Aug 152017
 

In mijn jeugd hadden mijn ouders Piet en Anneke genaamd, al noem ik ze amicaal als ik ben gewoon papa en mama, hadden ze dat maar niet moeten zijn, een camper. En natuurlijk door mijn vader die buiten mij en mijn zusje Angelique verder ook het liefst alles zelf wilde maken en uitvinden. En ik moet zeggen dat hij dat er vaak verdomd goed vanaf bracht. Zo dus ook onze camper, zijn oog was gevallen op een donker blauwe camper die een buurman al jaren aan de straat had staan. Mijn vader kocht hem, en maakte er een houten camper dak op. En richtte hem prachtig in, en spoot hem fel oranje met de lampen zwart omrand.. Super stoer onze camper. We reden er mee naar Spanje, en bezochten aldaar allerlei provincies, geweldig. Mooie camper, vooral knus en gezellig, niet te groot en niet te klein. Een televisie hadden we thuis al, die hoefde dus niet in de camper, We hadden het hoog nodige, en douchen deden wij op de camping, niet mijn hobby, douchen wel, maar niet op een camping, maar ja, ik had daar toen nog niet veel op in te brengen, mijn ouders waren wat bazig soms.

Title: Camper plezier | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Various

Nu hier in het prachtige Dalfsen zie ik om de twee tellen een grote witte camper langs rijden, ze doen mij het meest denken aan de school tandarts bus. In de campers, zo is mij opgevallen zitten in tien van de negen gevallen een grijs bejaard echtpaar, de man stuurt stuurs in zijn droom waarschijnlijk, en zijn vrouw kijkt boos voor zich uit, zelfs de klein kinderen pleegde liever massaal zelfmoord, in plaats van een vakantie met Oma en Opa Krapaars. Natuurlijk ken ik Hans en Jettie die het met hun camper allemaal wat speelser inrichten, maar op de één of andere manier moet je toch de nodige fantasie voor hebben. Daar is de camper niet genoeg voor. Ze staan vaak verzameld op een parkeerplaats keurig naast elkaar opgesteld, een soort begraafplaats, maar dan met levende lijken die televisie kijken, en weet ik veel wat.

Maar goed het blijkt allemaal interessant genoeg om er hele televisie programma’s over te maken. En zelfs daar wordt mij niet geheel duidelijk wat er zo leuk aan is, of spannend. Die lieve mensen nemen hun hele huis mee, ze gaan er voor, en ik geef ze geen ongelijk. Ik bedoel zoveel mogelijkheden heb je nu ook weer niet als je lichaam het langzaam begeeft, dan is een camper wel zo comfortabel. En dan in een groep met andere camper angels is het misschien best leuk voor ze. Ik ben niet zo van de groepen, maar ik heb dan ook geen fucking camper, niet eens een rijbewijs. Ja voor mijn scooter, daar zou ik heel graag mee reizen, van bijvoorbeeld bed en breakfast naar bed en breakfast en dan weer naar een bed en breakfast. Gaaf lijkt mij dat, dan schrijf ik er een boek over, maar in mijn geval zal het wel van kartonnen doos naar een kartonnen doos worden. Ook fijn als ze van waterdicht karton zijn. Ja dat gaat een bestseller worden, de opbrengst van het boek gaat natuurlijk naar een goed doel, die van mijn cluppie Sparta bijvoorbeeld, die krijgt ieder seizoen het nodige te verduren helaas.

Over sport geschreven, toen wielrenner Tom Dumoulin laatst de Giro won, nee niet de loterij dan had hij waarschijnlijk meer verdiend maar de Giro van Italië, Giro is namelijk ronde in het Italiaans, en Italiaans is zoals bekend buitenlands voor iedereen buiten Italië, ze zijn namelijk al hun kolonies kwijt geraakt, toen tijdens de Giro dus, moest hij nodig schijten, en stapte snel zijn fiets af, om in een camper lekker te schijten, misschien hebben die mensen Tom’s drol wel bewaard, waarom niet, alles is geld waard toch. Een camper als veredeld schijthuis, niet gek bekeken van de top wielrenner. Misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen, een programma maken, ik vraag aan willekeurige camper bewoners of ik even mag schijten in hun mooie camper, om er vervolgens een interview af te nemen, over bijvoorbeeld de geschiedenis van de mensen, en dan noem ik het programma naar dit stukje letters, nu al helemaal geen zin in.

 August 15, 2017  Posted by at 21:28 Various  Add comments

 Leave a Reply

(required)

(required)