U kent ze misschien wel, ”Pietje Potent en de vrolijke trekkers”, en mocht u blij zijn ze niet te kennen, lees dan vooral niet door. Pietje Potent is de held van mijn jeugd. Pietje’s echtte naam is Cees de Wit, een Indische man die geniale schuine liedjes zong, lang geleden, dat wel. Ik wil hem hiermede dopen tot de Koning van het Nederlandse sekslied. Zo schreef hij het seks alfabet (Oh wat een pret met het seks alfabet), nou dan weet je het wel, lachen gieren brullen met stijve lullen en natte dozen, om in de sfeer van zo’n sekslied te blijven. Van mijn maat Peter van Hemert kreeg ik een lp cadeau van mijn held, tot op die dag moest ik het hebben van het als kleine jongen stiekem in het deurgat van Nachtclub Lucky luke beluisteren van de liedjes van Potent, vaak tot Leen Ham de uitbater mij met zwaar door rookte stem vroeg op te rotten. Als ouwe lul luisterde ik wel eens te vaak op Youtube naar Potent zijn brede oeuvre van geile juweeltjes. Ik kan u aanraden dit ook te doen, bijvoorbeeld als u bezoek weg wilt krijgen, of juist meer lol op een feestje te hebben.

Vandaag in mijn atelier zette ik de plaat van Pietje maar weer eens op, uit de tijd dat een flinke bos schaamhaar nog een must was. De plaat die ik heb is trouwens Pietje samen met de snelle rekels, mocht u denken dat het met de vrolijke trekkers is. Terwijl ik onder het schilderen van de benen van Mama Afrika aan het beschilderen was, zong ik vrolijk mee met Pietje, het leek wel Pietje potent en de Pieters, dacht ik over de bestorming in Washington van het Capitool.

Begrijpen die mensen dan niet dat wat of waar je voor staat, voor of tegen vooral veel, heel veel tijd kost. Wij, laat ik ons zeggen en ons gewone mensen noemen kunnen toch alleen maar ouwe hoeren, in de stress raken of in het trieste maar uiterste geval zelfmoord plegen, want zoals men al lang weet, veranderen wij in de meeste gevallen helemaal niks aan situaties, al helemaal niet als dingen al besloten zijn. Ik geef toe een feestje tijdens het Corona carnaval waar wij nu in zitten is ook niet makkelijk. Maar misschien kunnen wij in ieder geval thuis in de huiskamer net doen alsof wij met de hele Wereld niks te maken hebben en lekker naar Pietje Potent Luisteren. Dan komen wij er wel bijvoorbeeld als Pietje Potent en de gekke Hollanders, Pietje Potent en de geile Belgen de rest van de Wereld zal echter iets anders moeten bedenken, sorry.

Bestel nu (of een andere keer) mijn eerste Roman, Mijn zoon Jordi (de imbeciel) in mijn webshop

Title: Amerika, nu even niet | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various