ze niet zo goed kon boksen hadden we haar allang uit de Boetlek Underground Escape getrapt. Solo treed ze op over heel de Wereld en in haar legendarische noise band de FCKNG BSTRDS, we hopen dat ze snel op Title: Boetlek Underground Escape “not a band but a show” | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various tournee gaat en ons keihard vergeet. Killer Bee Honey is de man die vrijwel alles misbruikt om tot een ware mix van idioterie te komen, een geluid die overal mee te vergelijken is maar nergens op lijkt. In alles ziet hij een uitdaging, een gapend gat waar hij met al zijn apparaten en apparaatjes inspringt, gelijk een hijgend hert uit het Zwarte Dennenbos bij Staphorst. Er gaan geruchten dat hij als ene Hokey Baltimore in de legendarische Delta blues band Bacon Fat Louis speelt, maar het blijft gissen, hij lijkt namelijk helemaal niet op Hokey, de enige gelijkenis is een oubollige tatoeage van jawel een anker op hun onderarm, naar mijn idee heeft hij nog nooit een boot gezien, misschien Hokey maar dat blijft gissen omdat die alleen buitenlands praat. Dan Boetlek Spacetower een rock and roll zanger die allang geleden ergens in het jaar 1957 overleed aan een overdosis tranen bij het overlijden van zijn grootmoeder. Toch flikt hij het steeds aan te Title: Boetlek Underground Escape “not a band but a show” | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various sluiten bij formaties als bijvoorbeeld de dadaisticnoise Krimpos en de Garagedisconoise jongens van de Astma boys en oh ja de Hitmakers, opzeker de slechtste coverband ooit, mede door de chronische Korsakov waar Boetlek aan leid, en je hebt niet veel nodig voor een goede cover, maar toch zeker een geheugen, en juist dat geheugen probeert Boetlek zich te herinneren vooral tijdens optredens, daarbuiten is hij natuurlijk gewoon overleden.

De optredens tot dusver in het Centrum voor Labiele Media te Dordrecht, Mascolori in Rotterdam en stripwinkel Lambiek te Amsterdam waren alle drie onvergelijkbaar, en dat is wat Boetlek Underground Escape is, een show die alle kanten op gaat, behalve de goede kant, geen Tomtom muziek zeg maar. Ik zou zeggen mocht u behoefte hebben aan een show van de Boetlek Underground Escape neem gerust contact met ons op!

Of ga gewoon naar een optreden, dat mag ook als u geen podium voor handen heeft.       https://soundcloud.com/cascosongs/sets/boetiek-spacetower-underground

https://www.facebook.com/BSUOUE/

 

Title: Boetlek Underground Escape “not a band but a show” | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Various

 April 21, 2017  Posted by at 11:20 News, Various No Responses »